Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Mirek Vladyka postupně objevuje chráněné krajinné oblasti Česka. V osmidílné dokumentární sérii se podívá například na malebné Křivoklátsko, vínem vonící Pálavu nebo do divokých beskydských kopců. Vizuálně atraktivní cestopis nabídne pozoruhodná setkání nejen s nádhernou krajinou, ale také s lidmi, kteří v ní žijí, pečují o ni a milují ji. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný výletnický pořad, který si dáváme u sobotních snídání. :) Krásné vizuální zpracování a záběry - i když za to patří chvála hlavně naší krásné zemi, často skvěle vybraná instrumentální hudba (např. Stingova kytárka v epizodě o Pálavě), sympatický pan Vladyka a tak dále. Pro mne pořad na úrovni co tak příjemně pohladí. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

1) Křivoklátsko (režie Petra Všelichová) ***, 2) Český ráj (Marcel Petrov) **, 3) Pálava (Petra Všelichová) ***, 4) Jizerské hory (Marcel Petrov) ***, 5) Moravský kras (Petra Všelichová) **, 6) Beskydy (Marcel Petrov) ***, 7) Třeboňsko (Marcel Petrov) **, 8) Žďárské vrchy (Marcel Petrov) ***, 9) Slavkovský les (Adéla Sirotková) **, 10) Poodří (Petra Všelichová) ***, 11) Český kras (Adéla Sirotková) **, 12) Šumava (Adéla Sirotková) **, 13) Brdy (Petra Všelichová) ***, 14) Lužické hory (Adéla Sirotková) ***, 15) Český les (Petra Všelichová) **, 16) Blaník (Petra Všelichová) ***. -------- V titulcích (jednotlivých dílů) seriálu uvedeno: rok výroby 2014 (díly 1-8), 2017 (díly 9-16). ()

Reklama

Luswani 

všechny recenze uživatele

Bohužel tento pořad není tak propracovaný jako Národní klenoty. Asi bych vybral jiného moderátora a jednotlivá témata bych zpracoval jiným způsobem. Taky je poněkud obtěžující třepání kamery na dronu. Ale to je k výtkám asi tak všechno, jinak je to pěkný pořad s krásnými záběry české krajiny. 75% ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Docela zírám, jak pěkně se tento seriál podařilo udělat. Záběry kamery na krajinu jsou opravdu dechberoucí. A Vladyka, kterýho jsem dřív vnímal spíš jako takovýho rozpačitýho šaška, se ukazuje být poměrně profesionálním moderátorem. V každým díle je nějaké zaškobrtnutí - například pořádně rustikální a zarudlý vinař z Pálavy vykládá, že pěstuje biovíno a jak je to fajn a nedodá, že to dělá jen kvůli vyžírání dotací - ale nevadí, pořád je to super pořad a čovek má hned chuť se někam vydat. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

To byla nádhera. Vůbec se mi nechtělo věřit, že by tohle bylo českou tvorbou. Tak krásné záběry české krajiny jsem ještě neviděla. Jsem laik a neumím to popsat, ale jak nepohyblivé záběry, tak pomalu ujíždějící do strany, které zase ukážou třeba tu či onu skálu tak, jako bychom ji sami obcházeli. Ale nejúžasnější byly ty záběry z výšky. Připadala jsem si jako pták :) prostě všechno to vypadalo jako jeden malovaný obraz za druhým a hned jsem taky měla chutě se jít toulat naší krajinou, ač takový typ moc nejsem. Líbilo se mi i oslovování místních lidí, kteří mluvili od srdce, z vlastních zkušeností a víc to ukázalo o tom kraji, kde se díl zrovna odehrával. Vladyka mi vůbec nevadil. Naopak je správný cestovatel/moderátor. Je vtipný a roztomilý a dokáže ocenit to, co zrovna před sebou vidí. A k tomu všemu lahodící hudba. No byla to mňamka, na kterou jsem jen nehybně zírala. ()

Galerie (77)

Reklama

Reklama