Reklama

Reklama

Appleseed Alpha

  • Japonsko Appleseed α (více)
Trailer

Tvůrce série Ghost in the Shell a režisér filmu Appleseed uvádí strhující post-apokalyptický prequel Appleseed: Alpha. Dva námezdní vojáci, Deunan a její partner – kyborg Briareos, kteří přežili světovou válku, jsou vysláni na misi do odlehlé části válkou rozbitého města. Během jejich operace narazí na Iris a Olsona, obyvatele utopického města Olymp, kteří možná znají způsob, jak zachránit svět. Ovšem bezcitný Talos a intrikářský vojenský vůdce Two Horns mají své vlastní plány a Deunan a Briareos musí ochránit své nové spojence, aby lidstvo nepřišlo o svou poslední naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

papaguy 

všechny recenze uživatele

Od Esenece života (2001) ušla CGI animace zase kus cesty. Ale i tady se vlní vlasy jenom hlavní hrdince (na to, jaký má kozatá válečná veteránka lolitka Deunan krátký sestřih se možná vlní až moc):-). Oproti vyspělému CGI a tvarům Deunan, což jsou hlavní devizi skoro všech Appleseedů, mě Alpha ničím dalším moc neuchvátila. Chybí totiž hlavní - zajímavý příběh. Empatická a svému poslání až za hrob oddaná biorobotka pocházející z mýty opředeného Olympu to sama neutáhne. Celý film by mnohem lépe fungoval ve zkrácené podobě jako díl seriálu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Shinji Aramaki se potřetí vrací ke značce Appleseed, a naštěstí se vyvaroval omylů, které vedly k tomu, že druhý díl byl přes svoje vizuální kvality naprosto tuctový. Naštěstí se nekonají ani takové pokusy o "originalitu" jako byl tragický Captain Harlock. Bohužel po dějové stránce to ani tentokrát není žádná velká sláva - scénář je silně rutinní postapo historka, kterou zachraňují jen slušně provedené postavy Two Hornse a Olsona. Androidi (oder was) Nyx a Talos jsou v podstatě jen něco mezi bezejmennými ninja kyborgy z Mass Effectu 3 a zabijáckými programy z TRON: Legacy. A pak už vlastně zbývá jen mechanik, který podezřele připomíná praštěného pilota z Mad Maxe 2 (a 3, kde to taky nedávalo moc smysl...). No dobře, pokusil jsem se zapomenout na Iris, ale ta prostě je katalyzátorem příběhu, takže to bez ní nejde... ale když ony právě ty řečnící scény s ní jsou to, co je na celém filmu nejslabší. Nejvyvedenějším aspektem Appleseed Alpha je - jako u Aramakiho tradičně - jeho vizuální stránka. Neuvěřitelné, kam se technologie posunula za těch deset let, které uplynuly od uvedení prvního Appleseedu. Místy je už opravdu naprosto k nerozeznání, že jde o čisté CGI. Appleseed Alpha nicméně NENÍ prequel prvního Appleseedu, byť v něm vystupují tytéž osoby, a hledání Olympu by mohlo dávat tušit, že tu nějaké propojení existuje. Jenže tam jaksi nesedí to, že Briareos už JE kyborg a štráduje si to po světě spolu s Deunan, ačkoliv první Appleseed je svedl po dlouhé době dohromady a Deunan se musela vyrovnat s tím, že je z jejího partnera Hekatoncheir. Takže ani potitulková Hitomi to nedokáže slepit. Je to další krok v kariéře Shinji Aramakiho, který nechápu, ale co nadělám, že?:) Tak nebo tak, Appleseed Alpha si sám o sobě zaslouží svých 70% a červenou barvu, protože je to po technické stránce dokonalé dobrodružné béčko. Pokud jde o obsah, tak "dokonale" nenáročné a ambicí prosté, což je samozřejmě trochu škoda. Holt Ghost In The Shell je prostě asi opravdu jenom jeden... ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Slabší scénář, dvě nové postavy jsou vcelku nudné, ale naopak překvapí záporáci, jinak solidní akce jako u dvojky bez dalších myšlenek. Hvězdičku navíc ale přihodím za skvělý soundtrack a hlavně vizuální stránku, která je dovedena k dokonalosti a občas to vypadá jako hraný film. Změnilo se také prostředí, od kyberpunkové atmosféry Olympu se přesouváme k poválečné postapokalypse, což je i příjemná změna. Jako prequel to nedává moc smysl, takže k tomu člověk musí přistupovat asi jako k takové podivné odbočce. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z počiatku to nevyzerá za niečo, čo by stálo za reč. Dej plný infantilných dialógov, slabých akčných scén a nezaujímavého príbehu. Lenže časom sa obstojná ( už nie tak pokroková, ako kedysi ) animácia začne využívať v emotívnejšej línii, akcia pritvrdí a zmohutnie a postavy začnú byť sympatickejšie, ako na začiatku. Berte to ako priemernú tuctovku, ktorá keby sa držala úvodného tempa, išlo by o katastrofu. Fanúšikovia takého subžánru digitálne animovaných filmov, si pravdepodobne jednu hviezdičku nadstavia. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Appleseed z roku 2004 jsem viděl a možná právě proto, že o anime běžně nezavadím, jak je rok dlouhý, se mi zamlouval: nenáročná utopická pohádka se slušnou animací. Z předchozího hodnocení lze pro Alphu použít pouze jediný přívlastek - nenáročný. Nemohl jsem se zbavit dojmu, že sleduji 1.5-hodinový slepenec průměrných herních animací. Hra samotná nebyla přibalena. Kamenem úrazu je samozřejmě "pokrok" ve výtvarném zpracování. I Appleseed koketoval s CGI [a příspěvek z roku 2007 šel asi ještě dál], jednalo se ale o koukavé doplňky běžné animace - perspektivu, akční efekty, animace pozadí apod. Úplné odpárání anime manýry zbavuje film kouzla a možnosti cítit s postavami, což umocňuje hlavně strašně mizerná práce s mimikou postav. Skutečnost, že Aramaki zapomněl vybavit tohle vehikulum výtvarného pokroku pozornostihodným příběhem, bakelitovému produktu nepřidává. Dosti hloupá nuda. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (1)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje kratká scéna. (Geriel)

Reklama

Reklama