Reklama

Reklama

Obsahy(1)

60. léta, mezi Anglií a Sovětským svazem zuří "studená válka". Harold Philby - šéf britské kontrarozvědky - se jednoho dne nevrátí domů. Povídá se, že konvertoval do KGB. Jeho oddaná manželka Sally - americká vojenská korespondentka - se ho vydá hledat. Jeho stopy končí za "železnou oponou" v Sovětském svazu. (SPI Film)

Recenze (13)

Radiq 

všechny recenze uživatele

No nevim, Sharon Stone se mi nehodí do filmu, kterej není ze současnosti nebo o sexu. Seč se snažila, co mohla, stejně u toho vypadala spíš vtipně, než že by zkoušela hrát. Ale držim jí palce do jinejch rolí, protože u mě má tak trochu respekt. Jinak film je sice ze zajímavýho prostředí, ale už není tak zajímavě pojat = fakt sem se nudil. Člověk furt čeká a čeká a nic zajimavyho se tam neděje, ani to nemá žádný vyvrcholení. Ani tam není žádná akce, no nic prostě. Koukat na tenhle film je asi jak jít do práce, takže vopruz... ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Promarněná příležitost. Atraktivní top špionážní  téma zde bylo zpracováno jako mdlý a povrchní melodram.  Ani poměrně obstojný výkon a vzhled Sharon Stone zde příliš nepomohl.  Děj vychází ze skutečných osudů Harolda "Kim" Philbyho, dvojitého UK/RUS agenta. Přesto není až tak marné film zhlédnout. Člověk si alespoň uvědomí, kolik bylo (zejména) v poválečné Británii pošuků, kteří byli ochotni sloužit ruské diktatuře. ()

Reklama

AgentMarvel125 

všechny recenze uživatele

Film sa nesie v duchu, minulosti - ale bohuzial tak trochu aj neziadanej pritomnosti. Napriklad taky Alexander Litvinenko, som rada, ze sa o tejto teme nadalej hovori - aj ked v deji je zopar veci pritiahnutych za vlasy... Napriek tomu patri film k mojim oblubenym pretoze okrem ineho pan Kanievska dal prilezitost aj mladým zacinajucim nadejnym hercom ako su Emily VanCamp a Tamara Hope. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jednoho krásného dne se Sally (Sharon Stone) zhroutí celý svět. Dozvídá se, že její manžel byl (a stále je) agentem KGB, a ona celé ty roky nic netušila. Nicméně jej stále miluje (a on ji) a Sally teď stojí před velkým dilematem. Žit se svými dětmi v Anglii či Americe, nebo se svoji láskou uprostřed komunistického Ruska (ehm chtěl jsem říct Sovětského Svazu) ? ... Sic podle skutečné události, ale nevím nevím. Ač všichni ví (KGB, CIA, atd) o co jde, stejně si milá Sally cestuje po světě sem a tam, jako by se nechumelilo (až na jednu scénu). I sama Sharon Stone má už leccos za sebou - nikdy nebyla nijak extra herečka, a teď už ani vytáhnuté .. ehm poprsí film nezachrání ... Celkově mě film vůbec nebavil.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Váš manžel si vybral jinou loajalitu." Je zkrátka studená válka, dvojitými agenty v baloňácích se to všude jen hemží a tento film prý inspiroval sám život. Doufám, že ve skutečnosti to bylo mnohem zajímavější, protože tento snímek o evidentním nedostatku rodinné komunikace se sice tváří ohromně zajímavě, ale je spíše nudný. A nepomůže tomu ani vydatné prošpikování mnoha žlutohnědými flashbacky a ani nepříliš věrohodné herecké etudy milující manželky. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Kim Philby: The Spy I Loved" z roku 1967 od Eleanor Brewer Philby, která se inspirovala skutečnými událostmi. (Terva)
  • V jedné restauraci je vidět na zdi portrél V. I. Lenina. Portréty Ruských státníků však nemohly být věšeny na takovýchto místech. Jejich umístění bylo povoleno jen na oficiálních místech, jako jsou ambasády, ředitelny nebo kanceláře. (Terva)
  • Natáčené probíhalo převážně v Londýně. (Terva)

Reklama

Reklama