Reklama

Reklama

Hladová srdce

  • Itálie Hungry Hearts (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jude je Američan, Mina je Italka. Oba se náhodou potkají v New Yorku. Následuje bouřlivý milostný románek, vezmou se a Mina otěhotní. Mladému páru tak začíná zcela nový život. Od prvních měsíců těhotenství Mině silný mateřský instinkt napovídá, že pod srdcem nosí výjimečné dítě. A protože má až přehnaně blízký vztah k přírodě, začne jako posedlá syna chránit před škodlivými elementy z okolního světa a snaží se uchovat jeho naprostou čistotu. Jude se nejprve z lásky nechává Minou vést, ale jen do té doby, než stane tváří v tvář hrozivé pravdě: syn přestal růst a jeho život je v ohrožení. Jude musí rychle zakročit. A tak mezi ním a Minou vypukne vše prostupující boj plný podezírání a roztrpčenosti, který, přes zoufalou snahu najít řešení, nakonec vede k otevřené emocionální konfrontaci. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (100)

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, pri ktorom si človek uvedomí, v akom hroznom nezáujme spoločnosti a vlastne aj celého sociálneho systému niektorí ľudia žijú. Tu sa ani nedá hnevať na šibnutú matku, je veľa takých ktorým preskočí a niečomu uveria, povinnosťou nás normálnejších je však takýchto ľudí eliminovať mimo spoločnosť a poskytnúť im adekvátnu psychiatrickú liečbu, aby tak už nemohli ubližovať sebe a svojmu okoliu, a hlavne nie svojim deťom. Chudák otec, bolo hrozné pozerať sa na tú jeho nemohúcnosť s danou situáciou niečo urobiť, všetko sa proti nemu spiklo, úrady, polícia... vtedy mi stúpol krvný tlak aj o tri stupne. A keď mu ešte aj dieťa zobrali a vrátili šibnutej matke tak to už bolo vážne na nervy. Keby to bolo trocha lepšie filmovo spracované a hlavne zahrané idem do plna. Pointa filmu je však geniálna. 80/100 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Komentář píši několik dní po zhlédnutí a ještě teď je mi z toho nanic. Nechápu, jak to mohlo dojít daleko. Nechápu lékařskou péči a ten jejich úžasný zájem, nechápu sociální pracovníky, nechápu ale ani milujícího manžela a už vůbec ne, Minu. Ale koho jsem pochopila, byla babička, snad jediný v úvozovkách racionálně myslící člověk. Mohu s přehledem napsat, že jsem měla adrenalin v maximální pohotovosti a mít poblíž Minu, tak jí pošlu do nejbližší psychiatrické léčebny. Tedy minimálně, protože sklony jsem měla jako babička. Nedá se nic dělat, suma sumárum, takoví rodiče někdy jsou, ale co my ostatní, mlčky přihlížíme, když něco podobného vidíme a děláme jako že nám do toho nic není. To je totiž naturel většiny, schovat hlavu do písku jako pštros. Uff, to mě zase jeden film dokázal totálně rozhodit. ()

Reklama

lillien 

všechny recenze uživatele

Neříká se mi to coby ženě lehce, ale v případě, že z rodičů je ten větší debil matka, nechť jde veškerá emancipace do prdele a zásadní věci nutno řešit právem silnějšího. Tedy za předpokladu, že z partnerů je stále ten těžší muž. Originální námět, zdařilý výběr herců a překvapivě nečekané rozuzlení. Jednu hvězdu navíc za to, že se tvůrcům podařilo vytřískat celovečerní drama z tématu extrémního stylu stravování, o kterém jsem se domnívala, že je použitelné maximálně do dokumentu. Diskuze o veganství, která se díky filmu nabízí, pro mě nebyla až tak palčivá a zásadní, jako spíš otázka, jak jsme v současnosti schopni respektovat a prakticky řešit svobodu rozhodování ve vztahu, kdy partnera milujete, ale až tak úplně nesouzníte a nesouhlasíte s jeho činy. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Awh, tak ten koniec som veru nečakal! Dej do veľkej miery dosť pochmúrny, občas až príliš monotónny, ale v konečnom dôsledku zaujímavý film s pozoruhodnou témou, ktorá sa však v poslednej dobe dostáva čoraz viac do popredia. Táto prehnaná snaha o zdravý životný štýl je v podstate až choroba, a v tomto prípade bolo jasne vidno kam až dokáže zájsť fanatizmus a posadnutosť alternatívnej výživy. Po celý čas som bol rozhodnutý pre 3* (kvôli tej častej monotónnosti), ale za ten záver musím prihodiť ešte jednu navyše. Takže štyri! ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nešlo absolútne o to, že bola matka veganka, to musím napísať hneď na začiatku! Táto žena bola proste psychicky chorá. Aj matky veganky neupierajú svojim deťom jedlo a rozhodne ich neládujú laxatívami. Neviem, zrejme jej preskočilo z tej našej úžasnej civilizácie a to by ma ani trochu neprekvapilo. Mŕtve jelenie a iné trofeje boli naozaj morbídne a ládovať dieťa teľacím tiež nie je najlepšia voľba, avšak veganská vyvážená strava by miminku prospela určite viac ako mŕtvoly zvierat. Nemám rada takéto filmy, lebo prihlúplym odporcom veganstva pridávajú vodu na ich mlyn. Každopádne nebolo to len o tom a preto hodnotím najobjektívnejšie, ako to dokážem aj keď mám podozrenie, že tvorcovia takou objektivitou určite nedisponovali! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama