Reklama

Reklama

Láska na první boj

  • Francie Les Combattants (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Zdá se, že Arnaud stráví pokojné léto v kruhu své rodiny, kolegů z práce a nejbližších přátel. Jednoho dne si však všimne krásné, ale drsné Madeleine, ztělesňující čistou energii a neustálý pohyb, která ho svým nevhodným a někdy násilným jednáním záhadně přitahuje. Mírumilovný Arnaud bere věci tak, jak jsou, naopak Madeleine neustále s něčím bojuje a překonává samu sebe. Jejím snem je podstoupit armádní výcvik a Arnaud se rozhodne ji v tom podporovat a chránit, čímž se jeho stereotypní život převrátí vzhůru nohama. Nic však nevyjde podle jejich plánu, protože vzájemně nepatří do svých rozdílných světů. Jediným východiskem je vytvořit si nový. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (57)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nápaditý snímek s úžasným hereckým duem v hlavní roli. Kevin Azaïs má krásnou tvář i výrazné rysy a Adèle Haenel je zase hezká holka od rány. Ve světe průměrnosti, stereotypu a zažitých konvencí, nic nepůsobí tak očišťujícím způsobem jako podivnost, odlišnost a výjimečnost jednotlivce. Dva rozdílné charaktery, které působí jako oheň a voda, si začnou postupem času padat do noty a vzájemná přitažlivost je tak očividná:) V závěru snímku má člověk i pocit, jakoby sledoval nějaký ten survival. Nádherná příroda a lokace. Ještě, že máme Google Maps. To je jeden z největších darů moderní doby filmovým fanouškům:) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Príjemná skoro romantická komédia, ktorá si ale drží tvár a neskĺzne do klišoidného, romantického bahna. Ústredná dvojka fajn. Klapalo im to. Film má náboj, nenudí, aj keď hluchým pasážam sa žiaľ nevyhol. Všetkého tam bolo s mierou. Aj armády, aj romantiky, aj ich súkromného života a vzťahov. Vhodné do TV a na spríjemnenie dňa. 3 z 5 ( Kino Film Europe Be2Can ) ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Koukám, že Voříšková má ve Francii dvojče - skoro. :-). Haenel byla zajímavá, ale také divná. Ale to bylo asi tou rolí... Já tak nějak čekal od filmu víc. Začátek byl zvláštní, tak jsem čekal rozjezd v kurzu. Ale ani tam nic a když se trochu něco začalo dít, byl konec. Navíc opět podivný... Jediné co mne fakt bavilo byla nádherná příroda a krásné léto. Byl to zkrátka takový slabší průměr. Od té armády jsem prostě čekal něco jiného. Dávám tři opečená iščí žebírka. * * * ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Nic geniálního se nekoná, ale moc fajn francouzský romcom. Trochu jiný film, než jsem čekal, ale vůbec to nevadí, je to hodně nešablonovité a svěží a přitom svým způsobem předvídatelné. Moc mne bavila jinakost ústřední dvojice, uplně vidím, jak by to vypadalo v USA produkci. Atmosféra parádní celý film, taktéž kamera. Moc příjemné. 8/10 ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Netykavka v podání Adèle Haenel je bohužel dovedená do takovýho extrému, že jsem měl v první řadě problém uvěřit, že by se s ní vůbec někdo chtěl kamarádit. Natožpak něco víc. "Láska na první boj" tudíž sedí perfektně, protože cokoliv jinýho prvního to mohlo bejt jen těžko. Na druhou stranu, film to je v zásadě nesmírně kvalitní a ono poselství, že bezúčelný aktivity jsou vlastně docela často užitečný a príma aktivity, kvituju s velkou radostí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes 2014 v sekci Parallel. (Terva)
  • Natáčelo se ve Francii v lokalitách Béarn, Maubuisson, Lacanau nebo Azereix. (Terva)

Související novinky

Přehlídka Crème de la Crème II

Přehlídka Crème de la Crème II

12.05.2015

Druhý ročník přehlídky francouzských filmů Crème de la Crème se uskuteční od 13. do 17. 5. v pražských kinech Lucerna, Evald a Mat a poprvé vstoupí do regionů. Do kin za nevšedními zážitky mohou… (více)

Reklama

Reklama