Reklama

Reklama

Tajemství dračí pečeti

  • Česko VIY: Tajemství dračí pečeti (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Neuvěřitelné příběhy, kouzla, skvělé herecké obsazení. Anglický kartograf dostává od cara zakázku - namalovat mapu Dálného Východu Ruska. Během dlouhé cesty plné úžasných zážitků se dostává až do Číny. Během putování se setkává s mistry bojových umění, čínskými princeznami, Dračím králem a objevuje záhady dračí pečeti. (Filmbox)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (76)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že jako většina, jsem si to pustil hlavně díky přitomnosti Jackieho a Arnoldo. Ti se objeví hlavně na začátku ,kde mají docela dost protoru, asi aby to evokovalo, že budou mít třeba i hlavní role, no a pak o nich celý film už neuslyšíte, až do závěrečné scény, kde se zas objeví. Oba určitě pěkně vydělali aniž by se přetrhli, mají ti sice společnou bitku, ale ta je spíš parodií na jejich hvězdné akčné scény, ale budiž jim přáno...Další hvězdná jména, Dance a Hauer se tu jen mihnou, a sotva je postřehnete. Zbytek filmu táhnout spíš neznámé tváře, hlavně ty Čínské se od sebe klasicky nedají rozeznat, takže ani pořádně nevíte kdo je kdo. Fantasy prvky docela fungují, tvůrci se aspoň snaží o něco originálního, ale akce i scénář jsou slaboučké, mnohdy až dětinské, těžko vlastně říct, pro koho je film určený. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čínsko-ruská spolupráca radšej takto. Film sa dočkal veľkého hejtu a dokonca porovnaniu s tými vyprahnutými súčasnými českými rozprávkami, ale práve keď s nimi to porovnám, tak je to oveľa lepšie. Pre deti myslím, že v poriadku, lepšie než buzny od Disneyho. A Jackie Chanovi tá sivá brada aj normálne pristala. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi silné tri hviezdy, ale len za mini účasť Arnieho a Jackieho. Výprava aj efekty ďaleko lepšie ako v prvej časti, na druhej strane stále rozprávkové. Ale inak fajn výprava, kombinácia vedy a fantasy, princezné, cári, kungfu majstri a ruskí kozáci atď. jednoducho všehochuť, pre niekoho pochopím aj nechuť. Dokonca aj mikro cameo pre už nebohého Rutgera Hauera. Najlepšie momenty boli samozrejme pri súboji Arnieho s Jackiem, normálne tam boli hlody, že sa nedalo nezasmiať sa... :) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro čaj ... aneb něco málo o tom, že spojenectví čínských vesničasnů (vedených pravou čínskou princeznou) a ruských kozáků (dočasně provozujících mořeplavectví) může přinést nadějné vyhlídky v souboji s černou magií. Nicméně zápletka už na první pohled vyhlíží poněkud uměle a prezentuje se dosti nešťastně, neboť jí vládne digitální věk, jemuž je vlastní povrchnost a lajdáctví. Akční legendy Arnold Schwarzenegger a Jackie Chan se na stříbrném plátně příliš neohřejí ... a nějak se nemohu rozhodnout, jestli mám napsat bohudík nebo bohužel. V podstatě se jedná o velice volné pokračování snímku "Zakázaná říše" (2014) - a dle mého soudu je vlastní provedení přibližně na stejné úrovni - zatímco námět je o level níž. Jediným nezpochybnitelným kladem je pěkně vyvedený digitální dráček - ráda bych mu vzkázala, aby si našel angažná v nějakém lepším příběhu ... a nebral každou roli, která se mu připlete do cesty. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dobrodružství anglického kartografa v době 18. století ve volném pokračování, kde se taktéž dějí věci vskutku nevídané, ale bohužel, tentokrát je tu také přítomno jedno veliké ALE. Jak už je u ruských filmových tvůrců zvykem, což nakonec bylo i u předchozího snímku,  pospojovalo se do sebe nemalé množství nejrůznějších scén z nejrůznějších dobrodružných filmu od Hollywoodu až po Hongkong. Hollywoodské Piráty z Karibiku, francouzského Muže se železnou maskou či hongkongské Zakázané město snad pozná každý. Problémem je scenáristická nerozvážnost. Mnohé scény mají problém do sebe zapadnout a místo smysluplného děje z toho vznikla spíše nepovedený groteska. Jackie Chan a Arnold Schwarzenegger sice mohou diváky přitáhnout, ale spíše dojde ke zklamání. Jen tak mimochodem, jejich vzájemný souboj byl vymyšlen na základě známého akčního trháku Sly Stallona? Ono je to vůbec podivné, když na sebe strhávají pozornost a onen kartograf, coby hlavní postava, omšele zapadá do pozadí. Příběh jako takový taktéž setsakramentsky skřípe a to už ve svých základech. Herci takřka nemají co hrát, ale viditelně se přehráváním snaží alespoň něco vyzdvihnout. Ze snímku vznikl podivný fantasy cirkus, který je ve své těžkopádnosti hodně nepatřičný ucelené mu diváckému vkusu. Předchozí snímek určité kouzlo mělo, ale tohle už mělo zůstat v šuplíku jako nerealizovaný scénář. Třeba by ho někdo někdy v budoucnu přepravoval k lepšímu. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (5)

  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Han Guanhua. (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno