Reklama

Reklama

Země kartelů

(festivalový název)
  • USA Cartel Land (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument se věnuje nemilosrdnému světu drogových kartelů na americko-mexickém pohraničí. Ukáže nám snahu obyčejných občanů, frustrovaných každodenními konflikty, kteří si pomocí vlastní domobrany snaží zajistit důstojné podmínky k vlastnímu životu a k výchově dětí. (Rakosnicek77)

Diskuze

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

EMOcz

To máš složité, (údajně) je to tak, že s ohledem na to, že krom narko příjmů je největším tokem kapitálu cestovní ruch a vývoz do USA, tak platí nepsaná dohoda mezi kartely, že v turisty frekventovaných místech (Cancun, všechna přímořská letoviska, oblasti památek Mexico City apod.) se "účty nevyřizují" právě z důvodu nenarušení cestovního ruchu. A za žádných okolností se "nešahá" na cizince; a to ani v oblasti Juarezu. Ostatně ty nejvíce "barbarské" kartely působí právě v těchto odlehlých oblastech...

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

EMOcz

Já nehodnotím národ, ale stát. Ten je v odlehlejších částech země (která je rozlohou obrovská) očividně nefunkční. Mexiko nikdy nebylo bohaté, takže nemohlo bojovat s narkomafií. Pokud někde drogové kartely za ta dlouhá desetiletí splynuly s vládní mocí bude je těžké zlikvidovat. Pokud řadoví policajti a vojáci vidí korupci na vyšších stupních velení a politice, tak nebudou mít moc důvodů proti tomu systému bojovat a až jim někdo nabídne jejich měsíční příjem za to, že se budou chvíli koukat jinám, tak se jim nelze divit, že na to kývnou.

Jistě, velká města na východním pobřeží budou bezpečná, ale čím dále od turistického ruchu, tím to bude horší.

EMOcz

EMOcz (hodnocení, recenze)

A já se do Mexica stěhuji a připadám si tam bezpečněji než v Evropě...Kdzyž někdo z jednoho dokumentu hodnotí celou zemi a celý národ, tak to moc nefunguje!

na příspěvěk reagoval SeTTi, DaViD´82

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Zajímavý závěr to mělo. Ta země se z toho nemůže nikdy dostat. Se těm Amikum nelze divit, že se to snaží držet za hranicemi.

na příspěvěk reagoval DaViD´82

Reklama

Reklama