Reklama

Reklama

Po návratu z dovolené Millerovi zjišťují, že byl jejich dům vykraden. Po úklidu nepořádku se vracejí do svých životů a snaží se setřást pocit narušení. Ale vůbec netuší, že jejich noční můra právě začala. (noelcoward73)

Recenze (35)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skloubení found footage a home invasion nevypadalo vůbec špatně, tedy hlavně na papíře. Sliboval jsem si od toho netradiční podívanou a nenechal se odradit ani nepříliš vysokým hodnocením na internetu. Bohužel. Možná bych tak předešel finálnímu zklamání z nevyužitého potenciálu, který se zde přímo nabízel. Přitom Adam Mason není vůbec špatný režisér a nešlo o mé první setkání s jeho tvorbou. Tohle ale popravdě moc nezvládl. I když záleží na každém jedinci, jak k tomuto filmu přistoupí. Počátek se totiž nese v dosti uspávajícím tempu. Nepočítám-li úvodní hovor s policisty. Potom totiž sledujeme za pomoci ruční kamery psychopatovu cestu do rodinného domu, jeho počáteční seznamování s okolím, čumění na seznamovací video s jeho budoucími oběťmi a instalaci kamer. To vše opravdu moc záživné nebylo. Diváka z letargie alespoň částečně vytáhnou nejrůznější problémy naší rodinky (dceřin vibrátor, epizodka s opravářem v koupelně), nebo sex manželské dvojice. Moc toho však nebylo. A tak si musíme počkat až na dobu, kdy chlápka na půdě přestane bavit jen čumět na kamery a po nocích chodit po domě a začne přitvrzovat. Jde totiž hlavně o psychopatického vraha, který se vyžívá v zabíjení svých obětí. Což nám nakonec i několikrát předvede. Jen škoda, že atmosféra celého filmu nebyla moc ustálená a světlých okamžiků tu bylo opravdu málo. S podobným magorem bych se však každopádně potkat nechtěl. 40-45% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ty bláho, další found footage. A co přinese asi nového? No, vlastně vůbec nic, ale tak to už přece od tohoto žánru nečekáme. Celkem tísnivá, respektive paranoidní situace je využita k tomu, aby se odvíjel klasický příběh, kdy čekáte jen na to, jestli něco děsivého uvidíte, nebo ne. Tady vidíte a některé scény dovedou překvapit. Finále dobré. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pro mě bylo obrovský zklamání. A násobí se to ještě víc tím, že v tom měl prsty můj oblíbenej rejža Adam Mason. Další věc co mě nasrala je, že se tady vůbec uvádí jméno herečky Amy Smart. Jestli se tam ukázala na 2 minuty tak je to moc. Když je tady uvedená na prvním místě rozhodně bych čekal nějakou větší roly. Příběh sám osobě je tíživej. Není to jen o vloupání. Samotný vloupání vás připraví o soukromí. A v tomhle případě to platí obzvlášť. Jenže film je bez špetky atmosféry. I přes krátkou stopáž mě film prostě nudil Mason buď vyměkl nebo je chyba ve mě. Každopádně tohle není film, kterej bych měl potřebu vidět znovu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Supr námět a poměrně originální využití už jinak provařeného found footage formátu. Provedení ale nic moc. Místy to je docela znepokojivé a cením si odlišného přístupu k hororu. Není to moc strašidelné, ale je to sakra nepříjemné. Dějově to zůstalo dost nevyužité a přes nepovedené finále vlak prostě nejede. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z nejoriginálnějších počinů v rámci FF. Úchyla si rozmístí po domě kamery, na půdě si zařídí štáb a šmíruje rodinu, které čas od času provede nějaké ty drobné neplechy, které postupem času nabývají na vážnosti. Problém je, že to, co se rodině děje, je díky formě strašně odosobněné, takže zneklidňující atmosféra, která by měla pramenit z pocitu, že je v domě něco špatně, tu prakticky neexistuje. Když to hodně zjednoduším, tak je to po většinu času o poklidném rodinném životě, do kterého občas zabrousí z půdy magor a nepovšimnut zkontroluje ledničku či spící manžele. Dobrý nápad a nejspíš i dobré zpracování, protože ono toho asi o moc víc udělat nešlo, ale mě to moc nechytlo. 40% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama