Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 1

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 1

Recenze (478)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Havajský animák s parádní písničkou You're Welcome. Ono i já se přistihl že po počáteční asi 20 minutové nudě se mě začla Moana líbit čím dál více, protože co si budeme povídat. U Disneyho tyhle typy rodinným příběhů umí jako když bičem mrská a koukat se na ně rozhodně dá. Není tady moc co pokazit a divák dostává zhruba to co očekává. Nějakou tu akčnější scénu uprostřed filmu jako vystřihnutou z Karibských pirátů, úžasně provedené prostředí, chytlavej song, sympatické postavy i nějakou tu postavičku pro ty nejmenší (kohout). Filmu bych klidně mohl připíchnout lepší hodnocení a nic by se nedělo, ale tentokrát to neudělám, protože se jedná o jasnou sázku na jistotu. 65% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Ode mne je to za 4*, od dětí bych řekl, že 4,5*. Rozhodně jeden z nejlepších animáků posledních let. Vizuálně je to překrásně udělané a propracované. Na velkém plátně ve 3D se na postavy a hlavně polynéské ostrovy kouká jedna radost. Příběh není nějak složitý, což je pro děti možná i dobře a obešel se i bez nějaké snahy o moralizování nebo snah o nějakou stupidní kritiku současných reálií. Najde se tu dost humoru pro ty menší (mentálně retardovaný kohout) i pro větší a velké, kde zase úřaduje zcyničtělý polobůh Maui a jeho vytetované mini-me. Poznámku si zaslouží i hudební stránka, protože se tu zpívá docela dost a tentokrát i docela dobře. Mauiho "Vždy k službám / You're Welcome" si pobrukuju i po pár dnech. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Ono dnes je už veľmi ťažké priniesť nové téma a nové prostredie ako do filmov, tak i do zahusteného trhu animákov. Moana plní obe aspekty bravúrne, a i keď je tá rozprávka niečim divne nekonvenčná a parciálne úchylná, je pozitívnym zjavom z Disney dielne. --- Bezkonkurenčne najhoršie zaspievaná Disney rozprávka, na ktorú si pamätám, samozrejme, s výnimkou hlavnej predstaviteľky Moany - ústredná pieseň je naviac melodicky veľmi podarená. Ps: Celú dobu som sa modlil, aby sa dve hlavné postavi nedali dokopy :D ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Fajn animák se skvělou vizuální stránkou a zábavným dobrodružstvím pro dětské publikum. Zpočátku se jevil i dokonce jako velmi vtipný a humorem nešetřil (zejména kohout byl top!), ale časem se humoru ubíralo a více se soustředilo spíše na dějovou linku, čímž si mě jako dospělého diváka film trochu ztrácel, nicméně jako celek jde pořád o velmi dobrou pohádku, která stojí za pozornost a v určitých pasážích srdíčko má. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu vynikající druhá polovina, která pod návalem vtipných hlášek a vizuálních nápadů ohledně přitažlivé exotické mytologie přináší přesně to, co jsem od začátku očekával. Na druhou stranu ale šíleně nudná první půle, která kupní klišé na klišé, zbytečné zahlcení otravnými písničkami a nepřekvapivý šablonovitý průběh. Bavil jsem se a s postavami mi bylo dobře (hlavní hrdinka je navíc jednoznačně číslo jedna v žebříčku nejkrásnějších animovaných postav), ale vzhledem k příběhově promakaným skvostům jako V hlavě nebo Zootropolis je tohle přeci jenom slabina, byť vizuálně opravdu mega opojná a originální. Natvrdlá slepice je ale naprosto boží... 70% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (32)

  • Jelikož se Vaianino dobrodružství odehrává na moři a Vaiana je větší část filmu mokrá, museli animátoři vytvořit novou technologii, která jim umožnila zachytit reálný vzhled mokrých vlasů. Ke spolupráci navíc byla přizvána i řada dobrovolníků se stejnými vlasy, kteří si ve studiu namočili vlasy. Animátoři tak na živém modelu mohli animaci vypilovat a vylepšit. (CrypzzXD)
  • Ve filmu se objevil odkaz na dřívější Disney snímek Velká šestka (2014), a to konkrétně ve scéně, kdy se objeví válečníci Kakamora, kde jeden z nich má totožnou kokosovou masku jako tvář Baymaxe ze snímku Velká šestka. (P. J. D.)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama