Reklama

Reklama

Black Mountain Side

Trailer

Obsahy(1)

Keď skupinka archeológov v severnej časti Kanady objaví neznámu mimozemskú štruktúru, datujúcu sa do obdobia desať tisíc rokov pred naším letopočtom, zdá sa, že všetci budú stáť pri zrode svetovej senzácie. Keď však z ničoho nič začnú prepadať pocitom úzkosti či rôznym vidinám, nepotrvá dlho, aby jeden po druhom nadobudli presvedčenie, že sú sami pre seba nebezpečnejší, než sa pôvodne domnievali. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Holduji divným filmům, mám je rád. Takže když se v první polovině nic nestane, načež přijde jelen, který si myslí, že je bůh, nastane brutální redukce osob a začnou se krátit končetiny, to pomalejší tempo v oné první polovině neježe mi nevadí, ale dává i vcelku smysl. Minimalističnost a snaha z "ničeho" vykřesat "něco" navíc buduje slušnou atmosféru, která spolu s kamerou tvoří vcelku snesitelnou "věc". ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtovej sci-fi horůrek, v jehož první půlce se neděje téměř nic, aby se v tý druhý dostala ke slovu odseknutá ruka, solidní paranoia a mluvící jelen. Ta absence prašulí jde celkem znát, protože když má dojít na větší fajrák nebo rovnou vyhazov do povětří, jde to mimo kameru. Je ale fakt, že místy to vykouzlí zajímavou atmošku - obzvlášť ke konci, kde se postavy začnou samy redukovat. Takže úplně blbý to neni, ale odvařenej z toho taky nejsem. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Takže čo robíte po zvyšných 19 hodín?“ – „Chlastáme.“ Snežná výprava megaodľahlého miesta mohla byť síce ešte prepracovanejšia a vizuálne lákavejšia, ale aj napriek tomu je Black Mountain Side skvelá hororová záležitosť. Samozrejme, všetci tu skloňujú legendárnu Carpenterovu Vec a majú pravdu, ale Black Mountain Side si ide svojou vlastnou cestou. Obsahuje nechutné fyzické veci, ale ide skôr o detaily, ktoré tvorcovia dávkujú len veľmi opatrne, nečasto. Snímka je ladená skôr do psychologickej roviny, no aj tak je to poriadne solídny nervák (z finálneho „strieľania“ ma doteraz mrazí). Postavy sa mi páčili, neboli nejako extra prepracované, ale šlo o sympaťákov, ktorým sa dali držať palce. Mojím favoritom sa stal herec Michael Dickson, ktorý mi strašne pripomínal môjho bývalého šéfa Borisa K. zo závodu na výrobu kŕmnych zmesí, skombinovaného s Ľubošom Filkorom z druhej a siedmej série markizáckej Farmy. Absurdný dojem som potom mal z veliteľa stanice (v podaní Shanea Twerduna), ktorý sa v scénach, v ktorých mal nasadené slnečné okuliare, neskutočne podobal na Jona Bernthala. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Canadian Hands Cutter Challenge :) Black Mountain Side funguje spíše na principu psychologického hororu, než na viditelném stylu ála "Vetřelci a Věci se nám rozutekly po baráku." Minimalisticky natočený snímek klade důraz na tísnivou atmosféru "stucked in the middle of nowhere." Zasněžená, mrazivá krajina, nález starobylého artefaktu spustí lavinu podivných změn v chování místních osadníků. Byla skutečně probuzena nějaká pradávná, mocná síla, nebo jde jen o ponorkovou nemoc? U všech se dostavují různé vize, halucinace, paranoia stoupá úměrně s napětím, které vzrůstá mezi skupinou. Snímek nabídne pár velice gore scén, zbytek děje se odehrává pod psychologickým tlakem, kdy postavy ani divák nevědí, jestli to, co se děje, je vlastně skutečné. Podstata jelena mi připomínala "Stag Mana", coby Willovu imaginaci Nemesis z Hannibala. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z malých (a tých lepších) variácií na neprekonateľný Carpenterov "The Thing" predstavuje skupinku výskumníkov, ktorí v odľahlej, zasneženej kanadskej oblasti objavia starodávne nálezisko. Skôr než sa však s objavom stihnú pochváliť do sveta, ocitajú sa v psycho prúsere... Tvorcovia to pojali skôr komorne a charakterovo, takže namiesto nejakej akcie a efektov tu máme v prvom rade klaustro/izolačný slow-burn horor, ktorého krvavé mystérium ostáva po väčšinu času mimo zrak diváka. Čo je ale trochu škoda, pretože napriek citeľnej atmosfére a mrazivosti film postupne padá do monotónnosti a bolo by asi vhodnejšie, keby tu bola kratšia stopáž. Temné finále ale stojí za to, až som pri ňom zabudol aj na tých pár nudnejších chvíľ. Každopádne - konečne dobrá hororová novinka. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama