Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Niekoľko rôznorodých ľudí, bez ohľadu na vek, pohlavie, národnosť, farbu pleti, povolanie či zdravotný stav, sa ocitá v tmavej miestnosti, kde každý jeden z nich stojí v malom červenom kruhu. Uprostred kruhov z podlahy vychádza zvláštny stroj, ktorý vydáva podivné zvuky a šľahajú z neho elektrické prúdy. Koho zasiahne, ten ihneď umiera. Nikto nechápe, nikto ani len netuší, prečo a z akých dôvodov s nimi niekto hrá túto podivnú, krutú hru. Systém je pritom jednoduchý. Vyžaduje "iba" to, aby si prítomní vybrali spomedzi seba jedného, koho stroj zabije. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mile misantropické scifi drama, které vám dost možná pokazí náladu. Naprostá většina postav jsou nesympatické, sobecké, zákeřné a prolhané kreatury ("samozřejmě" většinou ti bílí, jak je dnes u bílých tvůrců populární), ale než se nad všemi těmi pokřivenými charaktery začnete pohoršovat, dejte si pomyslně ruku na srdce a zeptejte se sami sebe: "Co bych na jejich místě dělal já?" A možná je pak přestanete tak vehementně odsuzovat. Já si říkám, že bych asi brzo zhnuseně vystoupil z kruhu sám, zaprvý abych s tak přízemním dobytkem nemusel trávit svoje poslední chvíle a zadruhý proto, abych nikomu cizímu nedopřál výsadu rozhodovat o mým kejháku. A kdybych se náhodou dostal do finálový trojky, určitě bych radši nechal zkapat tu hloupou zrzavou těhuli, než malou holku. Film je to levný, vizuálně nepůsobivý, myšlenkový pochody postav ani jejich dialogy nejsou příliš realistický, ale je to určitě jedno z mých nejzajímavějších a nejoriginálnějších scífek za poslední měsíce. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Circle je minimalistickým talky filmem s profláknutou selekcionistickou zápletkou, kterou bylo možné vidět v nejednom light, či hard hororu. Mně daná low-budget forma vůbec nevadí, zde je dokonce i originální v podobě jakéhosi hi-tech smrtonostného kruhu, no problém mám s dialogy, které jsou sice logické, ale přišly mi děsně naivní, což se pochopitelně u talky filmu přelévá do celkového pocitu. Pointa marná, sci-fi mimo mísu, horor ne. 40% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tu boli dobré nápady na dobrý film, len mohli byť ešte trošku viac dotiahnuté správnym smerom aby to fungovalo. Najviac sa mi asi páči, že vôbec nevieme kto je tu hlavným hrdinom a nikdy nevieme kam sa to posunie. Plus niektoré postavy, ktoré majú menej času vedia zo seba aj niečo ukázať a mne sa to páčilo. Páči sa mi lokalita a viem si predstaviť, že možno by to mohli do budúcnosti trošku upgradovať a prípadne urobiť pokračovanie (len aby z toho nebolo Hypercube). Myslím si, že chcelo ísť viac do atmosféry a nerobiť tie smrti tak jednotvárne. Ale celkovo to funguje celkom dobre. Zaujímalo ma kam sa to posunie a záver je celkom prekvapivý. Vidím potenciál, tak dúfam, že nabudúce sa režisérska dvojica ukáže v trošku lepšom svetle. Ale som rád, že som film aspoň videl.Hodnotenie: C ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Bylo by to výborný, kdyby to nebylo tak zatraceně předvídatelný. Film určitě není špatný. Bude vás to nutit sledovat až do konce, protože každého musí zajímat, co se stane na závěr. Občas jsou i dobré dialogy, hádky (u kterých jsem se někdy dobře zasmál), příběhy těch lidí, dokonce se najdou i patrné zvraty. To všechno je super. Jenomže to celé bohužel kazí to, že většina smrtí byla fakt úplně jasná. To je ta největší škoda. Jiným slovem, až zbytečně moc se s tím srali. Na druhou stranu jsem spokojený s koncem. Kdyby to nedopadlo takhle, tak bych to hodnotil i mnohem hůř. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Něco podobného jsem už kdysi viděla...a už vím: Poslední, máte padáka! :oD Omlouvám se za toto odlehčené podání, ale přesně tento "zábavný pořad" mi tento nezdařilý film připomenul....Výjimkou byla mluvená pasáž v závěru, která chtěla osvětlit manipulaci lidskou psychikou jediným jedincem. Bohužel, pro diváka, jenž je alespoň trochu sečtělý, není také nic nového. A závěr samotný, s legračními vesmírnými "plavidly" a přiblížení se manipulátora k další skupince s těhotnou ženou a dítětem, byla průhledná jako právě umyté okno...holt, další repeté bude následovat. Tak takto určitě ne. 25% a jedinou hvězdu dávám pouze za místy "chytlavé" hádavé dialogy. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 28. května 2015 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama