Reklama

Reklama

Ty se máš!

(studentský film)
  • USA You Are So Lucky! (festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Česko, 2013, 6 min

Obsahy(1)

Úsměvný příběh o jedné slepici, která má pocit, že její život plný neustálého komandování kohoutem, úmorného snášení vajec a kvokání okolních slepic je ten nejhorší na světě. Proč nemohla být psem? Vždyť pes to má tak jednoduché! Celý den se jen válí v boudě pupkem nahoru a láduje se dobrotami. Co se stane, když si dva naivní tvorové vymění své role? (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (4)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Paní autorka by mohla směle podat přihlášku k Pixarům, protože jak animací, tak především nápadem se tvůrcům z této legendární společnosti vyrovná. Je úžasné, když je někdo schopen na tak krátkém čase vytvořit tolik invence, humoru a dobrého pocitu. Doufám, že se jí kariéra pořádně rozjede. 95% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

So funny!:) Vtipný a příjemný animovaný kraťas, který se zaměřuje na život slepice a psa a jejich vzájemnou závist na život toho druhého. Domluvou stráví nějakou dobu v kůži a prostředí toho druhého a rázem zjistí, že to není vůbec tak lehké a idylické, jak si představovali. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem na letňáku jako předfilm. Těšil jsem se, že napíši obsah tohoto dílka, leč jak vidno na ČSFD jsou informovanější a rychlejší kolegové. Film má snad v jednom z plánů tepat velkochovy hospodářských zvířat, co by mládí tvůrkyně příslušelo, o to víc překvapí nadhled plánu hlavního. V zemích koruny české jest hořké konstatování „Ty se máš!“ snad nejčastějším povzdechem, neb závist (jak to zní jednoslovně) jest zde z nejčastějších pocitů obyvatelstva, zvířata nevyjímaje. I ve vyfiltrované části obyvatelstva totiž mezi úřednictvem (tam i navzájem) a dělnictvem platí antagonistický vztah vyplývající z názoru, že „ti druzí se pěkně flákají“. Ovšemže pozná-li druhá strana „posuzovanou“ problematiku do hloubky, obvykle pochopí, že chléb je všude o dvou kůrkách... Hráli: Slepice, Pes, Kohout, slepice a Žížala. To Anderton: Pre pobavenie možno, ale tú hĺbku pochopia až neskoršie. Dúfajme. :-) ()

Reklama

Reklama