Reklama

Reklama

Melanie: Dar života a smrti

  • Česko Nejnadanější dívka (festivalový název) (více)
Trailer 1

Film se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je lidstvo téměř vyhubeno kvůli parazitické houbě, která se přenáší lidskými tekutinami. Infikovaní lidé se rychle mění v bezduché zombie, kterým se říká „hladoví“. Jedinou nadějí lidstva je malá skupina hybridních dětí druhé generace, které také patří k hladovým, ale mají schopnost myslet a učit se. Děti jsou vězněny na vojenské základně pod vedením seržanta Parkse a chodí zde i do školy, kde s nimi experimentuje doktorka Caldwellová. Hlavní učitelkou je Helen Justineauová, která zodpovídá za vzdělání dětí. Mezi dětmi vyniká nadaná dívka Melanie, která si k Helen vytvoří silné citové pouto. Když základnu přepadnou „hladoví“, Melanie uteče a spolu s ní i Helen, Caldwellová a dva přeživší vojáci, Gallagher a Dillon. Melanie má celou dobu náhubek, aby ostatní nepokousala či nesežrala. Dillon je při dalším útoku hladových zombie zabit. Skupina dojde pěšky do Londýna, kde potkává zástupy hladových. Ti je ale necítí, protože se členové skupiny namazali blokovacím gelem. Na noc se uzavřou v opuštěné laboratoři. Caldwellová prozrazuje, že hladové děti druhé generace byly objeveny jako novorozeňata poté, co zabily své matky… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|78%| Zombie je filmová tématika, kterou mám rád. Ale pozor, ne pokaždé mi to ve filmovém zpracování sedne. Třeba seriál Z NATION mi moc nesedl (viděl jsem prvních 5 dílů 1.série). The Walking Dead je pro mě srdcovkou, i když už tam v současných sériích o zombíky ani tak nejde. No nic, nyní k tomuto dílku. Na The Girl with All the Gifts jsem se podle traileru docela těšil. Nevěděl jsem tedy, jakým směrem se to bude ubírat, tak jsem až tak velké očekávání neměl. Jenomže od začátku mě to vtáhlo do děje a po celý čas filmu jsem se bavil. Má to samozřejmě i trochu slabší chvíle, tempo je opravdu pozvolné. Chtělo by to doladit scénář, klidně i přidat nějakých 20 minut stopáže navíc, více to zdramatizovat, zdrsnět, ale to bych asi možná chtěl mnoho. Lépe to dopadnout asi ani nemohlo. Je to trochu netypický zombie film. Hlavní hrdinka je malá dívenka, která je částečně nakažená zombie virem. Najde se tu mnoho zajímavých scén. Scény, kdy má dívka opravdu nezadržitelný hlad (chut´ po živém masu) nebo stojící, (téměř nehnuté mrtváky). I hudba mi přišla do tak tíživé atmosféry dobře zvolená. Herci jsou dobře zvolení. Malá dívenka to sehrála výborně, stejně jako Gemma Arterton. Konec filmu může na diváka působit jakkoliv - mě to špatné nepřišlo. Takže docela spokojenost. Na tohle se můžu ještě těšit, až si to pustím vícekrát. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První příjemný zářez za rok 2017. Člověk by si řekl, že Zombie žánr za tu řadu let už nemá, co nabídnout a jen minulý rok jsme dostali vynikající zástupce žánru z Koree a Japonska,nyní to jsou Britové. Za filmem stáli poměrně inteligentní tvůrci, kteří servírují divákovi zcela nový a odlišný pohled na Zombie nákazu, hýří se to zajímavými a inovačními nápady a když dojde na akci o krvavé headshoty není nouze. Herecké výkony na poměry hororu jsou nadprůměrné, především hlavní holčička hrála velmi obstojně a byť film disponuje pomalejším tempem, divák se nenudí. Zombie děcka v závěru bych rád viděl v samostatném filmu, naháněli mi husí kůži. Story 7/10, Atmosféra 7/10, Gore 6/10, Vizuál 6/10, Akce 6/10, Napětí 7/10,Humor 0/10. Zábavnost 6/10, Lekačky 0/10. 70% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Girl with All the Gifts“ nemá vyloženě akční tempo, ale přece jen je to film o zombie, a tak zde akce nechybí. Mnohem zajímavější jsou ale ty pomalé scény, kdy třeba jedna mezi chodci je skutečně povedená, i když vedená nakonec zbytečně hystericky. Velmi dobře zahraný film, který navíc vyniká svou originalitou. V zombie žánru je to prostě parádní spojení, které stojí za to. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Knížka byla fantastická. Je škoda, že není možné do filmu dostat všechna vysvětlení k úplnému pochopení, co a proč se tam vlastně děje - takhle to na některé méně poučené může působit jako obyčejná zombiekravina. A to teda rozhodně není. Melanie je krásná holčička, která papá kočičky, mlátí vrstevníky baseballkou do hlavy a hryže vojáky a vojandy pěkně do krku a přitom je pořád naprosto nádherná :) To je to hlavní plus, díky kterému dávám čtyři - že se podařilo udržet charakter hlavní postavy. Jo a pro všechny pro jistotu ještě jednou - běžte do kopru s komentářema o zombících! ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Tenhle přeživší život mezi zombií nákazou tu ještě nebyl pořádně ztvárněn za nápad určitě palec nahoru. Malá černošská holčička, které měla jednou kočičku docela ušla, ale zbytek osazenstva byl nesympatický a nebyl tam nikdo komu bych vyloženě fandil a chtěl bych, aby přežil. Samotná pointa byla taková odfláknutá až nudící a spící zombie ve stoje mi připomněly sebe na Velikonoce v 16-ti letech. Dávám 60% ()

Galerie (98)

Zajímavosti (1)

  • Doktorka Caldwell (Glenn Close) ve filmu říká, že proměnu lidí v zombie má na svědomí houba Ophiocordyceps Unilateralis. Tato houba skutečně existuje a přezdívá se jí „zombie houba“. Avšak nenapadá člověka, nýbrž blanokřídlý hmyz. Především pak mravence rodu Camponotus. (efenberger)

Reklama

Reklama