Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Rodina (S01E06)

(epizoda)
  • USA Kin
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You got any advice on the best way west?" "Yeah... Go east." _____________ Tak za mňa je toto opäť výborná, miestami až "artová" epizóda, ktorá je jednou z najlepších častí, ktoré boli doteraz odvysielané. Celý ten zimný "setting" je naozaj zaujímavý, kamera je zo všetkých epizód doposiaľ najprepracovanejšia, zábery na zimnú krajinu mi doslova vyrážali dych, ale hlavne mi už Joel s Ellie naozaj prirástli k srdcu (každou časťou som sa k tomuto okamžiku stále viac a viac blížil, ale až teraz som si ich obidvoch definitívne obľúbil na 100 %, dokonca aj Ellie, ktorá mi konečne prestáva prekážať 😀). Okrem toho tvorcovia aj šikovne prehĺbili Joelovu postavu tým, že poukázali na jeho panické záchvaty... Jediná vec, ktorú by som vytkol je malé množstvo prekážok, ktoré Joel s Ellie musia prekonať, pretože inak ich cesta cez Ameriku pôsobí celkom pohodovo (to je iba môj dojem) – bolo by naozaj zaujímavé sledovať nejakých zamrznutých nakazených alebo niečo podobné... Ale s istotou môžem povedať, že záver vám to úplne vynahradí – posledné 3 minúty tejto epizódy ma úplne rozdrtili, som naozaj zvedavý, ako vydržím teraz celý týždeň čakať na ďalšiu časť! A tomu všetkému dodáva na kvalite ešte aj parádny soundtrack, ktorý som si zaradil do svojho pravidelného playlistu (a to som ani nehral pôvodnú hru 😅)... Zhrniem to piatimi slovami: Nemôžem sa dočkať budúceho pondelku! ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Další díly už bohužel nedám,další nudu už bych nezvládnul.Seriál kde se jenom kecá a na několik hodin záznamu jsou dvě minutové akce mi bohužel nestačí.Joel(Pedro Pascal) hrál skvěle v mém oblíbeném seriálu Narcos,ale zde se moc nepředvedl i když mnohem horší byla hnusná nebinární "zombice" Ellie(Bella Ramsey) která mi lezla celých 6 dílů pěkně na nervy a příběh seriálu letěl skoro od začátku strmě dolů.Hned jsem si přitom vzpomněl jak jsem se před pár lety díval na Prima Cool na reality show EXPERIMENT KOLONIE,kde se po zinscenované apokalypse snaží skupina vybraných lidí přežít jen s tím co mají a je to mnohem lepší a poučnější než tato seriálová blbost.No nic,snad si příště lépe vyberu v té hromadě nezáživných seriálů. ()

Reklama

Rayen1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád stejný, ale pořád trochu jiný, než hra. Bella je herecky super, vzhledově mi ale k Ellie prostě pořád, i po šestým díle, nesedí. Opět jsme se dočkali i "moderního přeobsazení" Marii, ale co, díl to byl slušnej (vtipný, že když to řekneš nahlas, že ti tohle přeobsazení trochu vadí, jsi rasista, ale věřte mi, osobně už nemůže bejt nikdo míň rasista, než já). Pořád na mě seriálová adaptace TLoU působí jako "fan made seriál na úrovni s vyšším budgetem". Zkuste se zamyslet, kolik clickerů a nakaženejch, případně bloasterů, jsme vlastně viděli za celej seriál, a to to je seriál o "zombie apokalypse"... hm? Jen otázka k zamyšlení... stejně se na to celkem dobře kouká a určitě si dám repete. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Fanouškům hry bylo od začátku jasné, že se bude jednat především o emocemi nabitou epizodu s minimem akce. Podívali jsme se rovnou do Jacksonu (který mimochodem vypadal skvěle), ve kterém se v podstatě odehrálo osmdesát procent děje. Neříkám, že těch osmdesát bylo špatných (označil bych je jako “v pohodě”), ale přecejen byla hlavním tématem rodinná šlamastika, takže bych spíše vypíchnul zbývající pasáž v univerzitním kampusu. Povědomé dialogy se krásně smíchali se závěrečným plot twistem a čtvrtá hvězda je na světě. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Duo se dostává k přehradě a přes zamrzlé pláně až k Tommymu a poté i na coloradskou univerzitu. Stejně jako ve hře i zde je mrtvo. Bohužel střetu se nevyhneme a Joel se dostává do těžké situace. Je jasné, že seriálové the last of us je mírou akce a zombíků vůči hře hodně pozadu. Respektive seriálová adaptace není tak zběsilá. Což přidává na autentičnosti a vlastně to nijak celou adaptaci neshazuje. Je to škoda, ale o to více se zaměřuje na postavy a atmosféru. Každopádně to je fantastická filmařina. A i když vím co bude následovat, stejně se těším na další díl a na to, jakým způsobem se bude filmová adaptace odlišovat. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Pro natáčení epizody bylo použito přes 300 figurantů, včetně koní. (mikki089)
  • Ve skutečnosti by Joel (Pedro Pascal) trpěl podchlazením poté, co spal venku bez jakékoli ochrany ve wyomingské zimě. (mikki089)
  • Růžovo-bílo-fialová mikina s kapucí, kterou Ellie (Bella Ramsey) dostane od Marie (Rutina Wesley), se shoduje s herní verzí Ellie, když dorazila do Jacksonu. (mikki089)

Reklama

Reklama