Reklama

Reklama

Mrtví a pohřbení

Trailer

Obsahy(1)

Filmový horor, odehrávající se v malém městečku na západním pobřeží Spojených států. Jeho hlavním hrdinou je místní představitel zákona, šerif Dan Gillis, který má velké starosti s dlouhou sérií nesmírně brutálních vražd. Musí najít vraha a zabránit dalším tragédiím, jenže tím jeho problémy neskončí. Když nešťastnou náhodou způsobí autonehodu, stane se svědkem neuvěřitelné události. Zraněný chodec si "klidně" nasadí přejetou ruku a uteče. To však není jediná nevysvětlitelná událost. Zdá se, že mnohé z pohřbených obětí brutálních vražd se tajemným způsobem vrací do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že sa považujem za zhovievavého fanúšika filmov, zvlášť hororov tak tento je určite jeden z tých slabších. Aj s ohľadom na štýl tohto žánru v rokoch osemdesiatych si netrúfnem dať viac ako 35%, pretože celé je to dosť nezáživné s nudnými hercami (aj keď to čo hrali nudné je) a celkovou atmosférou, ktorá mi jednoducho nesadla. Možno je to aj výkonom šerifa, ktorého herecký výkon bezpochyby patrí k jedným z najslabších v podaní hlavnej postavy vôbec. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Neprávem opomíjený horor Garyho Shermana s prvotřídní atmosférou a šokující pointou na konci. V době, kdy za sebou jistý pan M. Night Shyamalan ještě tahal dřevěného kačera, vznikl film, který si rafinovaně pohrává s diváckým očekáváním a nebojí se překvapit nečekaným vyústěním. Atypický horor s nemalou dávkou mystéria. Milovníci Lovecrafta, si přijdou na své. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výtečná věc, která mě hodně bavila. Hlavní předností je poutavý děj, který udrží pozornost od začátku do konce. Navíc je tam řada velmi dobrých momentů, které to pozdvihují nad žánrový průměr (film si navíc dobře pomáhá dramatickou hudbou). Zamrzí ale občas nelogické chování některých postav (rodinka bloudící v temném domě je svou debilitou vyloženě na pěst) a místy značná předvídatelnost - hodně rychle mi bylo jasné, kam to vše směřuje, včetně samotného závěru, který je nejen předvídatelný, ale i dost stupidní. Btw. hodně mi to připomínalo film Rituál (jsem skoro v pokušení se domnívat, že "posloužil" jako inspirační zdroj). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hřbitov novoanglických zvířátek. Námět ala šedesátkové Twilight Zone, atmosféra něco mezi Carpenterovou Mlhou a Nocí oživlých mrtvol, přiměřeně pitomoučké dialogy a povedené masky z dílny Stana Winstona (kyselina, vkládání oka). Nechápavý šerif James Farentino svými vyšetřovatelskými postupy připomíná tukana, ale pointa s promítačkou vše uvede na pravou míru. Svou originalitou a ponurostí to ve své době určitě fungovalo, ale nyní už ty nedostatky vystoupily na povrch.. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Poklidnej, oldschool horurek, pekne natocenej. Zadne strasne straseni se nekona, par mrtvol, a celou dobu sledujeme spis pribeh mistniho serifa, jak se snazi prijit na kloub zahadnemu deni v primorskem mestecku Potter's Bluff. Jakoze ozivle mrtvoly, cerna magie, atd. Zadny zazrak, ale jedna projekce jiste nikoho neurazi. 3+ ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Film byl na počátku 80. let v UK umístěn na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných promítat a produkovat z důvodu zobrazování brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)
  • Film bol natáčaný v prímorskom mestečku Mendocino v Kalifornii. (Jello Biafra)

Související novinky

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

21.08.2005

Ako by vyzeral svet, keby existoval dokonalý a neomylný detektor lží? Touto otázkou sa bude zaoberať sci-fi thriller THE TRUTH MACHINE podľa rovnomennej knihy Jamesa Halperina. Prečítať si ju a… (více)

Reklama

Reklama