Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Rodina (S01E06)

(epizoda)
  • USA Kin
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie nedbají na rady místních obyvatel a pronikají hlouběji do nebezpečného území, aby našli Světlonoše a Tommyho. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (116)

Fin_429 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, tento díl není zcela perfektní a najde se zde pár problémů, jako třeba málo přestřelek (oproti hře), nebo že Joel má stejný výraz celý seriál, ale ve skutečnosti, to jen přidává na vážnosti seriálu. Tak jak vážné a krásné bylo setkání s Tommym a následná hádka a pláč Joela. Tvůrci jako by více začali tlačit na pilu s emocemi a doslova nás bombardují jednou plačící scénou za druhou. Co mě ale upřímně zarazilo, byl konec. Nečekal jsem nic z toho, co se tam stalo. Jak zde někdo už ale napsal: ,,Já nebrečím, vy brečíte." ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V seriálu Last of Us jednou muselo dojít k jednomu nevyhnutelnému znovushledání dvou bratrů. Výsledkem je po 3. epizodě prozatím nejemotivnější epizoda seriálu, která opět dokazuje, že je seriál fenomenální adaptací, režisérka Jasmila Žbanić poté po svém filmu Quo vadis, Aida? dokazuje, že dokáže s emocemi pracovat výtečným způsobem. Sílu totiž v šesté epizodě nehrají pouze pokrevní pouta, ale především jeden vztah, který je v rámci seriálu budován od samotného počátku.   Již původní příběh staví na tom, že Joel v podobě Ellie dostává v životě druhou šanci, pouta v jejich vztahu poté skrze seriál gradují a gradují, zde konečně dochází k projevení důležitých pocitů. Spolupráce s tvůrci původní hry poté též přináší ovoce, kdy je několik motivů náhle komplexnějších. Fakt, že se Tommy již brzy též stane otcem a Joel si přeje, aby jeho mladší bratr nedopadl jako on, další prozkoumávání post-apokalyptického světa, které zůstává strhující.  Pedro Pascal možná nebyl při oznámení přijat s tou největší slávou, každou epizodou ovšem dokazuje, že je právě on výtečnou castingovou trefou, kdy i on hraje v úlohu v tom, že je seriálový Joel mnohem komplexnější. Stejně tak svou hereckou sílu utvrzuje skvělá Bella Ramsey, výraznějšího prostoru se poté dočkává i tolikrát zmiňovaný Tommy a i on zvládá skrze konfrontace se svým starším bratrem zazářit. Na pozadí post-apokalyptického světa plného chaosu se daří budovat funkční emocionální drama, která se ve svých nejsilnějších momentech vyrovná i nejlepším momentům ze třetího dílu.  Když poté dojde na další pasáže, které přesně evokují pasáže ze hry, Žbanić se během prozkoumávání opuštěných budov a šponování napětí nestydí použít ruční kameru, která opět dopomáhá autentičnosti, jugoslávská režisérka tak dokáže zaujmout nejen výrazným hereckým vedením, ale i právě i dostatečně výrazným vizuálem. Westernová atmosféra (chvílemi snadno evokující například i Válku o planetu opic), které dopomáhá i soundtrack Gustava Santaolally, upřednostňování emocionálního budování před výraznějšími akčními pasážemi, které nese ovoce. Výraznější srovnávání se seriálem Živí mrtví je vlastně každým týdnem více a více mimo, tvůrci totiž každým týdnem dokazují, že hrají úplně jinou ligu. A nadále si budují cestu k tomu, aby si jen 1. sérií zasloužili místo v síni slávy. A to nejen v rámci videoherních adaptací a post-apo záležitostí. Už jen cameo Grahama Greenea ostatně potěší automaticky kdykoliv.... ()

Reklama

swenyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře zvolený konec, lidi co nehráli hru jsou teď v rozpacích jestli to vlastně Joel přežil nebo ne, ale líbí se mi jak je to autentický ke hře, protože přesně tenhle feel jsem měl na konci týhle kapitoly taky, tam si říkáte ty vole to nemohl přežít a už ho pomalu oplakávate a najednou vidíte že ho Ellie dotáhla do "bezpečí". Doufám že Davida a jeho tlupu kanibalů udělají dobře, protože tohle bude sakra důležitý díl. ()

Pharao20 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásne lokácie, nijaká akcia či napätie, veľa kecania a dojemností a samozrejme nové extrémne nesympatické postavy. Ono hra je úžasná v tom že všetky elementy ako akcia, napätie, príbeh, dialógy, emócie sú v nej dobre rozložené a ničoho nie je priveľa ani primálo. V seriáli to tak bohužiaľ nie je a táto epizóda je toho dôkazom. ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to špatný. Jogurt promluví a sere mě (opravdu její projev je na pěst). A protože s Mandalorianem cestují už zase jen ve dvou, nažvaní toho celkem dost. A dokonce i když potkají další postavy (včetně co nečekaně za 20 let vůbec nezestárnula), se žvaní, žvaní a žvaní… a ten hloupě prezentovaný precedent s fungujícím Komunismem, epizodě také nijak neprospěl. Bylo to horší než E3? Rozhodně. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (12)

  • Růžovo-bílo-fialová mikina s kapucí, kterou Ellie (Bella Ramsey) dostane od Marie (Rutina Wesley), se shoduje s herní verzí Ellie, když dorazila do Jacksonu. (mikki089)
  • V seriálu se poprvé krátce objevuje Dina, Elliina (Bella Ramsey) budoucí přítelkyně, kterou v seriálu ztvárňuje Paolina van Keef. (mikki089)

Reklama

Reklama