Reklama

Reklama

Magická dívka

(festivalový název)
  • Španělsko Magical Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dvanáctiletá Alicia trpí leukémií. Její notýsek na přání obsahuje pouze tři položky: získat magickou schopnost proměnit se v kohokoliv si zamane, dále kostým Magical Girl Yukiko od návrháře Meiko Sahoriho a konečně dožít se třinácti let. Seriálový kostým stojí naneštěstí téměř 7000 eur. Aliciin otec však neváhá dceřino přání splnit. Rozprodat domácí knihovničku do antikvariátu ale nestačí. A tak se uchýlí k zoufalému činu, k vydírání. (Febiofest)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (50)

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi temný film, kde ale motivácie všetkých hrdinov sú pochopiteľné a uveriteľné. Sú momenty, kedy som si hovoril, že určité postavy by si zaslúžili iný osud, ale to už je čisto moja vec. Film, ktorý bude ešte určite v hlave rezonovať najmä pre jeho posledných pár minút. Jediný môj najväčší problém asi bol, že sa Liam nerozhodol kostým pre svoju dcéru Aliciu získať iným štýlom - napríklad vyrobiť, než cestou, ktorou sa rozhodol ísť on. Je to ale veľmi silný film, ku ktorému sa ale asi viac nevrátim. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Door with the black lizard... -- To nejlepší ze španělské kinematografie 2014. Mistrovsky vystavěný scénář, který se nedá zařadit do škatulky. Drtivá většina filmů si během pár desítek minut "ustálí" dějový směr a divák je v komfortní zóně. Tady ne. I po hodině budete jako na trní z toho, co se děje a že netušíte, kam to všechno směřuje. Skvěle zahrané (Bárbara Lennie zaslouženě Goya pro nejlepší herečku roku), znepokojující, tajemné. Film s tajemstvím (možná odtud pramení srovnávání s Lynchem). Pokud potřebujete mít vše ve filmech vysvětlené, tak máte smůlu. Výroční ocenění pro nejlepší scénář mělo jít rozhodně sem, ale nevadí, film si to vybral na jiných festivalech. Španělská lahůdka, která mi straší v hlavě. A čím méně víte, tím lépe. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co je člověk ochoten udělat pro umírající dítě? Asi všechno. Ani vydírání by se neštítil. A co je člověk ochoten udělat, aby se jeho hřích nedostal na světlo? Asi taky všechno. Včetně vlastního ponížení. Magical Girl je ten typ filmu, který pro nikoho nemůže dopadnout dobře a snad nebudu moc spoilerovat, když napíšu, že ani dobře nedopadne. Zároveň Vermut neotřele ukazuje jak pohled vydírajícho, se kterým divák musí částečně sympatizovat, protože to všechno dělá pro dcerku na pokraji smrti, tak vydírané a i k té člověk celkem logicky cítí sympatie. Zkrátka depresivní film o nešťastných lidech, pro které není naděje. Jediné, co mi dost vadilo, byla málo rozpracovaná postava starce, který do děje celkem zásadně promluvil a vyvolal mnoho otázek, ale ani to mi celkově velmi dobrý dojem nepokazilo. 80% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pocitově spíše na tři hvězdy, ale za ten nečekaný šokující závěr a k lásce ke Španělům slabší čtverku hodit musím . Letos jsem od nich nic zajímavého tuším neviděl, tak tedy proč ne. Magical Girl má zajímavý a neokoukaný námět, sice funguje spíše pouze jako Drama v Thriller se promění až posledních 15 minut, což je veliká škoda. Španělé si libují ve zvratech, napětí i atmosféře dokonce se nebrání ani násilí, ale zde se film soustředí pouze na postavy a příběh. Za vidění však kvůli originalitě stojí, ale přílišná zábava film není. 70% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[AFF 2015] Neviem si predstaviť jediný ďalší film, ktorý by bol tak účinným metaforickým prenosom veku informačnej vojny na plátno. Carlos Vermut je mimoriadne talentovaný rozprávač a Magical Girl je emočná bomba, ktorá mi v závere vybuchla priamo do tváre. Zostala len matná spomienka na kúsok puzzle na chodníku, zvláštne podanie rúk a dvere so znakom čiernej jašterice. Enter the lizard. 100% ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama