Reklama

Reklama

Krajina smrti

Trailer 1

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Hongi je jediným přeživším masakru svého kmene a musí se vydat přes obávanou Krajinu smrti, aby se pomstil na těch, kteří vyvraždili jeho rodinu a blízké. Hongi se musí stát bojovníkem a utkat se i s nadpřirozenými silami, které zde přebývají. Nikdy dříve neviděné setkání žánrového akčního filmu a pohledu na ztracenou maorskou civilizaci – snímek je natočen v maorském jazyce a vynalézavě kombinuje prvky skutečné maorské historie a mytologie s klasickým příběhem o boji jednotlivce proti drtivé přesile. Dech beroucí sekvence brutálních bojů muže proti muži se odehrávají v panenských přírodních scenériích Nového Zélandu. (Febiofest)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (83)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že jako motivační video před zápasy All Blacks to může fungovat a nejeden Maor si u filmu také s chutí zaslintá, ale pro mě to bylo nic moc. Těšil jsem se totiž na splašené rugbisty běhající po buši a podřezávající si krky při tanci haky, ale to jsem se kapánek přepočítal. Pořádné bojové scény jsou tu vlastně jen dvě, přičemž ta uprostřed filmu je dokonalá a splňuje všechna má očekávání, ale tím to, víceméně, hasne. Jinak se tu jen strašně moc kecá o cti a podobnejch kravinách a vše je prodchnuto mytologií, která je mi naprosto cizí a kterou režisér nedokázal podat tak, abych jí porozuměl. Tudíž jsem se filmem takřka pronudil a o to je mé zklamání větší. 30% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Parádní exteriéry a neokoukanost oldschool-maor-lifestylu z toho dělá dostatečně chytlavu záležitost. Když si k tomu přičteme relativně syrové bitky kombinované s osobitě snovou (až halucinační) atmoškou, vpohodě pak přehlédneme, že v příběhu i dialozích by se dalo fest zapracovat na autenticitě a že casting mohl být méně bílý... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„POMSTÍM SE SÁM, NEBO ZEMŘU PŘI ODPLATĚ…“ /// Drsná maorská realita v úvodu připomíná třeba Apocalypto. Příběh je plnej mytologie, takže pověry, víra v nadpřirozeno, ale hlavně boj jedince s přesilou. Hodně boje, kterej má za cíl dopravit osoby do posmrtnýho života, takže fanšmejkři můžou vocenit spíš „patu či kotaite“, než nějaký pestronápadný choreo. Nebo si skočit „Haku“. Myšlenkový pochody pro náročný a poselství… no, aby bylo co vyprávět v příbězích. Možná je to víc artový, než si chcu připustit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem Maor. 2.) Frajer z vedlejší vesnice má hlavu mýho fotra. (v pytli, ne na krku!). 3.) Thx za titule ,,cybero75“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $5,240Tržby Celosvetovo $905,000▐ Vo veľa aspektoch to pripomína Gibsonovo Apocalypto. Akoby išlo o príbuzného bratranca ale dobre, čo už Nový Zéland ukázal život ich domorodých Maurou a ich obľúbené kmeňové čistky, nechýbajú samozrejmé rituálne tance a vyplazovanie jazyka, takže divočina ako sa patrí. /60%/ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Syrovost a reálnost se Maorům upřít vážně nedá, ale moc dobře vím, že Kiwáci umí lépe. Po velké reklamě a ještě větším zklamání, že jsem film propásl v místě jeho zrodu, zůstala Krajina smrti za očekáváním. Nicméně jako okénko poznání kultury oproti naší obrácené naruby stále dostatečně poutavé. (Febiofest 2015) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Aby se herci dostali do formy, museli projít šestitýdenním výcvikem. (aporve)
  • Film byl vybrán do užšího výběru v kategorii nejlepší cizojazyčný film na 87. Ceny Akademie - neboli na Oscara, nakonec ale nebyl nominován. (bejkovec)
  • Film měl premiéru 4. září 2014 na 2014 Toronto International Film Festival. (bejkovec)

Reklama

Reklama