Reklama

Reklama

Kmeny


Punk (E01)

(epizoda)
TV spot 2

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje první odvysílaný díl Punk. Punk, jehož kořeny sahají do Anglie sedmdesátých let a obepínají tehdy nově vzniklé hudební hnutí, jež bylo u nás do revoluce v roce 1989 prakticky zakázané. S pádem komunismu odešla i policejní perzekuce kmene a démonizace „punkáčů". Na povrch se opět dostává původní myšlenka hnutí - že člověk je sám sebou, společně s filozofií DIY (Do It Yourself). Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Punk odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (91)

Tunri 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděla nic o punku, řeknu si z toho: áhá, takže ten českej punk je nepracovat, chlastat, smýšlet a vyjadřovat se jak děcko a fetovat NEBO taky je punkáč vlastně každej ten na skatu venku. Co je vlastně punk jsme se nedozvěděli, protože oslovit dva lidi s velmi subjektivním pohledem, nic moc. Spíš jsem trochu čekala, že nám bude přiblíženo, jak se vyvíjel punk v ČSR za komunismu, jak se tu s punkáči jednalo, jak se dala ta hudba sehnat, něco prostě o hudbě. A ne o životnim stylu dvou lidí. Já jsem vlastně taky punkáčka, páč občas chodím na červenou a vajgl sem tam zaťápnu na zemi. Už se těším na další díly, jestli budou taky tak mizerné a nicneříkající o tématu. Bude tam i komunita kulturistů? Bude tam jeden dvacetiletej napráškovanej týpek z fitka a jeden hubeňour, co bude říkat, že jeho svaly jsou v mozku? ()

nameadel 

všechny recenze uživatele

Punk není moje krevní skupina, v podstatě je to věc která je mi opravdu dost vzdálená a i přesto jsem za jeden večer zvládla tohle a Sex Pistols: Děs a běs. A musím říct, že mi to dost sedlo (Kmeny, Sex Pistols byli horší) - jak délka, tak forma. Takže Kmeny jo a těším se na další. (A o punku si dál myslím svý.) ()

Reklama

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jasný dôkaz, že punk (...v štýle anarchy in UK) je mŕtvy. Punkáči sa totiž buď spamätali a dnes sú to abstinenti prípadne úplní vegani patriaci už skôr ku "kmeňu" Straight Edge (takých poznám, a osobne M.Jackson ako hudba mi nevadí - LP Bad mám doma - a Foglarova Chata v jazernej rokline je zásadná kniha mojej mladosti), alebo tvrdošijne chlascú s presvedčením, že to je stále prejav vzdoru voči všetkému a svojím spôsobom si budujú pomníky nad svojimi premárnenými vyhasínajúcimi životmi (nikoho neodsudzujem ani nesúdim, sám sa radím skôr k tej druhej kategórii).... zaujímavá by bola konfrontácia niektorých punkerov s heiddegerovým (a iných filozofov pred ním a po ňom) existencializmom!!! :-/ ()

Admirall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotom treba zaujať a to sa tvorcom dokumentárneho seriálu kmeny podarilo práve so subkultúrou punku. Dokument nie je zameraný len na hudbu, ale mimojaviskový život - punk je predsa životný štýl a tak sa k tomu postavili aj tvorcovia.Osobnosti zachytené v tejto epizóde majú diametrálne odlišný názor na svoje fungovanie a prežívanie života. 6* je možno prehnané hodnotenie pre celý projekt kmenov, no pri tejto subkultúre som sa skutočne bavil - veď divák nemá vždy možnosť vidieť letiacu zubnú protézu do objektívu fotoaparáta pri vytváraní spoločnej fotografie :D ()

petrskoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jeden z nejlepších dilů celé série. Nebudu komentovat punk jako takový - na to si každý udělá názor sám a kdo se v punku vidí, tak to spíš vypovídá něco o celkovém jeho přístupu k životu (ostatně jak bylo trefně zobrazeno právě zde). Bavila mě širokoúhlá kamera i během detailů, střih, celkové tempo, kdy se prolínaly oni dva respondenti. Natáčení v pražské 007 cením a považuju za naprosto zásadní a správné. Dokument bych tomu neříkal - spíš takový delší tématický medailonek. V pohu. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama