Reklama

Reklama

Schneider vs. Bax

  • Nizozemsko Schneider vs. Bax
Trailer 2

Nájemný vrah Schneider dostává zakázku přesně v den svých narozenin. Jeho cílem je spisovatel Ramon Bax. Po ujištění, že bude z akce zpět ještě před polednem a stihne pomoci manželce s oslavou, Schneider přijímá. Začíná tak festival lstí, bizarních náhod, špatných načasování a draze vykoupených omylů. (Film Europe)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (40)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Nájemní vrazi na holandský způsob. Největší problém jsem měl asi s množstvím a charakterem překážek, které musely být překonány. Jakkoliv se režisér snažil, působilo to všechno až moc vyumělkovaně. Na můj vkus se tu také příliš žvanilo o ničem a jestli mělo jít o vtipné dialogy, tak asi nechápu nizozemský humor. Na druhou stranu nadsázka, ve které se celý film nesl, byla docela příjemná, pár vtipných momentů se tam také najde, sympatičtí byli i herci a bavil mě i ne úplně přiznaný souboj mezi snipery, takže celkově pozitiva převažují. Jen se nemohu zbavit pocitu, že to bylo nějaký divný. 65% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Velká holandská stylovka od mistra artových podivností Warmerdama, který si opět střihl velkou a výbornou roli. Na rozdíl od Borgmana má Schneiderův duel s Baxem blíže k tradičním žánrům a přišel mi uživatelsky pohodlnější (pozor, neznamená lepší). A jako několikrát každý rok si musíme zase povzdechnout proč něco takového nevznikne i u nás (už se k tomu ale snad pomalu blížíme). -- Bio OKO, festival Weird Europe. ()

Reklama

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Film kterému neskutečně prospívá "chladná" režie, ve stylu že tu je minimum hudby a typických komediálních trop. Díky tomu si divák může užít sice suše podanou, ale díky tomu neskutečně vtipný a absurdní příběh o dvou zabijácích postavených proti sobě. No a více asi ani nebudu říkat, jen to že film ve mě vyvolal několik hlasitých smíchů a celou dobu jsem jedné z postav fandil a užíval si gradující napětí a absurdní humor. Jo, není to film pro všechny, ale pokud vás baví suchý absurdní humor, tohle je film pro vás! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Roztříštěná hra dvou, ve které se směje třetí, v tomto případě Maria Kraakman jako Francisca. Zatímco Schneider je nevýrazný protiva a Bax protiva charizmatický, právě dceři druhého jmenovaného beze zbytku věřím, že vyrůstat v téhle rodině musela být noční můra. Žánrová nezařaditelnost ale cestu k postavám tak jako tak komplikuje, protože ve chvíli, kdy začínám být napjatý, přijde nepochopitelná černohumorná vsuvka, zatímco ve chvíli, kdy bych se mohl začít cítit v odlehčené části pohodlně, dostanou přednost monology o celoživotních psychických problémech. Je to škoda, protože jinakosti není nikdy dost, ale tady je s čestnou výjimkou finální (a díky tomu i pro celý film spásné) scéně zbytečně samoúčelná. 50% ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Kdo poslal dva nájemné vrahy proti sobě? Samozřejmě Mertes, jako obvykle. Detektivka to samzřejmě není, není tu detektiv, a také proto při kácení takových stromů padá spousta třísek, A kdo to má vše na svědomí? Ovšemže mobil, v dobře předmobilní by to takhle nevypadalo a v době postmobilní to tak vypadat nebude. Každopádně než se manžílek a tatínek probudí z ranních snů a je schopen jít na oslavu, může, musí se leccos stát, má přece doma hezkou ženu a dvě malé děti. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama