Reklama

Reklama

Blow Job

  • USA Andy Warhol's Blowjob
Krátkometrážní / Experimentální
USA, 1964, 35 min (Special Edition: 27 min)

Obsahy(1)

Nerežírovaný filmový experiment. Sexuální styk dvou mužů. V obraze vidíme pouze hlavu uspokojovaného muže. Kamera se nehýbe, film je černobílý, trvá přes půl hodiny a je němý. Co schází ke vzniku pravé warholovské klasiky? Asi nic. Snímek byl poprvé promítnut ve Washington Square Art Gallery v létě roku 1964. (Febiofest)

Recenze (47)

Billie777 odpad!

všechny recenze uživatele

Dnes se umělcem nazývá kdokoliv, v šedesátých letech to šlo očividně také. Že to bylo na tehdejší dobu provokativní z toho ještě nedělá umění. Půlhodinová hloupost hrající si na velké originální dílo. Možná nejsem dost intelektuální, možná jsem nepochopila autorovu údajnou genialitu ale s klidným svědomím můžu dát odpad. ()

SunnyToby 

všechny recenze uživatele

Warhol se v žádném případě nemůže brát jaksi 'doslova'. Blow job je film u kterého můžete přemýšlet. U kterého se můžete koukat jinam. Od kterého můžete odběhnout, aniž byste o něco přišli. Osobně jsem přemýšlela hlavně nad tím, co se hodí v hlavě Maasovi. Skvělost filmu tkví v tom, že nad ním lze intelektuálně debatovat. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Už som to písal viackrát a napíšem to znova: na mnohé Andy Warholove filmy zbytočné je strácať slová.  Namiesto komentára odporúčam radšej s čikuli priložiť k nosu handričku, a ak neholdujete fetu - tak napríklad: napísať o videnom malú básničku. Napríklad, že bloudžob bola nevídaná artovina dáka. O výraze mužskej tváre, keď mu kámo fajčí ftáka. A aby som nezabudol - aj spoilerisko je zrazu tu:  vyhulený mladík si po ukojení sám zahulí cigaretu. A čo by som ešte múdre dodal o tomto Warholovom "skvostnom" filmovom diele? Nuž, hádam len, to, že celé je to  pridlhé, nudné a čiernobiele. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

"Co schází ke vzniku pravé warholovské klasiky? Asi nic." Jajky. Kdyby to bylo pod 10 min, kdyby tam byl zvuk, možná přidám hvězdy. Takhle je to jen kvalitní provokace pro snoby, kteří navštěvovali v 60.letech předražené galerie. A kdybych to hodnotil jako provokaci 5*. Tohle ale bohužel není databáze kvalitních provokací, ne? Jako celek je to ale dost low effort. John Waters se alespoň snažil. ()

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem film viděl ve zrychlené verzi (z původních 35 minut na 6 minut), dávám jednu hvězdu, protože jsem rád, že mi to uteklo tak rychle. Samozřejmě, nápad je to odvážný, ale stejně tak vám kdokoli jiný může natočit třeba dvě mouchy létající kolem nedojedené nedělní večeře. Nebo oběda to už je celkem jedno. Každopádně tohle není žádné umění. Nebo jestli toto mermomocí chcete uměním nazývat, tak bych se přiklonil k názvu umění-neumění. Ale jak jsem řekl, nápad odvážný, nic více, nic méně. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama