Reklama

Reklama

Hangar 10

  • Velká Británie The Rendlesham UFO Incident

Obsahy(1)

Partia troch priateľov hľadajúcich dôkazy o mimozemskej civilizácii a jej aktivitách na Zemi prichádza do oblasti, kde bol pred niekoľkými desaťročiami zaznamenaný zvukový dôkaz o existencii U.F.O. (*CARNIFEX*)

Recenze (34)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Najprv tu mame nevýrazné a nezaujímavé postavy.Niektoré dialógy a aj správanie postáv boli dosť priblbé.Tento film má pár atmosferických momentov noc,les,vôkol samé zvuky a partia dosť znepokojených mladých ľudí.Ešte scéna z vrtuľníkom mala atmosferický drive.Ale to je asi tak všetko,lebo pozerať sa na partiu,ktorá jeden druhému nadáva alebo obviňuje. Alebo kamera čo viac neukáže ako ukáže.A pozerať sa na pár svetielok na oblohe je dozaista nuda.Ale aspoň reflektory v tomto filme boli využité na 100%..Má to dobrý nápad ale film padá na gýčovitosti a riadnemu o pozeraniu,lebo podobných filmov je veľa. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partia troch priateľov bádajúcich po dôkazoch o mimozemskej civilizácii prichádza do oblasti, kde bol pred niekoľkými desaťročiami zaznamenaný zvukový dôkaz o existencii U.F.O. Kto chce vidieť zaujímavý 30 minútový, krátkometrážny sci-fi "F.F." snímok, seknite "Hangar 10" od 60 minúty a nebude zbytočne strácať čas, lebo úvodné dve tretiny Vám tak či onak, nič pozitívne, či nebodaj originálne neprinesú. Miestami som mal pocit, že sledujem odrodu "Blair Witch Project" akurát s podtitulom - "Alien Project". Osnova snímku je totiž jak cez kopirak. Traja ľudia, jeden les, stratia sa, jednému z nich preje*e, zmizne, dvaja ho hľadajú. Musím však uznať, že v určitých fázach mal "Hangar 10" celkom slušnú atmosféru. Záver bol "dostatočne" sci-fi, a keď zažmúrim jedno oko, celkom spokojnosť na úrovni slabšieho priemeru. V porovnaní s inými tohtoročnými "návštevníkmi" z vesmíru, ako napr. "Extraterrestrial" či "Skinwalker Ranch" však nemá absolútne žiadnu šancu. Ide skôr o taký "Alien Abduction" - 45%. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Hm, bál jsem se toho, jaké to bude a bál jsem se oprávněně. Naprosto klasické found footage, ve kterém pobíhá parta kamarádů, něco hledá (tady hledají nějaké kovy v poli, až později začnou hledat UFO) pobíhá lesem ve dne v noci, pak se dostane kamsi do základny a tam pobíhá ve tmě, sem tam někoho unese UFO. Toť k ději všechno, co a proč se jako vždycky nedozvíme, i když na konci je cosi naznačené, ale nevedou k tomu vodítka, tak těžko říct, jestli to tak je nebo ne. Postav takový found footage průměr, nelezou na nervy, ale člověk si k nim žádný vztah nevybuduje. A jak píše CARNIFEX, většinu filmu, toť 60 minut, se vůbec nic neděje, jenom jednou autem, chodí po poli s detektorem kovu, pak pobíhají po lese a nic víc, takže to člověk může s klidným svědomím přeskočit. Na druhou stranu ale musím ocenit, že na found footage se kamera moc neklepe a že tu je i něco zřetelně vidět (nechápu ty lidi, kteří si prve stěžují, že ve found footage ty monstra či co tam je není vůbec vidět a když to v jiném found footage je zřetelně vidět, tak si stěžují, že to vypadá chabě - je to found footage, snad nejlevnější možnost, jak natočit film, tak co kruci chcete? Vyberte si, jestli vám sedí víc první nebo druhý, nebo se na found footage nedívejte a nekoukejte na to - navíc tady mi ty efekty přišli celkem ok). Za to vše ta 1* bude, víc fakt ne. Je to další naprosto zbytečný horor. 1* ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Nehorázna vykrádačka Blair Witch Projectu. Neviem, či Simpson nemá kúsok súdnosti alebo talentu, ale Hangar 10 doslovne kopíruje niektoré scény/situácie z kultového predobrazu. Akurát v závere sa to netočí okolo (údajnej) čarodejnice, ale na scénu nastúpia mimozemské lode. Takže tu mám opäť tri postavy (dvaja chlapi, jedna žena), z ktorých sa jeden stratí, tajomný les, blúdenie, stratenie sa v lese, podivné nočné zvuky (vidíte tú podobnosť?) a nakoniec tajomnú budovu a v nej čarodej.., pardon, tajomný hangár a úplne amatérske CGI efekty UFA. Nikdy nepochopím niektorých tvorcov pokúšajúcich sa vo filme predviesť nejaké tie chabé CGI zábery, keď na nich evidentne nemájú rozpočet. Veď budovať sa dá aj „strach z neznáma“ než divákovi predviesť C-éčkové počítačové efekty, pri ktorých akurát tak prevráti očami. Každopádne aj keby Hangar 10 nevykrádal Blair Witch tak to nie je ničím výrazne zaujímavý found footage. Pár scén v lese síce správne hororovo funguje, ale nie je to nič čo by tu už tisíc krát nebolo. Inak to je tento krát až prehnane lacný, značne chaotický (vidieť je toho skutočne málo a kamerou sa trasie jedna radosť), absolútne ničím zaujímavý found footage bez akejkoľvek atmosféry. Podobná zbytočnosť ako nedávne mimozemské kúsky Extraterrestrial alebo Alien Abduction. CELKOVO: 1* (2/10) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kombinace Found footage a UFO je pro mne přímo vražedná, jelikož mi ani jedno z toho není vůbec po chuti. Na UFO nevěřím a co se týká filmů ala Záhada Blair Witch, tak to je kapitola sama o sobě – na ty jsem vyloženě alergický. Prvních cca 60. minut bylo vyloženým utrpením a to jsem se snažil alespoň trochu najít na tom naservírovaném paskvilu nějaká pozitiva. Scénář a samotné dialogy – jedna velká katastrofa, až moc se to podobalo mnou nenáviděné The Blair Witch Project (už jsem jen čekal, kdy někomu začnou téct šušně z nosu a místo panenek z roští tu poletovali barevné světýlka).   Ústřední trojice mi byla krajně nesympatická (hlavně oba pánové), ani jsem jim to jejich chování a vystrašení moc nevěřil – pro jejich až ochotnický způsob (ne)herectví. Kamera a kvalita obrazu otřesná, no ještě že ta krajina alespoň působila dost ponuře. Posledních dvacet minut se to alespoň trošku zlepšilo. Pár náznaků zajímavé atmosféry a napětí by se tu našlo, finále taky nebylo vyloženě špatné. Bohužel chaotický střih a opravdu špatná práce kameramana mi prostě nedovolovali si to více užít ani po druhém pivku.   Hangar 10 tak řadím k těm vůbec nejslabším found footage, které jsem zatím viděl.20% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Výroba filmu prebiehala tri a pol roka. Dva roky sa natáčalo na mieste v Rendlesham Forest. (Arsenal83)

Reklama

Reklama