Reklama

Reklama

Boj za svobodu

  • USA Free State of Jones (více)
Trailer 3

Boj za svobodu přináší velkolepé akční drama zasazené do dob americké občanské války. Snímek vypráví příběh odbojného jižanského farmáře Newta Knighta (Matthew McConaughey) a jeho ozbrojené revolty proti Konfederaci. Knight spolu s dalšími drobnými farmáři a místními otroky roznítil povstání, které vyústilo v odtržení mississippského okrsku Jones County od Konfederace a k založení Svobodného státu Jones. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (151)

Radek99 

všechny recenze uživatele

V podstatě takové volné pokračování 12 let v řetězech...Gary Ross sice není tak skvělý režisér jako Steve McQueen, ale i tak je jeho snímek působivý a řemeslně povedený, snad jen ten ,,televizní" look mu lze vyčíst... Co se obsahu a hodnot ve filmu obsažených týče, Free State of Jones nám tu prezentuje ony základní principy, z nichž vyrůstá celá západní (tedy naše) civilizace...o to smutnější je číst si tu některé zdejší komentáře... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za trestuhodné plýtvání McConaugheyho schopnostmi. Za necílevědomou dramaturgii, která z toho dělá jen rozbředlou historickou vzkazku. Za nekvalitní technické zpracování. Za tezovité podání myšlenek, které v době, kdy se zase některým zužuje zorné pole za vystřiženými otvory v kápi, nelze přehlížet. Za to všechno, kdyby to bylo jen trochu fyzicky možné, bych na Rossův film nejraději shodil sochu generála Leeho. A nechtějte vědět, co by se Free State of Jones stalo, kdyby jej viděl paascha. Jsem si jist, že po rychlém soudu by se už houpal na nejsilnější větvi bílého dubu.. ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(56/2017) / Matthew znovu zabil a bez problémov na seba zobral celý film. Bez neho by film stratil tak polovicu atmosféry. Inak je Free State of Jones poctivý, ale docela pomalý historický film o zaujímavej postave americkej občianskej vojny. Pre fanúšikov McConaugheyho a Civil War povinnosť. (8/10) ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Má to silné momenty, ale Ross celý film zbytečně natahuje do 2 a 1/4 hodin, což je opravdu vražedná stopáž pro tento příběh. Struktura prolínání příběhu Newtova syna a Newta samotného je také celkem nešťastná a špatně zvolená a výsledku je to jedno velké klišé, které by dopadlo lépe, kdyby se pořádně osekalo a nemělo tolik hluchých míst. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PROČ VŽDYCKY MUSÍŠ BOJOVAT ZA NĚKOHO JINÝHO?...“ /// Na úvod trocha války a pak vyprávění vo tom, co se dělo a jak se žilo lidem za občanský války (na Jihu), jaký to bylo bejt černej a jaký dezertér… Prostě vyprávění vo tý době s přesahem „svobody“ barevnejch v dobách příštích. Americkej Robin Hood (Jánošík, Patriot), kterej svůj boj dokázal přežít (hovno spoiler – historie!). Takže jsme svědky historický partyzánštiny a zrození legendy, která určitě potěší nejedno marxistický srdce. Já beru tu výpovědní hodnotu a Matthewa Mc... Určitě vhodnej doplněk k 12 let v řetězech. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Zjistím, co se děje v bažinách, když se tam místo Jožina ukrejvaj černoši. 3.) Thx za titule „vssugest12 a DragonDustCZ“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Film byl natočen v Covingtonu v Louisianě. (BloodMax)
  • Do rolí komparzistů se přihlásilo přes 7 tisíc uchazečů. (ČSFD)

Reklama

Reklama