Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální příběh o kouzelné rybičce, nepovedených přáních a prázdninách, které si každý představoval úplně jinak. Krátký komediální příběh režiséra Karla Janáka vypráví o osmiletém Simonovi, který jede s rodiči na dovolenou do kempu. Nic se ale nevyvíjí podle jeho představ. Tatínek pomáhá stavět stan slečnám odvedle, maminka se zlobí a starší sestra je k ničemu. Se Simonem si nikdo nechce hrát. Simon si jde aspoň zaplavat a objeví přitom láhev se zlatou rybičkou. Jenže než přijde na to, co to znamená, je ze sestry koza a ze slečen slepice. K dovršení všeho maminka láhev s rybičkou sebere a zahodí. Simon má jedinou možnost. Musí najít rybičku a vyslovit poslední, třetí přání, které by všechno dalo do pořádku. Jenže všechno se nečekaně zkomplikuje a splnit tenhle úkol nebude vůbec snadné. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Jako rodinný film odpad, jako pohádka pouze pro děti snad, možná podprůměr. Scénář slabý a herectví velmi špatné (Helena LiaTachovska). Herec je jen Josef Polášek, ale ten se v tom tuctovém příběhu ztrácí. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nepochopil jsem, co tímto dílkem chtěl autor říci. Snad jen to, jak snadno jdou prošustrovat přání a že dobrý člověk své chyby napravuje... Pozoruhodné nic. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Moderně pojaté filmové zpracování o zlaté rybce, která plní tři přání. Určitě z toho šlo vytřískat mnohem víc než jen vyplýtvat dvě přání na to, aby ze třech holek se staly slepice a koza. Je to krátké, ale i tak až moc jednoduché. Jediné, co stojí za kladné zmínění, je Lenka Krobotová ve svých propínacích khaki šatech. [86. hodnocení, 6. komentář, 48%] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Další rodinný vyděračský film, který na rozdíl od pozdějšího Trosečníka není ani na chvíli vtipný, ale spíše a především trapný. Kamera a lokace jsou v pohodě, velmi slušné, ale ten příběh je předem tak nějak jasný, a závěrečná pusinka rodičů a rozesmátý obličej kluka, s nímž si konečně někdo hraje fotbal - brr, jak ze Strážné jehovistické věže, až jsem se osypal. Takhle to fakt nefunguje, leda na festivalech a v grantech podpořených snímečcích vyrobených za každou cenu. A ty vztahy dospělých na úrovni Mateřídoušky, fakt ne. A mimochodem, ta tlustá holka se sluchátkama, jak to že se nezměnila na tlustou, ale hubenou kozu? ()

Olík 

všechny recenze uživatele

I během čtvrt hodiny se dá předvést více. Prvotní dojem evokoval lacinější verzi autorské grotesky, z které se nakonec vyklubala celkem neškodná Tauovina. Ale jak jsem psal v hned v první větě, na patnáct minut se nedá vymlouvat a Janákova Rybyčka působí poněkud leklým dojmeme......neodvedená na sto procent a jak z pozice za kamerou, tak bohužel i před ní. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama