Reklama

Reklama

Kubo a kouzelný meč

  • USA Kubo and the Two Strings (více)
Trailer 4

VOD (1)

Umí vyprávět příběhy tak, že to bere dech. Chlapci Kubovi tenhle talent pomáhá uživit sebe a nemocnou matku. Den co den opouští jeskyni, ve které společně přebývají, a v přilehlé vesnici ohromuje obyvatele svým vyprávěním, které končí vždy před západem slunce. Domů se musí vrátit před setměním, jinak by ho podle matky mohla stihnout strašlivá kletba. Jednoho večera se však vrátit nedokáže. A varování se promění ve skutečnost. Najednou si uvědomí, že se stal hrdinou vlastního dobrodružného příběhu. V doprovodu chytré a přímočaré Opice a trochu praštěného Brouka se vydává po stopách svého otce, legendárního samuraje. Jeho cílem je nalezení otcovy zbroje, která mu má pomoci obstát v boji se zlem, které má v úmyslu zničit vše, co mu kdy bylo drahé. Tahle výprava bude mnohem dobrodružnější, strašidelnější a zábavnější než cokoliv z toho, co dosud vyprávěl. (Cinemart)

(více)

Videa (21)

Trailer 4

Recenze (277)

Nach 

všechny recenze uživatele

Výborný příběh, který nedocení ani tak děti jako dospělí. Tvůrci tohoto dobrodružného loutkového majstrštyku se odvážili toho, co mnozí ve svých filmech pro děti ne. Nechat umírat kladné hrdiny, čímž jistě způsobí mnohým ratolestem příjemné a poučné trauma, které pak budou rodiče spravovat zmrzlinami v blízkém cukrářství. Já jako dospělý si po konci dopřál nějaký likér na posílenou a po následném dalším přípitku tvůrcům, jsem se musel na celek znovu podívat ještě jednou, abych si potvrdil, že ony kvality si nevyplodila má mysl během snění pod stolem. A opravdu ne, je to výborný film!!! Ano, ve výsledku ona honba za zlatým brněním, mečem a přilbicí byla k ničemu, ale i přesto ono závěrečné vyznění a vůbec celý ten příběh si zaslouží maximální poklonu a je určitě jeden z favoritů na Oscara za nejlepší animovaný film v uplynulém roce. Páté slunce uniklo jen o chlup. 80% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Zajímavé zpracování z části jako klasická 3D animace, z části rozpohybované fyzické modely a z části smíchané s origami. Zasazení do Japonska taky příjemné, včetně menších reálií. Příběh už ne tak originální, ani poutavý a popravdě děsivě průhledný - nebývám tak bystrý, ale defakto jsem uhodl všechny později možná překvapivé momenty už na začátku. Ale dojemné a neidylistické zakončení, které si na nic nehrálo, to díkybohu dostatečně zachránilo. Určitě jde o umělecký kousek, který ale po boku stále geniálního Pixaru bohužel moc nevyniká a nepřináší ani nic jinak výjimečného. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhezčích animáků, co jsem kdy viděl. Žádnej "kiddo" mainstreamovej výplach, ale propracovanej, vtipnej, emotivní film se skvělým dospělým a temným příběhem, fantastickou pointou a nádhernou hudbou... a samozřejmě While My Guitar Gently Weeps v závěru, doprovázející krásné kreslené titulky. Víc takovýhle filmů. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Laika sa konečne vrátili tohto roku s ďalším originálnym námetom a vynikajúcim príbehom, ktorý je absolútne pohlcujúci. Nádherné animácie, ktoré dokáže urobiť len toto štúdio a ukazujú nám svoj ohromný talent. A plný skvelých postáv, na ktoré nezabudneme minimálne do konca roka. "Kubo And The Two Strings" je film, ku ktorému by som sa aj opäť vrátil a pozrel si ho znovu. Vizuálne je podľa mňa film maximálne nádherný, Kubo je skvelý hlavný hrdina a jeho príbeh má skutočne skvelé momentky a chceme ho sledovať ďalej. Okrem toho je to dopĺňané dobrou komédiou, ktorá vždy správne uvoľní atmosféru. Myslím si, že decká si film užijú rovnako ako dospelí. Nikdy nezájde príliš ďaleko so svojimi temnými momentkami, no súčasne presne využíva svoje nádherné momenty. A dráma je silná a efektná. Ak máte radi animáky, tak si toto určite choďte pozrieť. Pre mňa jeden z najlepších animákov tohto roku. A teším sa, kedy ho uvidím znovu. Hodnotenie: A ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jako asi určitě bych mohl mít výtky směřující k zejména trochu jednoduššímu příběhu, kde jsem asi čekal přes všechnu tu unikátní výtvarnou stránku malinko promyšlenější rozuzlení. I tak je to ale fakt krásný animák s duší a snahou odvyprávět netuctový příběh, který sice pohádkový je, ale rozhodně to není klasická šablonovitá animovaná báchorka. Děcka, obzvlášť ta menší, tohle asi moc nedocení (ten českej distribuční název je tradičně úplně blbej). Ani mě nenapadá, kdy jsem naposled viděl co do umělecké stránky takhle nápaditý americký animovaný film (záměrně řikám americký, není vyloučena inspirace japonským anime). Přípočtěme vymazlenou kombinaci stop-motion animace a CGI, překrásný soundtrack dolující emoce snad z každé scény a minimum infantilního humoru a dostáváme film, který si jednou určitě rád pustím znova. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Až 19 mesiacov trvalo natočiť časť filmu odohrávajúcu sa na lodi. (Astonko)
  • Film pozostáva minimálne zo 145 000 fotografií, ktoré boli následne premenené do stop-motion animácií. (Astonko)
  • Kubov (Art Parkinson) hudobný nástroj je tradičný japonský trojstrunový nástroj s názvom šamisen. (Astonko)

Související novinky

Bumblebee má novou kámošku

Bumblebee má novou kámošku

02.06.2017

Transformeři se (po vzoru mnoha jiných sérií) rozrůstají do filmového vesmíru. Už za pár týdnů uvidíme klasickou pětku, v níž Michael Bay nakopne nové mytologické podtóny, a pak už přijde spin-off s… (více)

Matthew McConaughey si zaběhá

Matthew McConaughey si zaběhá

29.01.2015

Oscar za Klub poslední naděje, spousta chvály za seriálový Temný případ a hitová sci-fi Interstellar. Matthew McConaughey si své herecké vzkříšení užívá plnými doušky a každý jeho krok budí velkou… (více)

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Reklama

Reklama