Reklama

Reklama

Šibenice

  • USA The Gallows (více)
Trailer 1

Dvacet let poté, kdy během středoškolského divadelního představení zemřel při nehodě představitel hlavní role, se studenti téže maloměstské školy rozhodnou v pomýlené snaze uctít výročí dávné tragédie znovu uvést stejnou inscenaci – ale nakonec zjistí, že některé věci je lepší nekřísit. (Freeman Ent.)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (111)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

29.10.1993 prišiel o život počas premiéry školského predstavenia jeden zo študentov. Daná, neočakávaná tragédia navždy zmenila vnímanie teenegerov na dobrovoľné divadlo. Po viac ako 20 rokoch podniká miestny učiteľ s niekoľkými žiakmi obdobné vystúpenie, vďaka ktorému si chce uctiť pamiatku zosnulého. Večer pred vystúpením trojica kamarátov vstupuje do školy cez nezabezpečené dvere aby zničením kulís zastavila školský projekt. Keď sa však v určitom momente rozhodnú budovu opustiť, dvere sú uzamknuté. Bez ohľadu nato do akej situácie so dostávajú, svoje osudy už viac nemajú vo svojich rukách. Pomstychtivý duch chlapca, ktorý je uväznený v útrobách školy chystá pomstu v ktorej budú oni samotní hrať hlavné úlohy. Ja osobne som veľký fanúšik "F.F.", takže keď si rapídne, s veľkým odhodlaním a úsilím odmyslím to primitívne správanie postáv, nebola to až taká katastrofa, ako som sa pôvodne domnieval. Samozrejme, "Gallows" svojou silou nie je kvalitatívne porovnateľný s inými, jeho podobnými kúskami, no ozaj som to čakal omnoho omnoho horšie. Keby sa tvorcovia nerozhodli pre pasáž s tým melodramatickým záverom (aj keď ho chápem), mohol som pár percent prihodiť. No a čo sa týka užívateľov, ktorý namiesto filmu hodnotili subžáner ako taký, nech sa pojebú do riti. Keď raz nemám rád hudobné dokumenty, tak na ne nečumím - 45% ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Videné na predpremiére v Bory Mall. Vopred priznám, že neobľubujem hororový žáner a nie som ani jeho znalcom. Preto budem nazerať na tento film inak, ako zarytí hororoví fanúšikovia (akým je napr. môj kamarát, s ktorým som na predpremiére bol a Šibenica sa mu vyslovene nepáčila). Avšak ja som odchádzal spokojný. Film ma celý čas nenudil a do konca som bol v napätí. Taktiež sa mi páčilo aj využitie found footage kamery. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Šibenice“ se po nějaké době změní v klasicky jednoduchý snímek o tom, že se skupina lidí snaží uniknout z budovy, ale něco jim v tom brání. Kamera je roztěkaná, lidé udýchaní, vyděšení, lekačky jsou místy skutečně trapné. Nemůžu si pomoct, ale až na úvodní nápad s divadelní hrou, je tohle jen další obyčejná snaha vyděsit něčím, co v konečném důsledku strašidelné není. ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Asi nejpříšernější found footage horor co jsem kdy viděl. Parta příšerně přehrávajících a ječících neherců hrajících příšerné kretény pobíhá po škole a nechává se zabíjet duchem kata. To vše kvůli 20 let staré tragédii. Byl by to hloupý horor i kdyby to bylo natočeno tradičně, například hned první zamčené dveře jsou tak zpuchřelé, že by stačilo pár kopanců a vyvalily by se z pantů. Ovšem třepající se a vypadávající kamera a především vizuál jak z amatérského porna tomu dodávají ty pravé odpadové grády. Nepochopím jak se tohle mohlo někde dostat do kin. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Blbost a zbytečný film, který ničím nevybočuje. Je to nápad, který to byl tisíckrát. Amatérsky udělané a amatérsky zahrané. Půl hodiny se neděje totálně nic a je plná zbytečných keců, zbytečných záběrů, žádný náznak vývoje a charakteru postav. Potom se teda něco začne dít, ale furt to nic moc není. Dohromady jsou tam asi 4 slušné lekačky, což je málo. Jinak prostředí a atmosféra filmu nejsou zas tak hrozné, ale mohlo se z toho vymlátit více. Jediné, co stojí opravdu za to, je konec. Závěrečných 5 minut, kde člověka tvůrce nečekaně překvapí. Nicméně, nikdy více to vidět nepotřebuji a nedoporučuji. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Hlavní hrdinovia používajú vo filme rovnaké krstné mená, aké majú v reálnom živote. Herec Ryan Shoos však použil pre postavu okrem mena aj svoje skutočné priezvisko. (ambron)
  • Název snímku se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)
  • Pôvodná hra „Šibenice“ bola hraná v roku 1993. Zamknutá skrinka, v ktorej zvonil mobilný telefón mala číslo 93. (Game90)

Reklama

Reklama