Reklama

Reklama

Americký Shaolin

  • USA American Shaolin (více)

Obsahy(1)

Prostý dej, ako vo všetkých akčných filmou tohto "BOOM" Kung-fu obdobia. Mladý americký karatista je v oficiálnom súboji v ringu, porazený neférovým spôsobom. Na radu svojho trénera sa vyberie do Číny, kolísky Kung-fu, vyskúšať či ho prijmú, ako cudzinca za učňa v Shaolinskom chráme. I keď sa to cudzincovi doposiaľ nepodarilo, z dôvodu ťažkých skúšok je vo svojom presvedčení neoblomný. Preto musí podstúpiť všetky skúšky. (andykovac)

(více)

Recenze (73)

martinspalek 

všechny recenze uživatele

Umim si predstavit, ze by tento docela fajn namet dnes nekdo pretocil a udelal z toho pekny film. U filmu jsem se nenudil, jsou tam pekne myslenky vychodnich kultur. Je to ale neskutecne zprasene tou kulturou americkou. Nejen, ze to vypada strasne trapne, ale vsem musi bit do oci, ze takhle to proste nemuze fungovat. Od zacatku do konce. Za zaporaka dat takoveho buzika, pri kazdem pohybu v ringu by mel ty vlasy v obliceji. Stahovat kalhoty souperum, to ten film znehodnoti hned od zacatku. Nikdo by se v chramu nemohl chovat tak jako ta banda studentu, je to naproste pohrdani nejzakladnejsimi principy. Ten hlavnak v podstate zmoudrel az pred finalovym zapasem. Do te doby vypadal jak infantilni nesvepravny debilek nemajici uctu k nicemu. To do takoveho filmu nepatri. Finalova arena. Deje se tam prikori pred zraky poradatelu, rozhodcich, ma jit o zivot. Nikdo nezasahne, americky buzik v cine si tam dela pred zraky stovek lidi a bojovniku co chce. Takova blbost. Bezvadny namet, ale strasny trapas. Bojove sceny nemaji s realitou nic spolecneho, ale choreografie je akcni pro neznaleho. Alespon tak. Libil se mi jen shaolinsky ucitel a snad mistr. Tem jsem to veril. Ostatni k tezkemu smichu. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tak toto má byť jeden z tých filmov, kedy trailer je lepší ako samotný film? Film síce obsahuje bojové umenia, akčné scénky aj keď sú napínavé, filmu chýba rýchle tempo a krátka stopáž. Celkovo vzaté je Americký shaolin virtuóznym zobrazením drámy, prepletené múdrosťou a tradíciou v budhistickej škole. PS: Kultová klasika, ktorá nikdy nezostárla a pozerať ju stále dokola bolo neskutočné. ()

Reklama

Nix 

všechny recenze uživatele

Dobrá odlehčená béčková kung-fu taškařice s naprosto jednoduchým příběhem, ale dobrými vtípky a přemotivovaným američanem. Ale boje jsou fajn, stejně tak i trénink, který je skoro přes celý film. Škoda, že mi to v době VHS uteklo. Ale nic víc od toho nečekejte, kdo čeká propracovaný kung-fu film ať se poohlédne jinde. ()

George8 

všechny recenze uživatele

Žral jsem každou minutu v mládí, žeru to i v současnosti. Reese Madigan v podání amerického shaolina byl výborný. Dostane neskutečně nařezané, až je z toho trapas. On se z toho ale oklepe, půjde za svým cílem, zapíše se do historie Shaolinu jako jediný cizinec. Dostane ty nejtvrdší tréninky a v závěru zamete s tím, který ho tak na začátku ošklivě zesměšnil. Nostalgie, kterou miluji !!!!! Jednoznačně můj druhý nejlepší shaolinský film.. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Americký Shaolin patřil v mládí k mým nejoblíbenějším filmům. Taky jsem jej viděl mnohokrát na VHSce. Odstupem času si samozřejmě i já všímám množství chyb a nelogičností, které se zde objevují, ale v té době mi to bylo šumák. Některé momenty sice smrdí lehkou trapností, ale s tím se musí u amíků počítat a tak i já dávám za staré časy tři hvězdy. Hlavně jsem do nedávna netušil, že si tu zahrál i můj oblíbenec z Lostu Daniel Dae Kim. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • V českém dabingu hlavní mnich řekne „nyní je třeba přistoupit k výuce marciálního umění“. Martial Arts samozřejmě v překladu znamená bojové umění. [Zdroj: G.cz] (asdfasdf)
  • Při zápasu, odehrávajícím se na konci filmu, můžeme mezi visícími vlajkami spatřit i tu českou. (KangKun)

Reklama

Reklama