Reklama

Reklama

Melanie: Dar života a smrti

  • Česko Nejnadanější dívka (festivalový název) (více)
Trailer 1

Film se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je lidstvo téměř vyhubeno kvůli parazitické houbě, která se přenáší lidskými tekutinami. Infikovaní lidé se rychle mění v bezduché zombie, kterým se říká „hladoví“. Jedinou nadějí lidstva je malá skupina hybridních dětí druhé generace, které také patří k hladovým, ale mají schopnost myslet a učit se. Děti jsou vězněny na vojenské základně pod vedením seržanta Parkse a chodí zde i do školy, kde s nimi experimentuje doktorka Caldwellová. Hlavní učitelkou je Helen Justineauová, která zodpovídá za vzdělání dětí. Mezi dětmi vyniká nadaná dívka Melanie, která si k Helen vytvoří silné citové pouto. Když základnu přepadnou „hladoví“, Melanie uteče a spolu s ní i Helen, Caldwellová a dva přeživší vojáci, Gallagher a Dillon. Melanie má celou dobu náhubek, aby ostatní nepokousala či nesežrala. Dillon je při dalším útoku hladových zombie zabit. Skupina dojde pěšky do Londýna, kde potkává zástupy hladových. Ti je ale necítí, protože se členové skupiny namazali blokovacím gelem. Na noc se uzavřou v opuštěné laboratoři. Caldwellová prozrazuje, že hladové děti druhé generace byly objeveny jako novorozeňata poté, co zabily své matky… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Solidní zombárna, ale v návaznosti na spokojené zahraniční recenze a pro horor nadstandardní imdb hodnocení jsem teda očekával víc. Takovým těm novodobým větším zombie klasikám jako Snyderovu "Úsvitu mrtvých" nebo Boylovým "28 dnům poté" se tahle novinka dívá na záda z velké dálky. Námět je sice nosný, do subžánru přináší některé mile nápadité prvky, ovšem zpracování mu vůbec nic nepřidává. Je to takové režijně / kreativně nemastné, neslané, až to ve mně vyvolávalo dojem lehce rozmáchlejší televizní inscenace. Nyní při psaní komentáře jsem se podíval, co má režisér Colm McCarthy za sebou, a vidím, že dojem byl správný. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Tenhle přeživší život mezi zombií nákazou tu ještě nebyl pořádně ztvárněn za nápad určitě palec nahoru. Malá černošská holčička, které měla jednou kočičku docela ušla, ale zbytek osazenstva byl nesympatický a nebyl tam nikdo komu bych vyloženě fandil a chtěl bych, aby přežil. Samotná pointa byla taková odfláknutá až nudící a spící zombie ve stoje mi připomněly sebe na Velikonoce v 16-ti letech. Dávám 60% ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Živí mrtví (1. řada) meets Já, Legenda meets The Last of Us. Takže jestli si něco takovýho dovedete představit a chtěli byste to ve dvacátý verzi znovu vidět v dalším dvouhodinovým celovečeráku, poslužte si. Zamrzí jen několik legračních nedomyšleností včetně sem tam trestuhodně nepřemýšlejících postav, jinak se ale jedná o fajn sci-fi béčko s celkem nekompromisní pointou. Jsem nějakým divným způsobem rád, že už to teď nemusim číst, mám doma jiný knižní resty... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dětská/Teen dystopie je vážně metla současné filmové tvorby, žánru sci-fi především. Naštěstí nepostihla zlaté období z přelomu století, jinak by vzniklo tak maximálně "28 životních lásek poté", "Úsvit rtěnek" a "REC" by se netočil v činžáku, ale ve fotbalové akademii FC Barcelona. Tento film je ukázkovým příkladem, že pokud by v něm nebylo ani jedno dítě (a je mi fakt u prdele, že jde o adaptaci knihy), pak mohl fanoušek žánru dostat po hodně dlouhé době skutečně nadprůměrný zombie film z postapokalyptického prostředí, ve kterém nechybí nic, co musí žánr v 21. století obsahovat, a to je především nebezpečnost samotných zombies (ne, vy šetřílci z WD, s těmi svými ploužícími se parodiemi a telenovelou se můžete jít zahrabat do minulého století, kam patříte). Bohužel, ačkoliv je zde krev, akce a na zombie horor celkem stereotypní ale stále fungující zápletka, nestojí to v podstatě za pozornost. Čtvrtinu stopáže tvoří výuka dětí v provizorní škole a kolem poloviny jakési nezajímavé sledování holky jak chodí po městě, což bylo až nesnesitelné ve chvíli, kdy si dala s dalšími dětmi batlle, kdo bude lépe parodovat zvířecí chování, drsně se tvářit, dětským hlasem řvát a rozmachovat se s ohebnou gumovou napodobeninou baseballové pálky, kterou se postprodukce ani neobtěžovala zamaskovat nějakým důmyslnějším střihem. Bylo mi až trapně za dospělé herce, když kolem nich ve vážně se beroucím hororovém filmu pobíhala školka a cenila na ně teatrálně zuby, aby demonstrovala svojí nesmírnou nebezpečnost. Dospělí herci tedy dostali k dispozici tu zbylou čtvrtinu filmu k nástřelu celé zápletky a reálií zničeného světa, předvedení akce a vlastně všeho zábavného, co ve filmu za ty dvě hodiny bylo. Zbytek tvořil již zmíněný balast v podobě cesty do duše dítěte, jehož mozek je obklopen houbou - jo, bylo to přesně tak debilní jak to zní. 60 % ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá myšlienka, ktorá by chcela rozviesť svoj svet ešte aspoň v jednej časti, ale k nej nikdy nedošlo. Videné v čase vydania na trh. Dnes by to svojou pomalosťou asi už moc neobstálo, ale zasa na druhú stranu, malo to aspoň slušné obsadenie, takže pokus o niečo viac bol zjavný. V súčasnosti je tu jeden amatérsky brak so zombie tématikou za druhým a 99% z nich sú fakt že sračky od amatérskych tvorcov, ktoré som kedysi vedel sem tam stiahnuť a pozrieť aspoň s pomocou pretáčania, ale dnes mi to už nestojí za námahu a márnenie svojho drahocenného času, ktorý radšej venujem buď niečomu novému a poriadnemu, alebo radšej overenej starej klasike, ktorú som nejaký čas nevidel. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (1)

  • Doktorka Caldwell (Glenn Close) ve filmu říká, že proměnu lidí v zombie má na svědomí houba Ophiocordyceps Unilateralis. Tato houba skutečně existuje a přezdívá se jí „zombie houba“. Avšak nenapadá člověka, nýbrž blanokřídlý hmyz. Především pak mravence rodu Camponotus. (efenberger)

Reklama

Reklama