Reklama

Reklama

Roger Waters: The Wall

  • Velká Británie Roger Waters: The Wall (více)
Trailer 1
Hudební / Dokumentární
Velká Británie, 2014, 155 min (Alternativní 127 min)

Obsahy(1)

Roger Waters The Wall je hudebně-zážitková road movie, která zachycuje světové koncertní turné zakládajícího člena legendární britské skupiny Pink Floyd v letech 2010 až 2013. Záběry, pořízené ve třech městech na dvou kontinentech, putují mezi 150 metrů dlouhým jevištěm a zákulisím, ze kterého vše exkluzivně komentuje sám Waters. Divákům se naskytne pohled na úchvatnou hudební a vizuální show, ve které nechybí pyrotechnika, bohaté projekce a před zraky rostoucí monumentální zeď. Waters při tvorbě ohromující rock'n'rollové show doslova zhmotnil vlastní imaginaci a protiválečné vize – stejně jako původní dvojalbum rockové opery z roku 1979 nese i film silné pacifistické poselství a stopuje Watersovu osobní minulost, kterou tvrdě zatížila otcova a dědečkova smrt ve světových válkách. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

koniklecka 

všechny recenze uživatele

Ráda na ten zážitek z kina vzpomínám. Nejsem úplný nadšený fanoušek Pink Floyd, a až jsem se za to zastyděla. Musím uznat, že tento koncert je opravdu skvělé dílo. Ještě teď na koncert vzpomínám. A někdy si zkusím něco od Floydů pustit :-)) Jinak souhlasím víceméně s tím, co tu bylo vyřčeno. Jen jsem asi jediná, komu to odpovídání na otázky fanoušků přišlo občas divné :-) ()

Isobell 

všechny recenze uživatele

Amazing! Vzpominka na uzasny zazitek The Wall (15.4.2011 live u nas). Liam Neeson a jeho par milych slov na uvod. Pak uz jen a jen Roger Waters a jeho uchvatna hudební a vizualni show. Nektere strhujici momenty, z kterych behal mraz po zadech. U Comfortably Numb, kde opet nebylo mozne nevzpomenout na Davida Gilmoura...clovek zapominal dychat, proste nadhera. Tear down the wall ! Na zaver ocekavany prijemne uvolneny dialog Rogera a Nicka Masona a odpovedi na otazky fanousku. Vzpomneli Ricka Wrighta a jeho smysl pro humor, padlo i jmeno Davida Gilmoura a Syda Barretta. Skoda jen, ze vecer je tak kratky. PF - Music meho srdce! ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

K popisu filmu niet čo dodať – geniálne vystavaná scéna a dej, ktorý robí koncert nielen hudobným zážitkom. Vsuvky s Rogerom, zábery krajiny, ako putuje po miestach bojov, ktoré ho pripravili o otca a starého otca. Pacifistické. Že sú medzi členmi Pink Floyd podivuhodné zápasy a názory? Ich hudba pátranie po ich príčinách vo mne prehluší, je geniálna. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tohle byla naprosto strhující a geniálně promakaná show! Vizuálně i hudebně famózní! Koncertní záběry fantastické! Byly tam i chvíle "zbytečně" patetické, které zřejmě potřeboval RW odventilovat, ale já myslím, že je to dobře. Lidé mají krátkou paměť, takže takováto názornost může být efektivní. To, že se zabíjí na všech kontinentech světa víme, ale kombinace konkrétních jmen a hudby Pink Floyd mě totálně sestřelila. Svátek hudby, povinnost, radost a dojetí. Úvodní řeč Liama Neesona se mi zařízla do srdce asi navždy. Byl to krásný večer! ()

Wayne 

všechny recenze uživatele

Koncerty nějak nejvyšším hodnocením neřeším, ale Roger Waters: The Wall by si to asi zasloužil. Cestovaní po Francii a Watersovi dialogy mě sice moc nebraly, ale jako trochu sentimentální člověk jsem to schopen odpustit. Neodpustím ale těm co stvořili zbytečné české titulky. Ti měli nějaké významy písniček na háku a prostě plácali kraviny, takže po třetí písničce jsem se svezl na sedadle dolů abych přes hlavu před sebou neviděl, co jsou ještě schopní vymyslet. K hudbě se nemá cenu vyjadřovat, slyšet Comfortably Numb a sledovat co to s publikem dělá je nepopsatelné. Asi nejsem jediný kdo by si přál tento koncert skutečně zažít. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama