Reklama

Reklama

Bytost z hlubin

(TV film)
  • USA Mermaid Chronicles Part 1: She Creature (více)

Obsahy(1)

Drsný thriller o nebezpečných mořských pannách a o tom, co se může stát, když se člověk pokusí ovládnout a podmanit si bytost z neprobádaných a tajemných hlubin moře. (oficiální text distributora)

Recenze (34)

tron 

všechny recenze uživatele

Vydarený dobový, aj keď pomerne neambiciózny a neobjavný horor o morskej panne, ktorú vo veľkom akváriu preváža v podpalubí cirkusant Rufus Sewell. S jeho priateľkou (Carla Guginoová) snová bytosť nadviaže telepatický kontakt a začnú sa diať hrôzostrašné veci! Príjemné prekvapenie z produkčnej dielne Stana Winstona a atmosférická záležitosť, ktorej skóre vylepšuje umiestnenie deju do minulosti, v ktorej ešte tajomné veci mali svoje silné miesto. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Efekty 4/10/// +mořská panna jak v ženské podobě, tak i v podobě příšery -televizní, špatně prostředí, slabá hudba, na krátkou stopáž celkem nuda, slabé herecké výkony/// Béčkové filmy mám rád, protože buď si na nic nehrají a nebo naopak ano, ale o to je to větší zábava. Zde trošku nechápu tak vysoké hodnocení, protože film vám v podstatě nic nedá. Je zde velmi málo prostředí i málo lekaček. Filmem jsem celkem otráven./// Celkem 28%/// ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi jediný film, který se s tématikou mořské panny dokázal důstojně poprat. Vyvedené atmosféricky, na televizní film i výpravou a pak především herecky. Když jsem film kdysi viděl, o představitelce m.p. se mi i zdálo. Ten závěr s proměnou mi přišel trošku zbytečný, ale i tak hodnotím celkem vysoko. 70% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nezáživný mysteriózny horor s neprehliadnuteľným puncom nízkorozpočtovosti (budget 1 milión USD bol na vierohodné natočenie takéhoto typu filmu málo už v roku 2001...), druhotriednym hereckým obsadením a po väčšinu času mdlou atmosférou. Finále s vcelku vydarenou príšerkou ma prinútilo trochu pozdvihnúť hodnotenie, inak by to bolo iba za **. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď Carla Gugino začne mrmlať: "nejsem blázen, nejsem blázen", tu prestáva čosi hrať. Že je tak trochu blázen totiž vieme už od klipu Bon Joviho - Always, kde mala tú česť rozbehnúť už krátko započatú kariéru. A z nej naozaj vieme, že drahú Carlu môže morská panna maximálne posadnuť, pretože s pannami nemá veľmi dlho nič spoločné. No ale práve na to, že ide o tému morská panna je námet dobre využitý, hoci ten sirénový bizarný koniec nebol úplne dotiahnutý. Avšak stále lepšia taká antická siréna než sú sirény momentálne na území nášho východného suseda. A samozrejme nielen tam. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (9)

  • Rya Kihlstedt strávila každý deň natáčania tri hodiny len nanášaním masiek, aby mohla stvárniť morskú pannu. (Arsenal83)
  • Film bol natočený za 18 dní v Los Angeles (Kalifornia, USA). (Arsenal83)

Reklama

Reklama