Reklama

Reklama

Ty se máš!

(studentský film)
  • USA You Are So Lucky! (festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Česko, 2013, 6 min

Obsahy(1)

Úsměvný příběh o jedné slepici, která má pocit, že její život plný neustálého komandování kohoutem, úmorného snášení vajec a kvokání okolních slepic je ten nejhorší na světě. Proč nemohla být psem? Vždyť pes to má tak jednoduché! Celý den se jen válí v boudě pupkem nahoru a láduje se dobrotami. Co se stane, když si dva naivní tvorové vymění své role? (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (4)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

So funny!:) Vtipný a příjemný animovaný kraťas, který se zaměřuje na život slepice a psa a jejich vzájemnou závist na život toho druhého. Domluvou stráví nějakou dobu v kůži a prostředí toho druhého a rázem zjistí, že to není vůbec tak lehké a idylické, jak si představovali. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Paní autorka by mohla směle podat přihlášku k Pixarům, protože jak animací, tak především nápadem se tvůrcům z této legendární společnosti vyrovná. Je úžasné, když je někdo schopen na tak krátkém čase vytvořit tolik invence, humoru a dobrého pocitu. Doufám, že se jí kariéra pořádně rozjede. 95% ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem na letňáku jako předfilm. Těšil jsem se, že napíši obsah tohoto dílka, leč jak vidno na ČSFD jsou informovanější a rychlejší kolegové. Film má snad v jednom z plánů tepat velkochovy hospodářských zvířat, co by mládí tvůrkyně příslušelo, o to víc překvapí nadhled plánu hlavního. V zemích koruny české jest hořké konstatování „Ty se máš!“ snad nejčastějším povzdechem, neb závist (jak to zní jednoslovně) jest zde z nejčastějších pocitů obyvatelstva, zvířata nevyjímaje. I ve vyfiltrované části obyvatelstva totiž mezi úřednictvem (tam i navzájem) a dělnictvem platí antagonistický vztah vyplývající z názoru, že „ti druzí se pěkně flákají“. Ovšemže pozná-li druhá strana „posuzovanou“ problematiku do hloubky, obvykle pochopí, že chléb je všude o dvou kůrkách... Hráli: Slepice, Pes, Kohout, slepice a Žížala. To Anderton: Pre pobavenie možno, ale tú hĺbku pochopia až neskoršie. Dúfajme. :-) ()

Reklama

Reklama