Reklama

Reklama

Blow Job

  • USA Andy Warhol's Blowjob
Krátkometrážní / Experimentální
USA, 1964, 35 min (Special Edition: 27 min)

Obsahy(1)

Nerežírovaný filmový experiment. Sexuální styk dvou mužů. V obraze vidíme pouze hlavu uspokojovaného muže. Kamera se nehýbe, film je černobílý, trvá přes půl hodiny a je němý. Co schází ke vzniku pravé warholovské klasiky? Asi nic. Snímek byl poprvé promítnut ve Washington Square Art Gallery v létě roku 1964. (Febiofest)

Recenze (47)

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Warholovo "umění" nemám rád pro jeho prázdnotu a zbytečnost. A pokud je to "prázdnota" a zbytečnost" záměrná, je to tím horší. Tenhle film je jen plýtvání celuloidem, větší užitek by onen filmový materiál měl coby záznam dovolené v Chorvatsku. Stejně jako u většiny z toho, co Warhol za svůj život udělal. ()

Billie777 odpad!

všechny recenze uživatele

Dnes se umělcem nazývá kdokoliv, v šedesátých letech to šlo očividně také. Že to bylo na tehdejší dobu provokativní z toho ještě nedělá umění. Půlhodinová hloupost hrající si na velké originální dílo. Možná nejsem dost intelektuální, možná jsem nepochopila autorovu údajnou genialitu ale s klidným svědomím můžu dát odpad. ()

Reklama

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Ako toto mohol niekto dopozerať do konca? Ako toto mohol niekto nazvať filmom? Ako toto mohol niekto zaradiť dokonca ku krátkometrážnym? Však kukal som na toho nešťastníka (on sa určite tak necítil) asi 5 minút a prišiel som o svoju mladosť. Možno nie som IN ale kukať na chlapa ktorému druhý chlap robí fajku sa mi nejak nevidí. K tomuto by sa hodil klasický poľský dabing. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Čeho si na Warholovi vážím je, že dokázal přijít s něčím naprosto jednoduchým, s něčím co by dokázal udělat kdokoliv a přesto to bylo něco úplně nového. To je, myslím si, jeho druh umění. U Blow Jobu k tomu navíc přidal provokaci. Je sice pravda, že dívat se půl hodiny na obličej uspokojovaného chlapa je ubíjející a o ničem, ale o tom umění je :-) ()

Eddie003 

všechny recenze uživatele

Já osobně proti homosexuálům nic nemám. Jen ať se klidně žení (nebo vdávají?), mě je to fuk. Ale filmovat francouzák dvou chlapů se mi zdá přinejmenším nevkusné. Andy Warhol byl génius (a navíc nosil tenisky), ale myslím, že tady ukázal jen snahu o provokaci širokého okolí, (přičemž se mu podařilo vyprovokovat i to úzké.) Mimochodem, ani bych se nedivil, kdyby Andy i s kameramanem na chvilku (celou dobu filmování) někam odběhli a kameru nechali běžet. Na výsledku by se stejně nic nezměnilo....... Pět *, abych Andymu zlepšil status, který na csfd není příliš vlídný, a taky protože se o něm učím a fascinuje mě až na půdu. (A protože nosil tenisky;) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama