Reklama

Reklama

Brimstone

(festivalový název)
  • Nizozemsko Brimstone (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brimstone je epický thriller z dob starého Západu. Je příběhem ženy vzdorující své minulosti, která se jí neustále připomíná. Liz (Dakota Fanning) je mladá žena, která žije spolu s manželem a dvěma dětmi. Je porodní asistentkou a komunikuje prostřednictvím znakové řeči. Její vztah se čtyřletou dcerou by mohl být lepší, ale celkově se Liz cítí ve svém životě spokojeně. Když však poprvé uvidí v kostele nového reverenda (Guy Pearce), Liz ihned ví, že ona a její rodina jsou v nebezpečí. Postupně se reverend snaží vzít Liz všechno, co miluje. Do jejího života se vrací minulost, na kterou se snažila zapomenout... (mac000)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (419)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Drsňácký a krvavý surreal western, kde hlavně ženské plémě je bito. Nemyslím že by na základě dojmů z projekce náboženství mělo být přehnaně pranýřováno, v tomhle filmu je spíš zástěrkou pro rejdy zla ztělesněného magorem a úchylákem. Časová osa je náročná, ale dává krásný kruh a umožnila tvůrcům hezky si pohrát se scénářem. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Evropa zase sebevědomě vystrčila holou prdel směrem přes Atlantik a již po několikáté ukázala požíračům horkých psů, že pořádný, opravdu originální a drsný moderní zápaďák nemusí nutně vypadat jen jako otravná psychodeliktická smaženice nebo xmrti nudné dvě hodiny s traumatizovaným honákem, který unyle jede prérií někoho zabít a nakonec ho i zabije. Tohle je skvěle napsaná, ještě lépe zahraná a bravurně porežírovaná surová historka o tom, že náboženství je zlo, hnije v každém věku a správně zfanatizovaná kudlanka s nemrdavou manželkou si ve firemním almanachu vždycky najde nějaký ten sodomistický patožalmík, kterým ho fousatej strejc v podstatě ponouká, aby v takovém případě bez zardění pedofilně prznil vlastní děti. Sufražeti a neholené mužatky, co chčijou ve stoje, nedají na výlevy některých zdejších zženštilých kritiků a vrátí salátovky zpátky do ledničky. Pevným a výsadním postavením žen u ploten to rozhodně nikterak neotřásá! ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodiny utrpení - nikoliv filmového, snímek je po řemeslné stránce v každém ohledu na vysoké úrovni. Terčem násilí, mučení, krveprolévání a zneužívání všeho druhu jsou tu zejména ženské postavy, ale krutosti okolního světa nejsou ušetřeni ani muži, děti a zvířata. Teatrum mundi jako apokalyptická scéna zalidněná neumírajícími náboženskými fanatiky, pasáky a vrahy a hlavní hrdinka, která má v životě opravdu neskutečnou smůlu. V závěru už je to poněkud ubíjející, ale pokud víte do čeho jdete a nečekáte selanku a nevyžadujete bezpodmínečně dobrý konec, rozhodně vás nemine originální westernový zážitek. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ve mně vyvolal pocity, tak rozporuplné, že jsem musel tenhle komentář, ale vlastně i hodnocení promýšlet po čertech dlouho. Vůbec by mi nevadilo brnkání na feministickou strunu, ale spíše samotné zpracování. Nevím, co na něm bylo myteriózního, mně přišlo spíše dost umělé a taky jako zoufalá snaha o to že, když do filmu dáme více násilí a rádoby šokujících momentů, bude se na to líp koukat. Jak vidím, tohle na ostatní možná působilo, na mě, jako na přísného a váženého, filmového recenzenta však nikoliv! Když k tomu připočtu hlavní, herecké duo, kde Dakota byla naprosto prkenná a Guy k uzoufání nudný, tak jsou ty dvě tak nějak akorát. Pokud se chcete vrátit pár století zpět, pusťte si namátkou The Witch z roku 2015. Sice jen maličko podobná, za to mnohem lepší filmová káva. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nelineární vyprávění perfektně buduje atmosféru, napětí a stupňuje odpor k mrazivému a zfanatizovanému záporákovi. Brimstone přináší syrový pocit utrpení, krutosti, ale k tomu i odpovídající katarzi. Je to jednoduchý koncept. Velice se mi líbí prostředí filmu, celkové moderní pojetí westernu, drsné charaktery a smekám za to, že 145 minut v pomalejším tempu ani na chvilku nenudilo. Pouze v poslední kapitole mě pár negativních věcí cvrnklo do nosu... 9/10 ()

Galerie (98)

Zajímavosti (17)

  • Režisér Martin Koolhoven opísal Brimstone projekt ako holandský western. Inšpiráciou mu boli jeho obľúbené talianske spaghetti westerny. (beso74)
  • Guy Pearce (Reverend) a jeho filmová manželka Carice van Houten (Anna) tvoria pár aj v skutočnosti. Zamilovali sa počas natáčania a v auguste 2016 sa im narodil syn Monte Pearce. Vďaka tejto veľkej udalosti dokonca zmeškali premiéru na filmovom festivale v Benátkach. (bj_)

Související novinky

Westerny jsou zpět

Westerny jsou zpět

22.02.2015

Velkorozpočtové westernové žánrové mixy v podobě Osamělého jezdce a Kovbojů a vetřelců si nepochvalovali diváci ani kritici, ale jinak tento tradiční americký žánr rozhodně neskomírá. V různých… (více)

Reklama

Reklama