Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Válečný
  • Akční
  • Komedie
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Na západní frontě klid

Na západní frontě klid (1930)

Jedna z nejúspěšnějších novel Ericha Marii Remarqua se dočkala dvou filmů jedním z nich je právě tento snímek jenž je emocemi napěchován od začátku až do konce, ten druhý jsem zatím neviděl. Vraťme se tedy k tomu prvnímu filmu ,který má stejně jako kniha varovat novou generaci před další válkou . Vypráví o mladých zfanatizovaných klucích kteří se na popud svého učitele vydají rovnou do kasáren a později na frontu. Bohužel se z nich nevrátí už nikdo. Na dobu svého vzniku je to film plný akčních ale i jímavých scén které na vás zaútočí více než vojsko na druhé straně. Co se týče hereckých výkonů tak herci hrají asi jako by v té velké válce (tak se nazývala první světová válka před druhou) byly a to strádání které vidíme v každé scéně jakoby opravdu prožily . jednalo se o film který byl v nacistickém Německu zakázán a bylo provedeno několik pokusů o úplné zničení ,není divu protože tento film je protiválečný tak jak jen protiválečný může být. Konec tohoto filmu mě opět velice zasáhl a řekl bych že se jedná o jeden z nejlepších konců vůbec.A nejenom na konec je výborná scéna( myslím tu s tím motýlem) další výborná scéna je např.ta ve které leží Paul se zraněným francouzským vojákem a slibuje mu že ho odtamtud dostane, voják pochopitelně zemře. A Co tedy na závěr říci? Pro všechny fanoušky válečných filmů povinnost ,pro fanoušky špatných konců povinnost, pro fanoušky Ericha Marii Remarqua povinnost, pro všechny fanoušky filmů POVINNOST!!!!!.

Valčík s Bašírem

Valčík s Bašírem (2008)

Píše se rok 1982 a izraelská vojska vstupují do Libanonu mezi nimi se nachází mladý Ari Folman s jeho partou kamarádů. V této invazi prožil velice nehezké vzpomínky které jeho mysl vytěsnila až na jednu vizi. Nejdříve se Přesuneme do dnešního Izraele Ari sedí a popijí se svým dlouholetým kamarádem z války v Libanonu jenž mu vypráví o jeho zlých snech Ari ho poslouchá a zapojí se do diskuze ve které se dozví že všechny jeho vzpomínky jsou pryč. Vydá se tedy za svým kamarádem jenž je psycholog a zabývá se lidskou pamětí. Ari ho vyslechne a na jeho doporučení se vydává do Holandska kde je jeho další kamarád . Ten mu vypráví příběh a upozorní ho na dalšího kamaráda který tam byl s nimi. Odtud se celý příběh odvíjí tím způsobem že Ari přijede na určité místo dozví se určité věci a dává si do kontextu co se zhruba muselo stát .Nakonec se dozví že nic až zas tak příšerného nedělal ale trápit svědomí ho bude asi napořád. Tento film je velice netendenčním způsobem vytvořen. Ari si obvykle na svou schůzku s kamarády bral ruční kameru a natáčel je . Později tyto záběry pomocí počítače upravil do animované podoby. Střídají se zde scény smutné až lehce veselé nejvíce na mne zapůsobil příběh vojáka jenž bral válku jako takovou expedici a mrtvé lidi přehlížel, později se však dostal do rozbombardované Libanonské konírny kde se při pohledu na zbídačené koně, kteří za nic nemohli sesypal.Celkově by však šlo filmu vytknou to že vypadá jako několik scének které jsou jako nesložené puzzle tedy každý dílek je nesmírně důležitý ale jaksi nedrží po hromadě.Co by si ovšem zasloužilo zmínku je soundtrack ten mi připadá v určitých částech úžasný, nejvíce se mi asi líbila skladba JSB - RPG anebo The Haunted Ocean 1 Ale opomenout nesmím ani rockandrolové písně od neznámých izraelských skupin např. Dobré RÁNO LIBANONE ANEBO Dnes jsem bombardoval SIDON . Co dodat na konec ? Waltz with Bashir je film který vás nepustí až do svého konce a ocenění zlatý GLOBUS si zaslouží právem .

Bunkr

Bunkr (2001)

Úžasné dílko která zaujme a to především díky nevšednosti příběhu,úžasnému MILITaRI prostředí,hereckým výkonům a skvělé atmosféře. Nejedná se ani tak moc o horor jako o psycchologický válečný snímek o vině,svědomí,strachu,a frustraci k neznámému podzemí kde se odehrály brutální události . CHtěl bych nyní řící něco k ději : malá zdecimovaná jednotka Německého wehrmachtu se schová a snaží se udržet bunkr do kterého se uchílili před jsou tam jenom velice starý podivín a mladý Hitlerjugendák který je tak trošičku snílek a blázínek. Spojencům ( nebo temným silám ) se mezitím co jsou němci v bunkru podaří odříznout telefoní spoj a tím je definitivně odříznout od jejich posil a jednotek Při rozmýšlení co podniknout se vojáci od starce dozvídají že dole kde jsou údajné katakomby a spleť tunelů které museli němci zavřít a nechat je nedokončené by se dalo uprchnout . Dozvída se to i několik pološílených vojáků a tak se leckdo začne ztrácet někdo po někom pátrá a tak to jde až do konce mezitím si film buduje velice slušnou atmosféru a pořádnou dějovou linku během niž nepřežije zkoro nikdo . celý film buhužel trošičku přizabil nešťastný konec kdy jeden zmutovaný Fritz se snaží zabít ostatní ale to už byl úplný konec a tak to do mého hodnocení nezasáhne .Bunker si určitě zaslouží 5 hvezdiček.

Věznice Andersonville

Věznice Andersonville (1996)

Úžasná záležitost o jedné z nejkrutějších věznic za občanské války v USA , spíš to teda vyvolávalo pocit koncentráku . Tendle film jsem shlédl s horečkou kolem 28 stupňů a to co přišlo v noci bylo opravdu utrpení. Může se to jevit zvláštně ale měl jsem sen o tom že jsem vězněm v Andersonville a všechny ty věcicičky co byly v tomto filmu jsem mohl prožít znovu ! (děkujeme vypadněte) ! Takovou hrůzu jsem už dlouho nezažil. Herecké výkony jsou opravdu věrohodné a moc dobře se na ně dívá. Film začíná během přestřelky při níž je jeden severský oddíl zajat a putuje do pekel horoucích tedy do Andersonville. Končí to tím jak vězni Andersonville opouští s tím že jdou domů ! Omyl domů nešly ale jen do jiných věznic .Doporučuji s výstrahou : jestli se necítíte ve své kůži rozhodně nekoukat !!!!!