Reklama

Reklama

Smrtgasmus

  • Nový Zéland Deathgasm
Trailer 1

Brodieho, který je ve městě nový, rychle sblíží společná láska k metalu s místním outsiderem Zakkem. Když ale tihle dva metaloví nadšenci nevědomky přivolají zlovolné síly, jejich sny o slávě nejspíš budou muset jít stranou. Střední škola je peklo! Metalista Brodie je vyvrhelem v moři sportovců a roztleskávaček, dokud ovšem nepotká spřízněnou duši v dalším metalovém fanouškovi Zakkovi. Když si Brodie se Zakkem založí vlastní metalovou kapelu, jejich odpor k předměstské pustině je zavede k záhadné partituře, která prý poskytne neomezenou moc každému, kdo ji zahraje. Jenže hudba přivolá také prastarého pekelného démona, který ohrožuje samotnou lidskou existenci. Jejich spolužáky i příbuzné posednou démonické síly, které jim vyrvou oči a promění je ve vraždící maniaky... a to je jenom začátek! Brodie, Zakk a jejich partička přátel teď musí zastavit síly čistého zla dřív, než pohltí celé lidstvo. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jako vždy, lepší nic nevědět. Při releasu jsem o tomto slyšel prvně, metal jde úplně mimo mě, takže jsem byl odhodlaný Deathgasm vypustit úplně. Okolnostmi dohnám jsem si jej přece jen pustil a musím říct, že to zas není tak mizerný, jak je tady prezentováno. Metal je ve schůdné formě, splatter je ve schůdné formě, nolanovský příběh asi mohl čekat málokdo, takže ve vztahu k záměru tvůrců je průserem jen a pouze humor, pro který zjevně pan Howden moc smysl nemá. Ostatně, já teda moc fandů do metalu neznám, ale že by tahle hudba měla jít dohromady s nějakým hahaha huhuhu, to mi moc nepřipadá. 2,5* to utáhne. 45% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mě ta první půlka bavila víc, než ta druhá. To klasický puberťáctví, v němž nechybí šikana, blonďatá buchta a láska k metalu, bylo totiž podáno celkem sympaticky a hlavně vtipně - snad ve třech případech jsem se fakt hlasitě zasmál. Ta splatterová část, kde dochází na fighty s démony, sice nabídne hodně umělý krve, střev a kromě motorovky dojde i na ne zrovna obvyklý zbraně (ano, mluvim o umělých ptácích a Venušiných kuličkách), ale masky bych řadil spíš k průměru: hlavní grázl Aeloth už zavání dokonce lehkou trapností. Ale blbina je to správná, o tom žádná. ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ono pokuď máte Hlavu plnou metalu, tak tenhle film je pro vás jako stvořený, kdyby tenhle film byl čistě jen o metalu, tak jako Metalhead tak by snad tvůrci udělali líp. Metalu je zde dost, je tu odkaz na slavné kapely, zpěváky, styl oblékaní a metalový pozdrav a tak vůbec, to je prostě poctivě udělaný a je vidět že v tomhle tvůrci věděli co a jak. Ale tenhle film neni jen o metalu je i démonech a posednutých lidech, tady co se týče zpracování tak posednutí lidé, vypadají opravdu dobře udělaný, je vidět že se tvůrci nechali hodně inspirovat špičkovým Italským hororem Demons (1985), ale ten hlavní démon Aeloth je docela flusátko a vypadal docela odule, takže z něho nešel moc respekt nebo nedej bože strach. Gore a násilí je tu celkem dost, ale mno......je to takové nemastné neslané a dost o ničem, je tu sice pár fajn zabití (robertky v hlavě, vytažená páteř) , ale zbytek je sice taky krvavý, ale je to nudný. Další zklamání přichází v hrdinech, přestože Brodie a Zakk sou jakž takž fajn, ale k zbytku party sem nějak nepřilnul. Komediální stránka byla ze začátku docela slušná, ale když došlo na tu hororovou stránku tak nic moc, navíc se tady docela dost mluví a akce je tu taky poskrovnu. Takže konečný verdikt : nebylo to špatný, ale to si radši pustím ty Demons a nebo Hlavu plnou metalu, v obou případech se mi toho dostane slušná porce a na tenhle film brzy zapomenu, což je škoda, fandil sem mu, takhle zůstávají jen velice slabé tři a vyčpělý pach síry . ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Pozrel som si to v eufórii po fantastickom Guns Akimbo, ale ostalo len sklamanie. Milo Cawthorne je úplne parádny metlák, presne taký, akého si pamätáte z puberty. Zápletka s novým domovom, drbnutým bratrancom a kresťanskými rodičmi je tiež výborná, ale ostala takmer nevyužitý. Miesto pracovania s ich dynamikou, sa po asi pol hodine film zmení na priemerný zombie/démonický gorefest, akých sme už videli stovky. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Démonická nálož utopená v krvi a vnitřnostech, podbarvená říznými metalovými rify. Slušní herci, solidní gore a sem tam se člověk i zasměje. První polovina sice občas mírně haprovala, ale ve chvíli, kdy se zjevili pekelní vyslanci, které začnou hlavní hrdinové krosit vším, co mají po ruce, jsem se bavil na výbornou. Celkem příjemné překvapení. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (fisus)
  • Dne 16. prosince 2015 byla uveřejněna informace o práci na pokračování s názvem „Deathgasm Part 2: Goremageddon“. 31. ledna 2021 ale režisér Jason Lei Howden uvedl, že film byl zamítnut radou Novozélandské filmové komise, takže produkce nebude pokračovat. (Homerking)
  • Režisér Jason Lei Howden se inspiroval svým dospíváním, kdy byl společenským vyděděncem a fanouškem heavy metalové hudby. (Homerking)

Reklama

Reklama