Reklama

Reklama

Sweet Home

  • Polsko Ostatni lokator
Trailer

Alicia je mladá realitní makléřka, která náhodou objeví starý bytový dům, v němž si plánuje tajná romantická setkání se svým přítelem Simonem. Ale netuší, že pronajímatel budovy najal partu vrahů, aby odstranili posledního nájemníka. Když je Alicia se Simonem přistihnou při činu, jsou nuceni bojovat i o své životy. (TheDon)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vcelku to není zas tak hrozné - pokud od toho tedy člověk nemá nějaká přehnaná očekávání - minimálně ta výchozí situace je hodně dobrá, a špatná není ani kamera, soundtrack a gore efekty. Co mě však zarazilo, ten film nemá žádnou atmosféru a není v podstatě ani trochu napínavý. O ústřední dvojici, Alicii a Simonovi, se film neobtěžuje sdělit takřka nic, takže nevím, proč bych jim měl držet palce jen proto, že se (vinou Alicie) ocitli na blbém místě v blbou chvíli. Chování většiny postav mi ani nepřišlo moc věrohodné - Simon je až nepochopitelně pasivní a vzdává se takřka bez boje, a hlavní likvidátor se pro změnu pohybuje tak pomalu, až je to takřka směšné - a jeho neschopnost ve finální scéně téměř bije do očí. Ostatně závěr je veskrze předvídatelný. Celkově mě tahle kuriózní španělsko-polská koprodukce moc neoslovila a navíc mám pocit, že podobných filmů jsem už viděl mraky, takže za mě celkově dojem spíše jen vlažný. Btw. v závěrečných titulcích v dlouhém seznamu lidí, kterým režisér děkuje, mě zaujala jména John McTiernan, John Carpenter a Tony Scott - pravděpodobně Martínezovy umělecké vzory - jakož i informace, že se při natáčení filmu vytvořilo 154 pracovních míst. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Slabučké home invasion. Jediné čo potešilo bol solídny vizuál, ale atmosféra a napätie nestáli za veľa. Žiadna dusnota a slabé gore, v tomto smere to chcelo ešte riadne popracovať. Navyše v kritických momentoch sa kamera často odkláňala. Také ploché, nevýrazné, vyslovene len z núdze cnosť. 30/100 ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mladý párik sa ocitne v zlom čase na zlom mieste a cestu im skríži skupinka maskovaných idiotov, takže sa začína hra na mačku a myš. A keď to už vyzerá celkom nádejne, to najhoršie ešte len príde - veľký šéf, ktorého zlikvidovať je mimo ľudských síl... ale horda svalov nemusí vždy znamenať hordu inteligencie, že... Spočiatku ma to veľmi nebavilo, ku koncu sa to už zlepšilo, pribudla aj brutalitka a sympatická (a pekná) hlavná hrdinka, ktorej divák musí držať palce, ma donútila tento kúsok bez problémov dopozerať - napriek tomu sa nejedná o horor, na ktorý budem dlho spomínať (debilné chovanie postáv a klišé je už v týchto home-invasion pomaly tradíciou). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Home Invasion, nad jehož stupiditou, v kombinaci s ironickým vyzněním, se pobavíte. Do domu v Barceloně, který je v havarijním stavu, vnikne za nevlídné deštivé noci trio vrahů v maskách, aby odstranili posledního nájemníka, který zde přebývá. Realitka má s domem svoje obchodní plány, tudíž jí pán v letech překáží. Shodou okolností se ve vybydleném domě, jen na jiném podlaží, nachází milenecký pár, který brzy pocítí přítomnost násilníků. A aby to nebylo málo, záhy se dostaví i jakýsi Likvidátor, vybavený sekerou a tekutým dusíkem, který se vizáží pohybuje mezi comicsovým Banem, porno režisérem Woodmanem a rapperem Rytmusem. Dům je zabedněný, není úniku. Noc o přežití začíná. Film je skrz naskrz napěchován stupidním chováním postav a divit se budete i tomu, proč jsou na penzistu posláni hned tři rabiáti, kudy se měli vlastně dostat po akci z domu, proč milenecký pár vlezl zrovna do domu, který není nijak vábný aj. Film není zrovna exkluzivně natočený. Hned v úvodu umírá ve sprše starší dáma, zřetelně mrká, předpokládám ale, že měla být po smrti. Nedotažených věcí je povícero. Režisér úzce profilovaných snímků Rafa Martínez urputně vše hasí nepolevujícím tempem, atmosféricky ponurým vizuálem, (nepříliš četnými) naturalistickými scénami násilí, ironickým nadhledem a lepou i spolehlivě hrající Ingrid García Jonsson, jejíž konfekce spodního prádla dostane v závěru také prostor. A její závěrečný střet se zabijákem byl rovněž pěkně vyvedený. A do toho se mísí angličtina se španělštinou. Film má nepopiratelně nevypilovaný, od stupidit nedepilovaný scénář, napětí také zrovna nedosahuje vrcholných hodnot, ale ocitnout se v nesprávnou dobu na nesprávném místě má vždy pozitivní ponaučení do budoucna. 7/10 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Španielske horory budú vždy zaujímave už len tým, že sú španielske (prostredie, reč, spracovanie) a nie inak je to aj tu. Ale keď to začne srať angličtina, je zle. Najviac mi však vadí, keď ma film nepohltí a ja premýšľam prečo je to tak a nie tak a idiot ako sa chová, s tým mám sympatizovať, a vlamači sú asi úplní hlupáci a ich šéf je hlúpy tiež len je veľký a silný. A skrátka hľadám negatíva a to je zle. ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama