Reklama

Reklama

Some Kind of Hate

Trailer 1

Neúprosná šikana obrátila Lincolnův život v noční můru. Ale brzy pozná skutečný teror, když je poslán do vzdálené školy pro problémové dospívající. Tady obtěžování začíná znovu. Rozdíl je v tom, že tentokrát se někdo dívá - teenagerka Moira, která byla před lety dohnána k sebevraždě kvůli kruté šikaně. Když Lincoln neúmyslně přivolá Moiru z hrobu, vypustí pomstychtivou a nezastavitelnou sílu na misi krvavé pomsty. (noelcoward73)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (35)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to líp než jsem čekal. Film je jakoby rozdělenej do dvou částí z nichž každá se veze v jiným žánru. První část je spíš na dramatické lince a druhá část se vydala krvavější hororovou linkou. Zkřížením těchto žánrů vznikl poněkud zvláštní, nikoliv nudný film. Herci hrajou obstojně, skvěle je zvolená muzika a najde se tu i pár zajímavých a originálních vražd. Pravdou je, že " žiletková lejdy " mohla být vybraná líp. Ale celkově jsem si z tohoto filmu odnesl spíš pozitivní pocity. Slušnej průměr ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Řízné (pun intended). Opravdu velmi nepříjemný film, u kterého bude záležet především na tom, zda jeho záměrnou nepříjemnost budete ochotni akceptovat a přijmout za jeho plus. Some Kind of Hate je film o šikaně a jejích následcích, o nenávisti, která k šikaně vede, a také o nenávisti, která se z šikany rodí. Hlavním hrdinou je nesympatický uťáplý emař, který je napsán a zahrán tak přesvědčivě, že se divák nediví, že je šikaně vystavován. Jeho trýznitelé jsou nesympatičtí z podstaty věci a všechny ostatní postavy, které se ve filmu objeví, mají také nějakým způsobem máslo na hlavě. Je to opravdu přehlídka psychoušů a otravných charakterů, takže kdo potřebuje ve filmech s někým soucítit, má smůlu. Ale největší pošuk vůbec je Moira, nasraný pomstychtivý duch. Díky bohu za ní. Ta po nezbytném úvodu (který ovšem, pravda, mohl trvat o něco kratší dobu) rozpoutá povedenou, brutální a krvavou hororovou jízdu. Mortimer zde vymyslel docela originální způsob vraždění, díky čemuž by se Some Kind of Hate stal zajímavým příspěvkem k subžánru nadpřirozeného slasheru i bez těch sociálních přesahů. Snímek pro mě není úplně stoprocentní, zvlášť kvůli lehce nevyrovnanému tempu (první polovina je hlavně kvůli těm nesympatickým postavám občas vážně trochu těžce usledovatelná) a několika ne zcela přesvědčivě provedeným twistům (postava Kaitlin dějem propluje docela podivným způsobem). Přesto se kolem a kolem jedná o jeden ze zajímavějších letošních hororů, o osobitou a cílevědomou autorskou vizi začínajícího režiséra. V závěrečných titulcích avizované pokračování bych si rád nechal líbit. Moira by klidně mohla mít svou slasherovou frančízu, potenciál na ni má. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Samoľúby emo-blbeček alias božie umučenie má problém, pretože ho medzi seba nechcú blbečkovia ostatní a radšej ho obsypávajú školským žrádlom. Po jednej takej potyčke skončí v prevýchovnom tábore pre neposlušných harantov, kde si na neho zasadne sexi cica, pretože tie sa v dnešných pubertálnych rozprávočkách predsa lepia zásadne na loserov. A to už Mr.HairCunt zvládať nestíha, tak radšej vyvolá pomstychtivého ducha - Moiru (čo by sa hodila skôr do "Gossip Girl" než do hororu), nech to tam za neho slashuje... Ja som tušil, že toto bude prúser už po divných prvých infoškách a nezaujímavých traileroch, hoci pár „úžasných“ ohlasov z festivalov a projekcií u starej matere v Oklahome sa snažilo vyvolať iný dojem. Je to len ďalšia, zbytočne vážne sa berúca teen kravina, kde sa viac než na akýkoľvek horor či slasher hrá na adolescentnú drámu, sociálne problémiky, umelé emočné úlety a mladícke dejové zvrat(k)y. Ja už ale dávno nie som teenager ani študent a vždy mi budú bližšie odľahčené, béčkové teen vyvražďovačky z 80´s / 90´s, než takéto, strašne dôležito sa tváriace moderné spatlaniny. Ale stále to je našťastie o trochu lepšie než tohtoročné teen shity "Unfriended" či "The Gallows". ()

petero 

všechny recenze uživatele

Originálny nápad a svojské spracovanie, už len za to ho hodnotím lepšie ako na mňa počas sledovania pôsobil. Totižto vidieť x-krát ako niekto umrie tou istou smrťou (podrezaním žiletkou) i keď to je Moirin trademark nie je veľmi fascinujúce, v závere keď sa vzala aj zbraň do ruky a začalo lámanie kostí to bolo hneď zaujímavejšie. Takže nápad nevyužitý, v pokračovaní prosím rozvinúť. Ani jedna postava nie je sympatická a najhoršie je na tom práve Moira a ústredný sráč. Vďaka aspoň za Grace Phipps. A to spracovanie, na jednej strane ma to nevtiahlo do deja tak ako by som asi chcel (o čo tomu režisérovi vlastne ide?, prečo použil tento záber?, ...) ale na druhej zvýrazňuje inakosť filmu a tým jeho dlhšie zapamätanie. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Díky hned několika kvalitním kouskům posledních dní jsem si jistý, že na tenhle si příští týden nevzpomenu. Postavy mně byly nesympatické a úplně ukradené, takže i když se jakože pořád něco děje a krví se taky nešetří, o atmosféru film zakopne jen na začátku. Mě tento žiletka fest moc neuspokojil. 40% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Noah Segan (Krauss) si zahral aj vo filme The Mind's Eye (2015), ktorého názov je totožný s názvom akadémie, kde sa Some Kind of Hate odohráva (Mind's Eye Academy). (metal.storm)

Reklama

Reklama