Reklama

Reklama

Operation Avalanche

Trailer

Obsahy(1)

V roku 1967 boli dvaja tajní agenti CIA, čoby dokumentárny filmový štáb, poslaní do NASA odhaliť možného ruského špióna. To čo objavili a nakrútili, viedlo k jednému z najväčších sprisahaní v americkej histórii. (BoredKid)

Videa (2)

Trailer

Recenze (23)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Dobové mockumentary o jedné z nejprovařenějších konspiračních teorií. Co se asi povedlo nejvíc je atmosféra, která v divákovi úspěšně navozuje pocit, že to opravdu bylo celé natočené v 60. letech. Ale to je po hříchu vše. Scénáristicky by to sice nebylo až tak špatné, ale všechno sráží FF formát, který už po několikáté srazil celkem dobrý námět. 35% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Tady jsem musel trošku zapřemýšlet a nechat si projít film hlavou. Atraktivní námět v krásným zpracování konce šedesátých let, skvělou muzikou (ten poslední track hlavně) a přirozeným humorem. Herec mě bavil každej. Je znát, že Matt Johnson má dobré nápady a talent mu nechybí. Škoda, že konec vyustí do ztracena. Co však musim pochválit, tak celkem nečekaný směr, kterým se filmek ubere, takže mě mile překvapil - více k známým klišé u spy filmech s agentama, které se většinou objevují v Asijských akcích, kdy se proti cápkovi obrátí ta sama organizace, která ho vychovala. Dokonce se objeví i nějaká ta akcička v podobě honičky a střílením. Celé to působí taktéž podmanivě, atmosféricky, zábavně a celkem realisticky. Ohledně této konspirační teorie, nejsem jejím zastáncem, ALE je zajímavé, že od té doby Amerika neuskutečnila výlet na Měsíc :-) ()

Reklama

Psychor 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo nezávislé nízkorozpočtové filmařiny, které diváka pomocí chytrého scénáře a efektního found footage stylu (těžícího i z použití dobového formátu 16mm) přesvědčí o tom, že právě sleduje autentické záběry, které dokumentují zrod jednoho z největších vládních spiknutí americké historie. Žánrově se jedná o thriller, jenž zvláště v závěru nabírá na intenzitě a poukazuje na nekompromisní způsob práce CIA, která likvidovala všechny, kteří by mohli podvod o přistání na Měsíci odhalit veřejnosti, vlastní agenty nevyjímaje. Jakožto zdejší hororový expert bych v souvislosti s tímto rád podotkl, že Stanley Kubrick, který byl v reálu do podvrhu zapojen mnohem více, než je zde ve snímku divákovi předkládáno, právě z důvodu obavy o svoji bezpečnost USA raději nadobro opustil a svůj geniální horor Shining, stejně jako další filmy, již natočil v Británii. Přesto Operation Avalanche nabízí i některé úsměvné pasáže. Například záznam pracovní diskuze, během níž bylo vytvořeno ono hlubokomyslné moudro o velkém skoku pro lidstvo, kterým následně Neil Armstrong dohnal podvodnetušící americké posluchače k slzám. Snímku uděluji plných pět hvězd a doporučuji ho všem divákům otevřené mysli, kteří upřednostní nepříjemnou pravdu před příjemnou lží. ()

rukay 

všechny recenze uživatele

Nápaditá, vyumělkovaná a výtvarně kreativní záležitost. Vynikající mix found footage a mockumentary (styl českému publiku známý například ze Svěrákových Ropáků (5*****)), který má určitě co říct - a to nejen tlupám nihilistický příznivců konspiračních teorii. Film má od začátku spád, je místy vtipný, a skvěle buduje atmosféru na kombinaci známých záběrů s fikcí. I přes malý rozpočet neztrácí ani ke konci úroveň. I když mne osobně zamrzel závěr, který se snaží z diváků vydolovat poněkud více emocí, než je vzhledem k předchozí stopáži vkusné, a přehoupnutí z potměšilého docucomedy do thrilleru mi přišlo zbytečné a vynucené. Přesto snímek, který rozhodně potěší, nejen, fanoušky žánru. 4**** ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Štýl, ktorý tvorcovia predstavili už v svojej výbornej prvotine "Dirties" je tu ešte viac vybrúsenejší. Podmanivé mockumentary o tom, že misia Apollo 11 - konkrétne pristánie na Mesiaci bol podvrh, je podaná zo zmyslom pre detail a dobový feeling. Matthew Johnson vie zároveň baviť i mraziť a prináša veľmi pevne konštrukčne zovretý celok, ktorý v prvej polovici možno až príliš šlape na pedál, čím potom záverečná scéna nemusí u každého vyznieť tak výrazne a správne "doťuknúť" celý príbeh. Výsledku naplno tlieskam a som zvedavý čo nám tvorca prinesie najbližšie. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama