Reklama

Reklama

Svéráz národního lovu

  • Rusko Osobennosti natsionalnoy okhoty (více)

Obsahy(1)

Mladý Fínsky mladík sa vyberie do Ruska na vysnívaný tradičný ruský lov. Zo sna však rýchlejšie vytriezve, ako z litrov ruskej vodky a samohonky ktorú dobrovoľne vypije lebo patrí k ruským zvykom. Partia, ktorá s zišla na love nemá asi v pláne uloviť nič živé, ale sa riadne spiť do nemoty. Nemožno sa preto čudovať, že i yetti sa zrazu stane skutočným. (andykovac)

(více)

Recenze (214)

xladojx 

všechny recenze uživatele

Co je účelem ruského lovu? - Nakrmit a napojit zvířata. - Jak humální... :-) Celkem průměrná komedie o vypitých rusácích a jednom finovi, které chybí ucelenější příběh a možná kratší stopáž by neuškodila. Řekl bych tak na tři *, ale za medvídě závislého na vodce, vodku samotnou, která teče opravdu proudem a krávu místo bomby musím *přidat... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Rusové stále mají co nabídnout a s touto komedií s lehkovážností dokazují, že i komedie pro ně nejsou cizí. Co já si pamatuju, tak jsem prvně viděl Svéráz národního rybolovu, ale věděl jsem, že existuje i právě lovu, jenže jsem se k němu neměl jak dostat až se nakonec zadařilo. Řekl bych to asi tak, že kvalitou se tento film dokáže rovnat jeho dalším pokračováním, ve kterém jsem si užil několik podle mě opravdu kultovních scén, jenže jsem si zase uvědomil, že to je stále v Ruské produkci a těch ruských filmů jsem viděl natolik, abych věděl, že je to všechno pro ně neskutečně prosté a jednoduché, tak proč se snažit víc, když stačí vytřískat to co právě vytřískáno jest... ()

Reklama

giblma 

všechny recenze uživatele

Na ruskou Sibiř přijíždí mladý Fin píšící knihu o lovu. Jeho romantické vize zasněženého Ruska, aristokracie v kožešinách a v saních se trošku míjí se skutečností. Už jen jeho průvodci, kteří nedají bez láhve vodky ani ránu. Do toho přidejte mládě medvěda kradoucí zásoby alkoholu, nesmrtelnou krávu, muže zákona ztrácejícího boty a služební pistoli, časté fyzické úrazy a v neposlední řadě důsledky jazykové bariéry a dostanete skvělou komedii, jejiž sledování je o to lepší, následuje-li půl minuty před vtipnou sénou výbuch smíchu od spolusledovatele. V takových chvílích upřímně toužím po tom být chlap. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příliš se mi film nelíbil. Pár úsměvných momentek k vidění samozřejmě je, ale jinak na mě film působil tak nějak kakaově. Kuzmič byla hrozně fajn postavička a starala se vlastně o většinu toho vtipného. Naopak hlavní finský hrdina mi lezl každým záběrem více na narvy. Družina si jela opít držku do přírody a on chtěl stále ulovit nějaké to zvířátko. K filmu doporučuji konzumovat vodku a připíjet s hrdiny kdykoli se naskytne příležitost. Za sebe dávám 2*, neboť mi to nepříjde až tak vtipné, jak se zde lze dočíst. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

O jednu hvězdičku méně vtipné a o to složitější poselství o ruské duši než Svéráz národního rybolovu. Postavy hůře čitelné, "externista" z Finska zdaleka nevyužitý tak, jak by mohl, jednotlivé obrazy spolu tak neladí a historická paralela není dotažená a míjí se účinkem. Pár scén je ale jedinečných. ()

Zajímavosti (2)

  • Letoun stojící na letišti, do kterého nakládají Kuzmichovu (Viktor Bychkov) krávu, je modernější Tu-22 M3, zatímco v záběru na dráze následně pojíždí a startuje starší verze TU-22 M2. (ČSFD)
  • Pokud film uvidíte v originálním znění, dočkáte se nemilého překvapení v podobě přemluvení anglických rozhovorů do ruštiny, a to jediným ženským hlasem. (cubajz)

Reklama

Reklama