Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Nakažení (S01E02)

(epizoda)
  • USA Infected
Z natáčení

VOD (1)

Obsahy(1)

Po útěku z karanténní zóny se Joel a Tess dohadují o Elliině osudu, zatímco si klestí cestu troskami dávno opuštěného Bostonu. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (168)

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice je úvod v Jakartě pro mě trochu zbytečný (nová byla jen zmínka o bobardování), pak už je to ale skvělá jízda a pětihvězdičkový díl. Bella mi sice furt v roli nesedí, nemůžu jí prostě tu postavu uvěřit, ale vztah ona a Joel funguje. Skoro celý díl se odehrává v Bostonu, kde se kličkuje před mykózou postiženými bezmozky, takže napětí je cítit skoro po celou epizodu. A nápad s propojením "smyslů" (dobrý den, Avatare) je skvělý. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"No, podělala jsem se!" Tak nechutně nesympatickou pubertální postavu Ellie prostě nesnesu. Bella jí vtiskla ksicht skřeta a neustálým odsekáváním má chování rozmazleného spratka. Postapo svět je hezký ale kulisy nedělají atmosféru. Tady není vůbec žádné napětí. Půl dílu se někam jde a pak tady máme průměrně zajímavý střet s houbami. Ani tenhle díl mě nepřesvědšil. 4/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Videoherní adaptace, na kterou se všichni šíleně těšili, ale já o ní nikdy neslyšel, pokračuje a už je ryzím postapokalyptickým vyprávěním, kterak je to s námi zase pořádně nahnuté, protože lidskou civilizaci do prachu země zašlapal houbový virus, odskákala to velká města, aby se šíření infekce zpomalilo. Nicméně trio Joel, Tess a Ellie postupují opuštěným Bostonem, a divák se „kochá“ pustým světem plným zajímavých detailů i vizuálních nápadů. Tvůrci fakt připravili pestré a rozmanité lokace. A pak začnou vyskakovat monstra, jejichž mozek ovládá vysoce infekční houba, no, znáte to. Ano, seriálová popkulturní událost roku je tady, ale do vzduchu neskáču. Takže uvidíme... Mimochodem úvod mi nadbytečný nepřišel. ()

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiný a přece jenom stejný jako předloha, něco bylo vynechaný (procházení budov, podzemí), něco bylo přidaný (Tessino hledání cesty, pár dialogů), něco bylo upravený (situace kolem Tess, první střet s Clickerem)... ale pořád je z toho cejtit TLoU, a mě se to líbí. Jen ta Ellie... ale snad si už pomalu, pomaloučku zvykám... :D ()

A.Fish 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizoda potvrzuje, že se nejedná o nic převratného a prohlubuje moje nepochopení proč je kolem seriálu takový haló. Na hru se pějí ódy všude kam se člověk podívá, já jí nehrál čili nejsem zaujatý. Vizuál je fajn ale nic extra, Ellie je nesympatická a otravná a celkově se při sledování dost nudím a skoro usínám... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Když Ellie (Bella Ramsey) jí sendvič, je v průběhu střihů nakouslý vždy z jiné strany. (willy1)
  • V prízemí hotela sa trojica prebrodí cez cca 3/4 metra hlboký bazén vody. Po výstupe po schodoch hotela majú suché nohavice aj topánky. (andrejba)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)

Reklama

Reklama