Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sumerský démon, který je nadán mocí zničit vše živé, byl právě propuštěn. Boj se zlem začíná... Za války v Perském zálivu, hluboko v poušti za iráckými liniemi, pokračuje tým amerických archeologů ve vykopávkách starověkého města. Šéf archeologů dr. Aaron Lichtmann objeví sarkofág s tajemným nápisem, varujícím před jeho otevřením. Nikdo netuší, že v něm je uvězněn sumerský démon Tel-Al, který je nadán mocí zničit vše živé. Seržant amerického námořnictva John Kross (Mario Van Peebles), který je vyslán do pouště, však zjistí, že sarkofág byl přesto otevřen. V nastalém zmatku archeologova žena porodí syna, kterého unese tajemná žena Selena, a Kross se probudí až po několika dnech v místní nemocnici. Po dvanácti letech, jako člen policie v Los Angeles, se Kross snaží odhalit zdroj nové zničující drogy zvané Chaos. Při pátrání se znovu setkává se Selenou a ta mu sdělí, že právě on byl vybrán jako strážce Davida - chlapce, který jediný dokáže zničit Tel-Al. Boj se zlem začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně divný film. Ambientní hudba se snaží navodit náladu, ale kameraman a herci jí to kazí, seč mohou. Výprava, střih a režie ještě více podtrhují bezmocnost vytvořit sugestivnější atmosféru. Dramatické a klíčové scény jsou natočeny buďto strašně ploše, nezáživně a hlavně nedramaticky, nebo se divákovi ani neřekne, oč jde. Třeba hned v úvodu - vidíme nějaké nějspíše arabské dělníky a vojáky vyhrabávat nějaké artefakty, je tu jeden běloch a jeho těhotná žena, která z udělání zrovna rodí, a na kopci naproti dva vojáci místo značkují kvůli bombardování. A my nevíme - co v tom táboře vykopávají, jestli je to vědecká expedice, a jestli soukromá, kdo to platí, proč tam propáníčka je těhotná baba, a není někde doma v porodnici, proč ti dva značkují tábor a proč ten má být vybombardován - nic. A to je úvodních 11 minut, kdy má být divák uveden do děje. Že se to pak opět zvrhne na hru na zlého ducha a hodného poldy ve stylu Anděla smrti, to už jsou jen takové laciné vykrádačky, jakými béčkvé filmy trpí, to by ani nevadilo. Ale že tam postavy pobíhají po plátně, a nikdo - natož ony - netuší proč, to je o hodně horší. A hlavně - film z roku 2001 a vypadá, jak béčko z pozdních osmdesátek? ()

movie 

všechny recenze uživatele

Trapná slátanina. Průběh jakžtakž jde, ale konec působí dojmem, že to tvůrci ani nechtěli dotočit a tak tam srčili cosi, co divák nepochopí a zmateně odejde od TV - což měl udělat ještě před tím, než se na to začal vůbec dívat! ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem daleko horší filmy, ale co mělo tohle znamenat? Akční film s prvky hororu, které do sebe absolutně nezapadají a drhne to jako hodinový strojek zasypaný pískem! Hlava se odloučila od paty a pan režisér by se měl zamyslet, zda nespáchat dobrovolně sebevraždu! ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama