Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Poslední recenze (936)

plakát

Fantomas kontra Scotland Yard (1967) 

Všehoschopný zlosyn Fantomas, mistr maskování a převleků, má opět nový ďábelský plán. Tentokrát chce okrást nejbohatší lidi v Anglii pomocí tzv. daně z práva na život. Každý boháč, který na tento plán nepřistoupí, bude zabit. Lord McRashley se odmítá tomuto vydírání podvolit, nemá v plánu zaplatit šest milionů liber, a tak na svůj luxusní a strašidelný zámek ve Skotsku pozve novináře Fandora s jeho snoubenkou Helenou a komisaře Juveho, kteří mají s tím zločincem už nějakou zkušenost. Společně s nimi se na zámku sejdou nejbohatší lidé Anglie. Netuší ovšem, že Fantomas je na hradě s nimi, a snaží se přivést komisaře k šílenství. V jeho pokoji se objevují mrtvoly a oběšenci, vyděšený komisař to rozhlásí po celém zámku, ale jakmile do jeho pokoje všichni dorazí, tak jsou mrtvoly pryč. Nikdo nemá tušení, za koho se Fantomas opět přestrojí a nikdo neví, že se lorda McRashleyho chce zbavit také jeho žena během honu na lišku. A tak probíhá celá tato ztřeštěná komedie, ve které komisař Juvé během svého zápalu často spáchá více škod než užitku.

plakát

Taxi (1998) 

Příjemná francouzská komedie o jednom rychlém taxikáři a pomalém policajtovi, kteří nemohou být více odlišní, a proto vytvoří skvěle se doplňující dvojici. První z nich je Daniel, který rozváží pizzu na skútru a pak s tím sekne a začne se živit jako taxikář, který vždy stihne odvézt pasažéra na místo včas, i když ten se po vystoupení z taxíku pozvrací. V osobním životě sbalí svou krásnou kamarádku Lily, se kterou si nedokáže najít čas na to, aby si spolu řádně zamrdali. Daniel je pro místní policii známý postrach, který během měření rychlosti shazuje radary. Druhou hlavní postavou je věčný smolař Emilián, který nedokáže ani na poosmé získat řidičský průkaz, protože to vždy nabourá buď to trafiky, nebo do řeznictví. Žije se svou milou a obětavou matkou, která mu vaří jídla a on si je nosí do práce. Ti dva se potkají právě přes Emiliánovu matku, kterou sveze Daniel a spřátelí se s ní. Daniel následně sveze do práce Emiliána, poruší rychlost a je nemile překvapen, že jeho pasažér je policista. Daniel však nedostane pokutu, ale místo toho má pomoci Emiliánovi dopadnout gang německých bankovních lupičů v červených Mercedesech. Každý z nich má své silné stránky a díky tomu se jim to snad nakonec povede. A Emiliánovi se snad také nakonec povede sbalit jeho o hlavu vyšší kolegyni Petru! Tento film jsem měl vždycky velice rád pro jeho pohodovou a uvolněnou atmosféru, ve které vlastně o nic moc nejde a všechno se nakonec povede.

plakát

Invaze lupičů těl (1956) 

Velice zapeklitý a děsivý horor o mimozemské invazi lupičů těl. Doktor Miles Bennet je zavřený na psychiatrickém oddělení Los Angeleské nemocnice, a je silně nepříčetný. Psychiatr Dr. Hill se jej ptá, co se děje, a tak začne Bennet vyprávět, co vedlo k jeho zatčení a hospitalizacI. Všechno to začalo minulý čtvrtek, kdy do města Santa Mira dorazilo zlo. Setká se se svou bývalou přítelkyní Becky Driscoll, se kterou je povolán do domu Jacka Beliceca, který našel ve svém domě mrtvolu. K jejich zděšení se však mrtvola začíná podobat Belicecovi. A to je pouze začátek. Začíná se objevovat čím dál více replik, včetně replik Bennella, Becny, Jacka a jeho ženy Teddy v Bennellově skleníku, které vylézají z kokonů. Původně si Bennell myslel, že ve městě propukla hromadná hysterie – Capgrasův klam, který způsobuje, že si lidé myslí, že jejich příbuzní a známí byli nahrazeni identickými napodobiteli. Ve skutečnosti jsou občané města nahrazováni svými replikami, zatímco spí. Na svědomí to má mimozemská forma života, která chce ovládnout lidstvo a vytvořit lidské jedince bez emocí, individuality, a tím pádem jednoduchý a pustý svět. Jediný, kdo proti tomuto vyhlazovacímu plánu může bojovat, jsou Bennell a Becky. Nejsem si jistý tím, co bylo pro tento jediný normální páreček ve městečku těžší - utíkat před svými mimozemskými spoluobčany, nebo vydržet několik dní beze spánku...Tak jim tedy přeji hodně v tom, aby zabránili vzniku světa plného unifikovaných jedinců, kteří zcela postrádají svou jedinečnost. Reálně se o podobné zvrácenosti snaží fašisti a komunisti.

Poslední hodnocení (1 495)

Fantomas kontra Scotland Yard (1967)

26.04.2024

Taxi (1998)

25.04.2024

Invaze lupičů těl (1956)

25.04.2024

Prokletí žlutozeleného škorpióna (2001)

24.04.2024

Řím (2005) (seriál)

23.04.2024

Řím - Pokud jde o tvého otce... (2007) (epizoda) (S02E10)

23.04.2024

Řím - Žádný bůh nezastaví hladového člověka (2007) (epizoda) (S02E09)

23.04.2024

Řím - Nezbytný výmysl (2007) (epizoda) (S02E08)

23.04.2024

Řím - Posmrtná maska (2007) (epizoda) (S02E07)

23.04.2024

Reklama

Poslední deníček (2)

Moje recenze - proč to dělám?

Posledních pár měsíců jsem si vypěstoval jistý návyk, a tím je okomentovat každý film, který jsem zrovna viděl. Vzhledem k tomu, že každý den zhlédnu minimálně jeden snímek, tak vyprodukuji každý den také jednu recenzi. Má krátkodobá paměť je díky pravidelné konzumaci marihuany a úzkostem poměrně špatná, takže spoustu věcí které jsem viděl zapomenu, a musím se rozpomínat informacemi v obsahu filmu a recenzemi ostatních. Moje slohové schopnosti, stejně jako výstavba složitých souvětí také nejsou žádná sláva a mé učitelky českého jazyka by při čtení mých výtvorů skřípaly zuby. ALE! Já si to píšu vesměs sám pro sebe, protože za pár měsíců si budu jen matně vzpomínat, že jsem daný film viděl a co v něm vlastně bylo. A v tom okamžiku zavítám do svých recenzí a trochu si to osvěžím. Časem, pokud se na daný snímek podívám znovu, jej okomentuji znovu a možná i lépe. Jo a především, mám slabší dny (těch je většina), kdy mé recenze za moc nestojí, ale také mám dobré dny, kdy chytnu slinu a píšu recenze, na které jsem patřičně hrdý. Např. mé recenze na skvělé horory Halloween a Halloween 2. Tak jsem to své pisálkovství uvedl na pravou míru.