Reklama

Reklama

Zakázaná říše

  • Česko Zapovězená říše (více)
Trailer 5

Fantastická cesta do srdce temnoty. Pravda je v tobě… Počátkem 18. století kartograf Jonathan Green podniká vědeckou výpravu z Evropy na Východ. Když prošel Sedmihradskem a překročil Karpaty, ocitl se v malé vesnici ztracené v neprůchodných lesích. Na toto prokleté místo ho nemohlo přivést nic než náhoda a hustá mlha. Lidé, kteří zde žijí, se nepodobají ostatním lidem, které cestovatel dříve potkával. Vesničané si vykopali hluboký příkop, aby se obrnili před světem. Sdílejí naivní víru, že se mohou uchránit před zlem, které ztělesňuje Vij, monstrum žijící v bažinách. Nechápou, že zlo se už uhnízdilo v jejich duších a čeká na příležitost, aby vyrazilo do světa... Předlohou filmu se stala stejnojmenná hororová povídka Nikolaje Vasiljeviče Gogola. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (86)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na tuhle kozáckou pohádku aby měl divák nadprůměrně vyvinutý fištrón, čert aby se v tom ději občas vyznal. A ježto je východoslovanská populace obecně hodně... ježto není z nejchytřejších, je tenhle film nejspíš určený hlavně publiku na západ od Brestu (toho "litevského"). Tomu by nasvědčovalo i "vylepšení" (neboli totální zprznění) Gogolovy předlohy. Proč? Nestačilo by bývalo zfilmovat jen onen krátký horrorový příběh? Vizuální stránka filmu je pak sice působivá, ale možná až příliš nabubřelá a vyumělkovaná. Našince pak asi nejvíc potěší české pískovcové lokace. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Viy má kliku i smůlu v tom, že je v něm hrozně cítit potenciál. S touhle látku a scénářem a ne úplně chudým rozpočtem by mohla vzniknout opravdová bomba, kdyby to do ruky uchopil někdo šikovnější. I tak je Viy slušný, ale slabin v něm je jak hub po dešti. Zaprvé: je to zmatené. Říkala jsem si, jestli za to nemůžou jenom moje antibáče, ale mám to potvrzené i z druhé ruky, že film je šíleně sestříhaný a první půl hodinu se v něm jenom děsně motáte. Za druhé: starý Lannister je bezvadný herec, ale celá dějová linie s ním je úplně zbytečná. Totéž se dá tvrdit o řadě dalších scének, které by se s klidem daly zařadit do vystřižených, ale natahovat stopáž přes dvě hodiny, aby se závěrečný twist odkecal dvěma větami, to se prostě nedělá. Viy naštěstí krásně graduje, takže (za předpokladu, že se po zmatené fázi divák ve filmu najde) odchází spokojený s antináboženským zakončením. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2014 natočil režisér Oleg Stěpčenko film "Вий. Возвращение" (Legenda o Viy), ktorý bol na Slovensku distribuovaný pod názvom "Zakázaná ríša". Je to dobrodružný, mysteriózny, fantasy thriller, ktorý vznikol v rusko-ukrajinsko-česko-nemecko-anglickej koprodukcii. Úha, veľkolepý medzinárodný európsky projekt. Čo však z toho vzniklo? Pozrel som si to a zostal som tak trocha v rozpakoch. Neviem si ujasniť, pre koho to bolo vlastne natočené. Kto je cieľovou skupinou pre tento ambiciózny 3D snímok? Mne sa zdá, že pre deti je to moc horrorovo desivé a pre dospelých divákov je to až moc rozprávkové. Takže ja neviem, čo si o tom myslieť. *** ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Poetická naivita zo zaprášených rokov, je tatam. Vezmem to len výlučne ako ruskú produkciu, poňáč ten odbytok mi je participovane uvoľnený. Rusáci proste produkujú a vychytávajú filmársky trend ďaleko úspešnejšie, ako jeho okolitý zbytok planéty. Prepísknuté kam len oko dohľadí, no nevtieravo hravé aj bez dôsledného mikrokukuču filmových radodajcov názoru.Stále menej ignorovaná produkcia si aj takouto formou získava rešpekt, ktorý si už ohľadne "ruského kina" nejaký ten piatok užívam. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Vij" je taká ruská Ospalá diera. Aj ospalá, aj diera. Predovšetkým - fantastický vizuál. Dekorácie, rekvizity a kostýmy plné nádherných detailov - oddelenie výpravy sa naozaj vyhralo. Dizajn príšer tiež perfektný. Takisto niektoré zábery majú kompozíciu, že by Burton s Gilliamom zaplesali. Lenže čo z toho, keď to má príbeh, ktorý by vystačil na jednu epizódu Supernatural, alebo skôr Ash vs. Evil Dead. Tvorcovia to celkom zbytočne naťahujú na vyše dvojhodinový epos pomocou trikových scén, ktoré sú vlastne pre dej nepodstatné a často vyznievajú skôr smiešne ako strašidelne. Celé je to čudne zostrihané, miestami to má problémy so základnou nadväznosťou záberov a niektoré scény nestihnú vyznieť. Fleming sa tam tiež veľmi nehodí. Veľká škoda, lebo to všetko vyzerá nádherne (kozáci sú skvelé zjavy, všetci do jedného) a s dobrým scenárom a neafektovanými hercami to mohla byť pecka. 5/10 ()

Galerie (269)

Zajímavosti (11)

  • Valerij Zolotuchin označil za nejtěžší scénu, ve které musel kouřit přes fajfku. Jak je známo, Valerij v době natáčení již několik let nekouřil. (Dlee)
  • Jedná se o první ruský film, který byl kompletně natočen ve 3D formátu. (Dlee)
  • Natáčelo se i na hradě Sychrov u Liberce. (Dlee)

Související novinky

Megahity z Moskvy

Megahity z Moskvy

19.04.2009

Co takhle na chvilku odvrátit zrak od Hollywoodu? A když už, proč se nemrknout rovnou pod Ural. Rusové zase jednou stojí v dlouhých frontách před pokladnami kin. Důvod? Historický velkofilm Taras… (více)

Reklama

Reklama