Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když globální pandemie zničí civilizaci, přeživší Joel se ujme čtrnáctileté dívky, která může být poslední nadějí lidstva. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (322)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím přiznat, původní hru rád nemám, nebavila mě a nedokázala si mě získat. I přesto se mi absolutně nezamlouvalo seriálové obsazení, které neodpovídalo svým protějškům ze hry a přemýšlel jsem, že bych se této adaptaci raději úplně vyhl. Nicméně ohlasné chvály z dob už před seriálem mě tak nějak přesvědčily a já dal šanci prvnímu dílu. A mohu říct, není to vůbec špatné! Skvěle vykonstruovaný prolog, který nešetřil atmosférou a úplně mě vtáhl jak prvními hrůzami spojenými s infekcí, tak následným pokusem o útěk autem, u něhož jsem měl chvíli pocit, jako bych sám seděl na zadní sedačce a snažil se přežít spolu s hrdiny. Následující očekávaná část zasazená o 20 let do budoucnosti lehce slabší, tam už šlo vyloženě o rozjezd a zejména první prezentaci nového světa po nákaze, titulních postav, jako je Joel a Ellie, a nakonec i umetené cesty k tomu, aby se mohl rozjet starý známý příběh. Díkybohu si 90 % z herního příběhu nepamatuju, až na začátek a konec, což je trochu škoda, protože vývoj děje pro mě nebude překvapivý, ale věřím, že s tím, co předvedl už jen první díl, si ho i tak užiju. A i když si na Bellu Ramsey v roli Ellie budu asi chvíli zvykat, u Pedra Pascala jako Joela jsem nakonec neměl vůbec žádný problém, jelikož je to herec, co nepostrádá charisma a uchopil svůj charakter s gracií. Jsem spokojen a těším se na další díly! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší rozjazd, ako som po vrelej pozitívnej odozve čakal, ale dostatočne zaujímavý na to, aby som si pozrel ďalšiu časť. Pacal je ako Joel skvelý a už teraz som zvedavý na to, čo sa o jeho postave dozvieme v ďalších častiach. To však nemôžem tvrdiť o ostatných hrdinoch, ktorí mi zatiaľ prišli mierne nevýrazní – vrátane Ellie. Fungovanie sveta po pandémii neznámeho vírusu je v prvej epizóde objasnené na môj vkus trochu  nedostatočne, ale verím, že sa k tomu ešte v nasledujúcich častiach dostaneme. Už len načrtnutie sporov medzi FEDRA a odbojom však vo mne vzbudilo zvedavosť a pokiaľ sa ukáže svet za bránami mesta z pilotnej časti dostatočne pestrý a plný napätia, môže byť The Last of Us celkom zábava. ()

Reklama

Dakken 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný štart seriálu a to aj pre neznalca hry, ako som ja. Veľa som si o seriáli nezisťoval, takže som iba okrajovo vedel o čo pôjde. Prvá epizóda ale dokonale vtiahne do deja, načrtne tento svet a po celý čas drží slušnú atmosféru. Bol som zvedavý na “zombie” drámu zasadenú do post-apokalyptického sveta, ktorá stavia na príbehu a na skvelých postavách, no výsledok predčil moje očakávania.  Už viem, že pondelky vôbec nebudú zlé.  Na záver si dovolím vyjadriť sa ku “zdejšímu hororovému expertovi” ktorého recenzie nemajú žiadnu výpovednú hodnotu a ani logické odôvodnenie hodnotenia, iba zaujaté drísty  Ak je toto objektívne recenzovanie, tak už potom naozaj neviem. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Často se nestává, aby se adaptace hry povedla, aniž by někdo nebrblal. Když neberu v potaz lidi bez mozku, kteří nadávají jen na barvy kůže, tak se tady zrodila asi nejlepší adaptace hry v historii téhle soutěže. Vše naprosto funguje, atmosféra ze hry je přenesena 1ku1 do seriálové podoby, která přidává ještě věci navíc, a dokáže příběh trošku více rozvětvit. Pedro i Bella jsou Castingové trefy a já věřím, že se to celou dobu ponese v takovém duchu. Po 1. díle jsem naprosto nadšený a jako hráč i spokojený :) ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"When you're lost in the darkness look for the light." _____________ Som neskutočne ohromený... Ako takmer úplný neznalec pôvodnej hry (pred zhliadnutím seriálu som si vyhľadal iba pár základných faktov) som do tohto seriálu išiel s tým, že neviem, čo mám čakať. Ohlasy kritikov boli mimoriadne pozitívne a to ma navnadilo ešte viac a bezpochyby musím s ich názormi súhlasiť... Prvá epizóda The Last Of Us je niečo neuveriteľne skvostné. Už úvodná polhodina odohrávajúca sa kúsok pred začiatkom apokalypsy je geniálna – atmosféra v nej je perfektne vygradovaná až doslova do bodu varu. Potom preskočíme naspäť do súčasnosti, kde sa oboznamujeme s novým prostredím a vlastne aj s tým, ako musí takmer zničená spoločnosť fungovať. No, a záver s Depeche Mode bol pre mňa doslova dych vyrážajúci... Už za túto časť patrí tvorcom ohromná poklona, nedokážem pochopiť, ako sa im podarilo nastaviť latku už na začiatku takto vysoko... Ak kvalita zostane na tejto úrovni až do konca seriálu, tak je dosť možné, že sa jedná o jedno z najlepších diel postapo žánru ako takého... Už teraz sa teším na ďalší diel, prvýkrát v živote sa mi stalo, že pondelok bol tým najlepším dňom v týždni... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (12)

  • Epizóda sa začína 26. septembra 2003, presne štyri dni pred narodením herečky Belly Ramsey, ktorá hrá Ellie. (molcan2)
  • Epizóda mala mať pôvodne dve "časti". Podľa spolutvorcu Neila Druckmanna by sa prvá epizóda skončila po niekoľkých prvých scénach v časti "O dvadsať rokov neskôr". HBO sa však obávalo, že by sa diváci nemuseli vrátiť k ďalším, ak by prvá epizóda skončila smrťou dvoch detí a bolo by ukázané len málo Ellie (Bella Ramsey), s čím Druckmann aj spolutvorca Craig Mazin súhlasili. Mazin zhrnul spätnú väzbu takto: "Celá sezóna, celý príbeh The Last of Us je o Joelovi a Ellie. No ak ju uvidíme len akoby letmo na konci prvej epizódy a nedáme ich dohromady, nepochopíme ich cestu a skončí sa to len tým, že zomrie dieťa, potom zomrie ďalšie dieťa a potom titulky, ľudia sa možno jednoducho nebudú chcieť vrátiť." (molcan2)
  • Keď Joel (Pedro Pascal) kráča sám ulicami bostonskej karanténnej zóny, na soundtracku zaznie niekoľko akustických tónov piesne "Future Days" od Pearl Jam. Túto pieseň Joel hrá Ellie na gitare v úvode hry "The Last of Us Part 2". (molcan2)

Reklama

Reklama