Reklama

Reklama

Bunkr

  • Velká Británie The Bunker (více)
všechny plakáty
Trailer

Ustupující zdecimovaná německá četa nachází úkryt na německo-belgické hranici. Objekt se zdá být ideální i velmi rozsáhlý. Jenomže nic není tak, jak na první pohled vypadá. To, že bunkr není nejen vhodný, ale velmi rychle se z něho může stát past, na sebe nenechá dlouho čekat. Německá jednotka se sice ukryla před nepřáteli, kteří zemi osvobozují, ale skutečný nepřítel se skrývá jinde. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nakoniec som sa rozhodla, že dám 4*. Pretože ako už uznali mnohí predo mnou, Bunker disponuje výbornou atmosférou, neohranými tvárami i správnym profilovaním postáv. Navyše kombináciu hororu a vojnovej psychologickej drámy (aj keď v tomto ohľade je scenár rozhodne slabší) som ešte nevidela. Tento film má rozhodne viac do seba, než by sa mohlo zdať podľa tu ukázaného posteru, ktorý skôr pripomína počítačovú hru pre násťročných. ()

qualkalim 

všechny recenze uživatele

Za hodně dlouhou dobu bych spojení "jde to s ním od desíti k pěti" nepoužil účelněji než u Bunkru... Skvělý začátek se postupně přelévá v relativně atmosférický horor, aby na konci zůstalo vše trestuhodně nevyužito a ne bez výrazné, ale ŽÁDNÉ pointy... Zmařený pokus o nadprůměrný kousek, vznikla nesourodá jednohubka, kterou si jen tak znova nedáte. Škoda... ()

Reklama

Tjaden 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem dal 4* Mrtvé hlídce, tak tady musím hodnotit stejně. Filmy jsou skutečně velmi podobné (stačí vyměnit druhou světovou za první a bunkr za zákopy), ale i tak tady pár rozdílu přece jen je. Bunkr má tajemnou atmosféru, solidní herecké obsazení a díky přiměřené délce dokáže zpříjemnit nudný večer. Najde se zde několik chybek, jako například neustálé a nelogické myšlenkové pochody vojáků, že za všechno můžou Američani. Konec mohl být také lepší a prozradit o celé záhadě mnohem víc, ale zas mi nevadí tolik, jako ostatním uživatelům. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tahle pointa má tu výhodu, že se z ní při troše schopností dá vytřískat docela slušná atmosféra a ani k tomu není třeba moc prostředků, jen ta zápletka respektive pointa. Snad proto jí nejvíce sluší válečné prostředí. Jen pár vojáků, temné prostory nevlídných chodeb pod jedním bunkrem, vlastní děsy a pošmourná minulost. Navíc, tahle zápletka občas přinese velmi příjemný bonus v podobě naprostého setření hranice mezi fantastickým a realistickým horrorem. Nebýt zbytečně spoileroidní úvodní scény, asi bych si fakt nebyl doteď jistý, jestli v tom filmu byl nadpřirozený prvek, nebo nebyl a jestli ta pointa je fantastická nebo naprosto realistická. Samozřejmě jsem viděl pár ještě nahuštěnějších a nabušenějších atmosfér v podobných pointách (i když jsou obě stavby, bunkr prostě není sauna), ale i tady mi to docela sedělo a přišlo k chuti (smrt v ostnatém drátu byla vymazlená). Prostě mám podobné příběhy rád, když se povedou. Tady jsem žádných závažných nedostatků neshledal. Za zmínku stojí i dobrá hudba. Jen 55%? Tak to já tu čtvrtou hvězdičku teda přihodím, protože 55 je fakt málo. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Takový nízkorozpočtový horůrek, který staví pouze na atmosféře z neznáma. Není to špatné, rozhodně nenudí a herci jsou slušní. Řekl bych, že to bylo i docela obstojně režisérsky zvládnuté, akorát scénář chtělo lépe vypilovat a finále mohlo být více strhující. Konec mě docela zklamal, čekal jsem nějakou zajímavou pointu, ale i tak nelituji a Bunkr mě nějak závažněji nezklamal, bohužel také ani nepřekvapil. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve Velké Británii a v Kanadě. (Terva)
  • Protitankové překážky kolem bunkru pocházejí z Československa. Jedná se o rozcocháče, známé též jako „české ježky“. (Matej.Krajci)

Reklama

Reklama