Reklama

Reklama

Karate tiger 2: Zuřící blesk

  • Hongkong No Retreat, No Surrender II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Scott Wilde si užívá dovolené ve slunečném Thajsku. Čeká, že se tu setká se starým kamarádem Mac Jarvisem a jeho přítelkyní Sulin. Setkání je však velmi krátké, protože děvče chce pokračovat v cestě do Kambodže. Tam mají namířeno i Scott s Jarvisem, i když vědí, že zem ovládají zlověstní a nebezpeční Rudí Khmerové. Oba kamarádi narazí na své cestě na despotického ruského důstojníka Juriho, který ve svém gulagu drží mnoho zajatců, mezi nimi i nešťastnou Sulin. Cíl obou mužů je jasný: při osvobozování děvčete nemá v ruském táboře zůstat kámen na kameni. To je už předem víc než jisté... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Corey Yuen bývá odjakživa záruka akční superkvality (můj nejoblíbenější akční režisér), ovšem tento druhý díl Karate Tigra (kdo ví, jestli nešlo o popletení názvů u nás v Evropě a film se jmenoval původně úplně jinak ...) patří mezi ty slabší Yuenovy akčňáky. Obsazení začínajících hvězd je dobré. Osobně Avedona moc nemusím, ale tady je hodně v pohodě. Jeho kamarád mi vůbec neseděl, Cynthie dostala bohužel málo prostoru, ovšem velkým překvapením je Matthias Hues, kterého jsem snad nikdy neviděl v žádném filmu tak dobře hrát, jako tady. Nemluvím teď o jeho fyzických přednostech (které jsou opravdu monstrózní), ale o tom, že poslední třetinu je stále před kamerou a docela kvalitně hraje ruského sadistického velitele. Závěrečný duel Avedon vs Hues je výborný. Krásně je vidět Avedonova mrštnost a kopačky proti Huesovým silovým náporem (protože ve skutečnosti to žádný extra martial arts mistr nikdy nebyl ...). Polovina filmu jsou souboje, perfektně choreograficky zvládnuté, druhá polovina se nese v "rambovském" stylu plném výbuchů střílení atd. Celkově je film však dosti roztahaný, chvílemi ztrácí tempo a navíc evidentně vykrádá tehdejší hity s Arnoldem (Komando), Stalonem (Rambo) a Norrisem (Missing in Action) a navíc nástroj tehdejší studené války... Každopádně dobře koukatelný akční film i po těch 20ti letech od jehi natočení ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Corey Yuen a tygří prázdná dlaň podruhé. Angažování Lorena Avedona se ukázalo býti skvělou volbou, jeho karate je dynamické, vysokooktanové, plné kopů a vzdušných otoček a také akrobacie (sideflip, výborná scéna s mnichy). Příběh tvoří opět jenom zástěrku pro souboje, které se tu dějí skoro pořád, a nakonec se přiřítí i Yuri v podání mého oblíbence Matthiase Huese, hromotluka, co si na laně přitáhne třeba gazík! Důstojné pokračování série. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude a jeho roznožka jsou minulostí, stejní producenti tentokrát vysílají do akce Lorena Avedona a kopající dámu Cynthiu Rothrock. Seattle a karate tělocvičnu tvůrci vyměnili za džungli, zbytek zůstává: okoukaná klišé, docela špatní herci, hloupé scény, laciné kulisy, ale zároveň hbité ruce a vysoké kopy. A nám bylo samozřejmě -náct a tahle chaoticky číslovaná béčka série jsme milovali. A není zase tak úplně těžké pochopit, proč tomu tak bylo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejoblíbenější Karate tiger. Jedna z klasik mýho dětství a kritizujte si to tu jak chcete, ale kdo na podobných videobéčkách nevyrostl, ten nepochopí proč je to pro mě a mojí generaci takový kult. Mladej Avedon tu ukázal velkej bojovej potenciál jakož to příští martial arts hvězda. Rothrocková je taky v pohodě sice po stránce soubojů trochu nevyužitá, ale zase hláškuje jak o život. Ovšem největší bomba je debut Mathiase Huese, který tu dle mého názoru ztvárnil nejdrsnějšího a nejsadističtějšího záporáka celé své kariéry. Rusák Juri co rád háže lidi krokodýlům a směje se při tom na celý kolo prostě nemá chybu. Samozřejmně, že ten závěrečný fight je klasika k tomu netřeba něco dodávat. Nicméně abych byl objektivní, tak musím uznat, že začátek filmu se trochu vleče a to finále bylo trochu odbytý a dalo se natočit líp. Zkrátka to hlavní hrdinové dostali skoro zadarmo, ale zase přehnaná kritika není na místě. Občas se nad něčím zamhouří oči a jede se dál. konec konců je to poctivá akční video klasika let osmdesátých. Podobný filmy už se dneska nedělají a když si člověk zkoukne tuhle nestárnoucí řežbu, tak se neubrání dojmu, že je to škoda. Takže jak jsem uvedl pro mě nejoblíbenější díl série a poctivých 85% ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Nevím, co to má společného s Neustupuj, nevzdávej se. Asi jen název Karate tigr, který asi intersonic využil, aby mohl dál vydávat filmy pod tímto jménem. Jo a taky to, že záporák je z Ruska, ale JCVD byl rozhodně větší padouch. Nedá se to hodnotit objektivně, vždyť je to videobéčko z osmdesátejch let :-) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama