Reklama

Reklama

Šibenice

  • USA The Gallows (více)
Trailer 2

Dvacet let poté, kdy během středoškolského divadelního představení zemřel při nehodě představitel hlavní role, se studenti téže maloměstské školy rozhodnou v pomýlené snaze uctít výročí dávné tragédie znovu uvést stejnou inscenaci – ale nakonec zjistí, že některé věci je lepší nekřísit. (Freeman Ent.)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (111)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100,000Tržby USA $22,764,410Tržby Celosvetovo $41,364,410Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ ešte že sa producentom oplatí investovať do týchto lacných hororov, fakt sila, samoúčelné až hrôza, aspoň že okrajovo je tam trošku napätie ale základ to má prachbiedny /30%/ ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět zabitej naprosto fádním provedením. Nevim, kdo si myslel, že je dobrej nápad dát kameru do ruky prototypu americkýho středoškolskýho blbečka, kvůli němuž je úvodních třicet minut ještě méně snesitelných, než bývá u found-footage filmů zvykem. Situace se moc nelepší ani po příchodu do školy, kde se Cluff s Lofingem vehementně snaží vybudovat atmosféru, ale skrz dost nešokující lekačky se to moc nedaří. Je to škoda, zvlášť když poslední čtvrthodina není vůbec marná a z celkového vyústění příběhu minimálně zamrazí. 40% ()

Reklama

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Prve 2/3 filmu je nutne pit redbull s kavou, aby ste nezaspali. Az v poslednej tretine filmu sa to konecne rozbehne a je to trochu aj hororove. Film ma sice koniec s nabehom na dvojku, ale nech to nikto radsej nerobi. Priaznivcov FF film mozno potesi, ale jeho odporcov utvrdi v nazore, ze FF je hlupost. ()

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Při vypuštění prvního traileru na tenhle film, hororový fanoušci div nedělali přemety, i já sem neubránil radosti, ono totiž vypadlo jako hodně dobrý horor, od kterého člověk neví co má čekat. Nicméně po druhém traileru, to už se objevili první pochyby a po zhlédnutí, se někteří diváci rovnou věšeli s tím že tohle fakt nej debilnější horor. Nelze se divit, školáci se vloupají do školy (první na světě) aby mohli dělat divadlo, nicméně naserou nějakého ducha a ten je začne honit po škole. Duch je snad zhrzenej, nešťastnej nebo snad má nějaké bebíčko, takže si vezme jútový pytel na hlavu (ahoj Jasone) a honí omladinu po škole, a honí je hodinu, honí je dvě hodiny, a o té třetí hodně sem rezignoval. O to horší zjištění je, že to má osmdesát sedm minut. Takže atmosféra za pět, příběh za pět, herecké výkony........pět, zhrzený blb také pětka, efekty za pět jak jinak, takže výsledek ? Propadli jste propadlištěm a zasloužíte oběsit. Nicméně jedno stále nechápu, proč furt ti mladí běhají po škole ? Já bych, vybrakoval automaty na jídlo a pití, sehnal provizorní zbraň, zabarikádoval v jedné místnosti a počkal do rána. Je to celkem logické, navíc se mohli střídat dva spí, dva hlídají, ale né oni ze sebe dělají kašpary a hýkají u toho. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Další nečekané found footage do sbírky. Nápad docela zajímavý, bohužel, originalita se postupem času skoro úplně vytratila. Zase téma uzavřené budovy, démona/přízraku s čarodějnickou/satanistickou pointou. Tedy takový mix toho, co jsme tu už v žánru měli. Navíc, aby důvodem pro celou patálii hrdinů bylo zničení scény za účelem toho, aby si hrdina Reese získal svou vyvolenou Pfeifer, to mohlo napadnout skutečně jen idiota, kterým onen Ryan bez pochyb byl. Na druhou stranu, atmosféra dopadla na jedničku. Abych se lekl natolik, že následná lehká bolest v hrudi vydržela dlouho po titulkách, to se mi už dlouho nestalo. Zuby nehty jsem se musel držet opěradel křesla, či doufat, že si v kritickou chvíli nebudu sahat na obličej, abych si zleknutím třeba nevydloubl oči. No, toť k výtečnému prožitku. Verdikt je tedy takový, že dobrá atmosféra, nápad pěkný, ale originalita úplně zatracená. 60% a radši se z toho půjdu vyspat. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Hlavní hrdinovia používajú vo filme rovnaké krstné mená, aké majú v reálnom živote. Herec Ryan Shoos však použil pre postavu okrem mena aj svoje skutočné priezvisko. (ambron)
  • Film se odehrává v americkém městě Beatrice v Nebrasce, ve skutečnosti se natáčel ve Fresnu v Kalifornii. (hansel97)
  • Název snímku se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)

Reklama

Reklama