Reklama

Reklama

VOD (1)

Osamělý švédský farmář se spřátelí se svým pomocníkem. Když si pak ale najme krásnou hospodyni, je z toho rázem milostný trojúhelník. (Netflix)

Recenze (54)

akisha 

všechny recenze uživatele

Zřejmě už filmů s podobným námětem bylo hodně, ale Under Solen na mě zapůsobil. Prostě takovou záležitost si čas od času ráda dopřeju. Všechno, co tyhle filmy mají mít, tu stoprocentně funguje (zápletka, lokace, postavy, záporák, vývoj vztahů i konec). Navíc tady na mě oba hlavní herci působili neuvěřitelně sympaticky, od klasickýho osamělýho samorostlíka Olofa, k pro něj éterickému zjevení Ellen. A navíc ten venkov, taková nádhera! Přiznávám, že někomu se mu to může jevit krapet nasládle, možná i krapet víc, ale sorry, tentokrát si těch pět * prostě neodpustím. Je fajn mít podobnej film, kterým se člověk může nechat oblažovat... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Osamělý sedlák, 39 let, s autem, hledá mladou ženu jako hospodyni.“ - „Můžete ještě jednou a trochu pomaleji?“ I tenhle film je pomalý, ubíhá si svým tempem při poměrně velkorysé stopáži. Přitom mě nestačil nudit ani chvilku. Hlavnímu (výborně zahranému) hrdinovi, nesmělému, dobrotivému, ale dost jednoduchému sedlákovi, fandíte a doufáte, že se na něj konečně usměje štěstí. A díky žárlivému „kamarádovi“, frajerovi, který si jako jediný Švéd potřásl rukou s Presleym, se vše jen komplikuje (podobně jako knězi, co „mlčí jako hrob“). Nesmělé sbližování Olofa a Ellen mě bavilo, od ranní „romantiky“ se společným vylíváním moči z nočníků přes „kultivované“ stolování (vypouštění plynů při jídle potom, co jste viděli useknutí hlavy vašemu obědu, člověku příliš nepřidá) až po ty niternější, čistě romantické chvilky. Navíc, švédský slunovrat zaručuje téměř pořád světlo, a tenhle film je díky výtečné kameře doslova zalitý sluncem, které hřeje. Pravda, vývoj není zrovna dramatický či nepředvídatelný, ale na slušné 4* to stačí. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

"Osamělý sedlák, 39 let, s autem, hledá mladou ženu jako hospodyni." Inzerát. A od této chvíle se začne odvíjet nesmělý, něžný vztah Olofa a Ellen. On je po smrti matky na statku úplně sám a ona přijímá jeho nabídku práce. Jejich pozvolné poznávání a sbližování narušuje Erik, místní frajírek, který ještě nedospěl a kdo ví, zda vůbec někdy dospěje... Půvabná věcička, okouzlující, moc pěkně natočená, s velice příjemnou atmosférou a sympatickým obsazením, mně milým. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"TO, CO BYLO, TO TAKÉ BUDE.... A TO, CO SE STALO, SE TAKÉ STANE...NENÍ NIC NOVÉHO POD SLUNCEM" Nádherný sluncem zalitý film. Kouzelná poetika sršící snad z každého záběru, která úplně prosvítila dnešní typicky podmračený podzimní den. I pohled na vojenskou stíhačku letící na obloze je tu podán s poetickou krásou :-) Jsem si jistý, že si tento "sluníčkový" romantický klenot uprostřed nejtužší zimy pustím znovu, protože tohle je jeden z těch filmů, který dokáže v člověku vykouzlit úsměv nejen na rtech, ale i na duši! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Celkom má prekvapilo, že takýto kludný film, ma môže dostať, no stalo sa. Príbeh o prostom sedliakovi, ktorý svoj rutinný život chce konečne zmeniť a aj sa mu to podarí, hádam i viac než čakal. Je to milý príbeh, plný porozumenia, vášne, ale i bezočivosti, so strany jednej postavy. Je to krásne natočené, herecky užasne zahrane a hlavne postava Erika, tu mala svoj osobití ráz. Po celú dobu filmu, som si hovoril, že sa to určite skomplikuje a, že Ellen je tam len kvôli nejakému svojmu zámeru, ale mýlil som sa a to som veľmi rád. Nie je tu žiadna silná dramatická scéna a ani by sa sem, do tohoto radostného príbehu ani nehodila. Neznámy film, u ktorého nechapem prečo to tak je, ale hlavne, že som ho videl ja. ()

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v turistické destinaci Sjuntorp, která leží ve švédském městě Trollhättan v provincii Västergötland. (Trajektt)

Reklama

Reklama