Reklama

Reklama

Svéráz národního rybolovu

  • Česko Svérázný rybolov (více)

Obsahy(1)

Ruští bohatýři opět na lovu, tentokrát však v nebezpečné blízkosti státní hranice... Volné pokračování úspěšné komedie Svéráz národního lovu.  Naši svérázní lovci se tentokrát vydávají na ryby. A opět s vodkou. Parta chlapů jede na ryby a vezme si na cestu 16 kartonů vodky. To vše ve jménu kulturní rekreace. Avšak stane se, že je proud zanese (i s drahocenným nákladem) do Finska. Nestačili ještě vypakovat pruty a došlo jim, že překročili státní hranici. Kvapem se vrátili do vlasti, přičemž v cizině zapomněli škatule s pitivem. Jednu nebo dvě - to by ještě šlo vydržet, ale všech šestnáct, to už je státní kauza. A ve jménu takové je ruské vojenské námořnictvo připraveno se potopit. Třeba až na dno... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

Fr 

všechny recenze uživatele

Rozjímání party Rusáků o všem možném (o životě, o vodce, o vodce, o vo...) mě teda vůbec nechytlo. Ruský humor? Je suchý? Ten mají Angláni. A ten beru. Je absurdní? V tom případě nemám rád absurdní humor! Nevím čemu se mám smát, co je zde vtipný. Pravda, občas malý úsměv. Ale opravdu jen občas. Možná to chce jen najít správnou cestu. Za pomocí vodky. Ale když já mám doma jen slivovici.... . ()

_Berunka_ 

všechny recenze uživatele

Jak pár větami přiblížit tuhle bláznivinu? Svéráz národního rybolovu aneb dokonalá reklama na vodku a jistá cirhóza jater. Smršť ulítlých scén, vtipných hlášek, nekonečných náhod a věčně nažhaveného doutníku pana generála. Pohodoví chlapíci, kteří mohou jen děkovat Bohu, že jejich vyvolený nápoj není pivo, protože to by to jejich „vypracovaná“ bříška setskramentsky odnesla. Překvapilo mne, jak si ze sebe Rusové dokáží udělat legraci a smekám... Povedený snímek mně dokonale padnoucí, na zlepšení nálady vyhovující:-) ()

Reklama

junxi91 

všechny recenze uživatele

Taková typicky rusky podivná a chaotická filmová podívaná o pár rybářích, kteří si s sebou na rybolov berou vodku a jak je to u Rusáků obvyklé, ožerou se, a díky tomu zažijí spoustu vtipných příhod. Jejich jména jsou generál Ivolgin, lovec Kuzmyč, Leva Soloveychik, a připojuje se k nim také Vasilij, nedávno jmenovaný okresní prokurátor, který je duševně nepřítomný a o přírodě nic neví. Čtveřice se vydává na plavbu, ale brzy se ztratí - ani navigace pomocí hvězd jim moc nepomůže. Dostanou se do jedné rybářské chatky, kde se jim dostane příjemného přivítání a hostitel je pohostí jejich vlastní vodkou. Dva z nich se vydávají na cestu do města a zjišťují, že je tam nějak čisto a uklizeno - to není jejich Rusko, to je Finsko. A tak se opět naloďují a odplouvají, ale nechávají za sebou veškerou vodku, což jejich finský hostitel velice ocení. Navíc kvůli tomu musí uspat generála, kterému se na novém místě tak líbilo. Předtím také stihnul prokurátor zavřít jednu ženskou do stodoly a myslel si o ní, že je to láska na první pohled (předtím přímo před ní chcal). Po cestě zpátky se k nim připojuje seržant Semjonov, člen pohraniční stráže. Prokurátor se pak pokouší o rybaření a přitom si nešťastně zapíchne háček do prstu - velice nepříjemná scéna. V nemocnici mu nepomohou, protože sestřička omdlí, a tak mu háček vytáhne místní zámečník. Sergej se zase seznamuje s neznámou nahou koupající se ženskou, ta ho naláká do transformátoru, kde dostane šok. Jeho příběhu nevěří ani Kuzmich, který jinak na mořské panny věří. Generál všechny pověří kuchtěním knedlíků (ravioly), aby si také mohl odpočinout. Pustí se do čtení knih o filozofii a vaření, vydá se na rybolov se svou kočkou, uloví spoustu okounů a diví se, kde všichni jsou. Jo, to by mě také bavilo. Tři zbývající rybáři se pak rozhodnou s pomocí ponorky získat zpátky svou vodku, o kterou však mezitím projevila zájem také finská policie. Opět se ožerou, odpálí v rámci cvičení nějaké ty rakety a velitel ponorky je za to povýšen. Operace se zdaří, naši ožralí námořníci uniknou finské policii a vezmou s sebou také celé molo, společně s jedním Finem, známým z předchozího dílu. Ve stejnou dobu se také vydávají zmatený prokurátor a seržant Semjonov lovit na moře pomocí zakázaných metod, vypustí několik min, ale vymkne se jim to z rukou a odpálí si také svou loď. Naštěstí jsou zachráněni - pomůže jim také "cvičná mina". A také se povede vylovit bednu starého koňaku ještě z dob napoleonských válek. Nakonec se všichni plaví na molu, popíjejí koňak a rozmlouvají o rybaření. Takže závěrem - byla to celkem sranda, hlavní postavy byly vesměs dost sympatické, prostě obyčejní Rusové, kteří rádi chlastají, rybaří a užívají s krásné přírody a mají k ní blízký vztah. Kdyby jim to tak vydrželo dodnes a nezačínali s válčením, tak bych je měl fakt rád. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Nejlepší ze všech dílů "Svérázů". Ruská vodková kultůra je něco, k čemu jsem nedávno z dálky přičichl při posezení v hospodě s Rusem a mělo to obrovské kouzlo. A tento film to kouzlo ještě mnohokrát znásobil. Pravděpodobně to nebude snímek pro každého, ale kdo má k ruské kultuře a přírodě alespoň trošku blízko, tak se bezpochyby tímhle nádherným kouskem nechá opít. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Najprv doprava, potom dolava.....Dakujeme chlapci.....Tí Rusi si tu už jazdia ožratí ako doma ..... Dôstojné pokračovanie vodkového absurdistánu sa tentokrát strieda na pomedzí Ruska a Fínska. Parta samozrejme chlasce ako o život a naruší hranice Fínska. Keď to zistí tak pri zbesilom úteku zabudne "pjatnadcať korobok vodky" a to je dobrý dôvod "požičať si" špionážnu ponorku a získať vodku späť. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Miniaturní ponorka byla skutečným plavidlem sovětského, později ruského námořnictva. Šlo o plavidlo typového projektu 865 (kód „Piraňa“), které bylo v leningradských loděnicích vyrobeno v pouhých dvou kusech, první spuštěna na vodu v r. 1986. Technické údaje: délka 28,2 m, šířka 4,7 m, max. rychlost pod hladinou 7 uzlů, mohly se potápět do hloubky 200 m. A i když posádku standardně tvoří 3 muži, ponorka je plně ovladatelná i jediným (velitelem), takže rovněž v tom film odpovídá skutečnosti. V r. 1999 byly vyřazeny oba stroje ze služby. (chamonix)

Reklama

Reklama