Reklama

Reklama

Kubo a kouzelný meč

  • USA Kubo and the Two Strings (více)
Trailer 2

VOD (1)

Umí vyprávět příběhy tak, že to bere dech. Chlapci Kubovi tenhle talent pomáhá uživit sebe a nemocnou matku. Den co den opouští jeskyni, ve které společně přebývají, a v přilehlé vesnici ohromuje obyvatele svým vyprávěním, které končí vždy před západem slunce. Domů se musí vrátit před setměním, jinak by ho podle matky mohla stihnout strašlivá kletba. Jednoho večera se však vrátit nedokáže. A varování se promění ve skutečnost. Najednou si uvědomí, že se stal hrdinou vlastního dobrodružného příběhu. V doprovodu chytré a přímočaré Opice a trochu praštěného Brouka se vydává po stopách svého otce, legendárního samuraje. Jeho cílem je nalezení otcovy zbroje, která mu má pomoci obstát v boji se zlem, které má v úmyslu zničit vše, co mu kdy bylo drahé. Tahle výprava bude mnohem dobrodružnější, strašidelnější a zábavnější než cokoliv z toho, co dosud vyprávěl. (CinemArt)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (277)

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Jestli teď odvrátíte zrak nebo přestanete sledovat příběh (Usnete), hrdina zemře.. ani se mi nechce počítat kolikrát umřel ten můj hrdina. :D Prostě.. Špatně odvyprávěná, dopředu předvídatelná Heská pohádka.. Ze skvělým českým dabingem, průměrného příběhu, plné vtipných hlášek a skvělé vyšperkované animace... Jenže zkrátka, jak znám Východní kulturu, z důrazným působením na mythologii... Viděl jsem "Anime" Které na mě svým příběhem zapůsobily rozhodně trochu víc. :) 64% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Solidně odsýpající příběh, který je provázán s neobvyklou, ale na pohled krásnou animací. Kubo and the Two Strings okrem tohoto obsahuje i slušně dávkovaný humor a citový přesah, který pohladí po duši. Musím zde zmínit i povedené akční sekvence, které bych u snímku tohoto ražení neočekával, přičemž přidávají snímku na divácké atraktivitě. Korunu tomuto všemu nasazuje výborný dabing postav, z nichž nejvíce vyčnívá Matthew McConaughey a jeho hláškující Brouk. Skvělá práce! „If you must blink, do it now.“ ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Příběh i jeho zakončení je zajímavý a neobvyklý, a to přestože se jedná o klasickou iniciační cestu. Autoři totiž dodali zajímavé okolnosti i postavy a celkové vyznění je každopádně originální. Bohužel ale zklamal vizuál. I když má občas kouzelné nápady, zejména hry s papírovým origami, nedokáže vzhled snímku zastřít, že je třeskutě a trochu nelidsky počítačový. /10. 8. 17./ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Prekvapil ma príbeh, ale hlavne ma prekvapil celý ton tohto animáku a a ta atmosféra. Tak isto aj postavy mi sadli a dobra hudba, no na druhu stranu čo mi úplne nesadlo bol úvod, ktorý mi prišiel nemastný neslaný a grafické spracovanie. Síce som si na tu animáciu zvykol nakoniec, ale trošku mi to nesadlo a rád by som to videl v inom grafickom spracovaní. Ale to je iba taký detail čo mi uviazol v oku. Viac menej sa jedna o fakt vydarený animák. 75% - 4* ()

campix 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejlepších animovaných filmů tohoto roku. Překvapivě kvalitní americké zpracování asijské mytologie. Místy i hodně epické a rozhodně oku lahodící. Animace je zajímavá, ale nemůžeme říct, že by byla nějakým směrem ošklivá. Děj je zajímavý, stále se něco děje a skvěle se zde snoubí všechny hravé i vážné aspekty filmu, tak aby si v něm každý něco našel. Od těch nejmenších až po dospělé. Finální šťávu všemu dodává dabing známých hollywoodských herců. Skromný a malý animovaný film, který ale dokáže působit hodně velkolepě, a který mě poměrně překvapil a překonal animované leadery tohoto roku. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Film pozostáva minimálne zo 145 000 fotografií, ktoré boli následne premenené do stop-motion animácií. (Astonko)
  • Kubov (Art Parkinson) hudobný nástroj je tradičný japonský trojstrunový nástroj s názvom šamisen. (Astonko)
  • Až 19 mesiacov trvalo natočiť časť filmu odohrávajúcu sa na lodi. (Astonko)

Související novinky

Bumblebee má novou kámošku

Bumblebee má novou kámošku

02.06.2017

Transformeři se (po vzoru mnoha jiných sérií) rozrůstají do filmového vesmíru. Už za pár týdnů uvidíme klasickou pětku, v níž Michael Bay nakopne nové mytologické podtóny, a pak už přijde spin-off s… (více)

Matthew McConaughey si zaběhá

Matthew McConaughey si zaběhá

29.01.2015

Oscar za Klub poslední naděje, spousta chvály za seriálový Temný případ a hitová sci-fi Interstellar. Matthew McConaughey si své herecké vzkříšení užívá plnými doušky a každý jeho krok budí velkou… (více)

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Reklama

Reklama